• Informacje na temat:

    marynata barbecue

Przepisy na temat: marynata barbecue
  • Kąski w sosie barbecue

    Sycący obiad dla całej rodziny.

  • Pyszny dodatek do mięs grilowanych jak i może służyć jako marynata :)

  • Rumiane żeberka w sosie barbecue

    To rumiane żeberka, chrupiące skrzydełka i krwisty burger, czyli prawdziwa uczta dla mięsożerców. Pysznie i prosto!

  • Jedno z moich ulubionych dań. Niezwykle smaczne i aromatyczne danie na specjalne okazje :)

  • Amerykańskie Barbecue

    Na przyjęcie w ogrodzie.

  • Przepis autorski mojego Męża - wolno pieczona przepyszna, mięciutka i soczysta pieczeń wołowa. Muszę przyznać, że jej smak jest nieziemski:), a ograniczenie się do jednego kawałka było niemożliwe. Sos to poezja kulinarna na najwyższym poziomie. Danie nawet dla najbardziej wybrednych krytyków kulinarnych.

  • Przepis na soczystego kurczaka z grilla

    Przepis Piotra Ogińskiego to idealna alternatywa dla klasycznego kurczaka, świetnie wpisująca się w sezon grillowy. Piersi kurczaka w oryginalnej marynacie na bazie sosu barbecue z pewnością podbiją serca amatorów dań z rusztu. Dzieci również.

  • Przepis ten jest bardzo prosty w wykonaniu i pozawala zastosować zalegający w domu sos barbecue, który w głównej mierze ma zastosowanie w okresie grillowym, a zimną smętnie stoi zapomniany w lodówce ( przepis autorski)

  • Pikantne żeberka

    Przygotowanie Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i poczekaj, aż wystygną. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny. ll Żeberka posmaruj marynatą i odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą ilością wody i wstaw...

  • Sos barbecue

Artykuły na temat: marynata barbecue
  • Pikantne żeberka

    Sposób przygotowania: 1. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny.  2. Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij, osusz i odstaw.  3. Gdy wystygną obficie posmaruj je marynatą i odstaw na noc w chłodne miejsce.  4. Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą...

  • Pikantne żeberka

    Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i wystudź. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny. Żeberka posmaruj marynatą i odstaw na noc do lodówki. Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą ilością wody i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz...

  • Pikantne żeberka

    Przygotowanie: Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i poczekaj, aż wystygną. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny. ll Żeberka posmaruj marynatą i odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą ilością wody...

  • Pikantne żeberka

    ...  Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i poczekaj, aż wystygną. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny. Żeberka posmaruj marynatą i odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą ilością wody i wstaw do...

  • Osłódź sobie jesień

    ...zazwyczaj są słodsze. Dlatego warto dodawać je do deserów czy napojów. Miody o ciemnej barwie zazwyczaj mają bardzo wyrazisty smak. Świetnie komponują się z marynatami mięsnymi i sosami. Nadają(...): 1,20 kg żeberek wieprzowych, 2 ząbki czosnku, papryczka chili, pół szklanki sosu barbecue, 2 łyżki miodu, pół szklanki sosu słodko-kwaśnego, sól, pieprz. Przygotowanie: Żeberka oczyść i włóż do...

  • Dobrana para

    ...takie połączenie zmniejsza ryzyko nowotworów jelita grubego. W jaki sposób? Marynata z soku cytrynowego utrudnia nadmierne utlenianie aminokwasów z białek mięsa, wynika m.in. z badań naukowców(...). drób, i piec na grillu jak najkrócej (mięso pokrojone na mniejsze porcje szybciej będzie gotowe). Warto też używać specjalnych aluminiowych tacek do barbecue, tłuszcz z nich nie wycieka, tylko...