• Informacje na temat:

    marynat do golonki

Przepisy na temat: marynat do golonki
  • Golonka w piwie

    Składniki: 4 małe golonki wieprzowe 1/2 l piwa 6 łyżek płynnego miodu majeranek 4 ząbki czosnku słodka czerwona papryka 3 liście laurowe 4 owoce ziela angielskiego 3 owoce jałowca olej ziemniaki gotowane warzywa do dekoracji sól pieprz Przygotowanie: 1. Umyj golonkę. Natnij skórkę, natrzyj marynatą z soli, pieprzu, majeranku, czosnku, słodkiej papryki...

  • Golonka po brazylijsku

    ...miksera. Pomarańczę i 1 limonkę wycisnąć. Przygotowane warzywa zmieszać z sokiem, dodać pokruszony liść laurowy i mielone goździki Na golonce ponacinać skórę i natrzeć przygotowaną marynatą(...) obracać i polewać marynatą. Ewentualnie dolać trochę wody. Ziemniaki dobrze wyszorować i gotować 20 minut. Marchewki obrać, pokroić w plastry i gotować w niewielkiej ilości wrzątku przez 8 minut...

  • Dziczyzna

    ..., które normalnie byłoby zbyt twarde. Do tego celu służyły też marynaty, głównie na bazie soku z cytryny, wina, korzeni i warzyw, zalewy octowe czy śmietana. Dojrzałe mięso smażono lub pieczono, a po(...). Z przypraw do marynat najczęściej wykorzystuje się jałowiec, czosnek, majeranek, tymianek, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól. Natomiast najczęściej akompaniują dziczyźnie: konfitura...

Artykuły na temat: marynat do golonki
  • Golonka po bawarsku

    Przygotowanie: 1. Umyte golonki włóż do garnka. Zalej wodą, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu, obraną 1 cebulę i marchewki. Gotuj ok. 1,5 godziny....

  • Golonka na zimowy czas

    ...skórą jest bardzo kaloryczna. Najlepsze golonki do ugotowania lub upieczenia powinny ważyć mniej niż 0,5 kg. Marynowanie Nigdy nie używam do marynowania soli peklującej, co zdarza się w niektórych barach. Od razu można to rozpoznać po intensywnie czerwonym kolorze mięsa. Golonki marynuję w przegotowanej wodzie z warzywami pokrojonymi w słupki - pietruszką, selerem, cebulą, z dodatkiem kilku...

  • Osłódź sobie jesień

    ...w temperaturze 190° C, aż żeberka będą miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty. Podawaj z frytkami i surówką. Pieczona w miodzie golonka Składniki: 2 małe golonki(...) zazwyczaj są słodsze. Dlatego warto dodawać je do deserów czy napojów. Miody o ciemnej barwie zazwyczaj mają bardzo wyrazisty smak. Świetnie komponują się z marynatami mięsnymi i sosami. Nadają...

  • ...angielskie, goździki, imbir, gałka muszkatołowa i kolendra. Gotowa mieszanka nie mielonych przypraw do sosów, octów i marynat. Bouquet garni - mieszanka ziół zawiniętych w gazę używana w kuchni...

  • Niedzielne mięso duszone

    .... Marynata może być płynna - na bazie oliwy, wina, piwa, octu winnego. Mięso można skropić oliwą i natrzeć pastą ziołową albo musztardową. Jak dusić Przeznaczone do duszenia mięso można uprzednio...