• Informacje na temat:

    marnowanie karkówki

Przepisy na temat: marnowanie karkówki
  • Wyjściowy obiad: do pracy i na wycieczkę

    ...z drugą połówką, rodziną i znajomymi, a także dobrze zjeść. Czego chcieć więcej? Do grilla  możesz podejść zarówno klasycznie, jak i nieco fusion. Oprócz pieczenia mięs, zwłaszcza karkówki, boczku...

  • Nie za bardzo przepadam za karkówką, bo jest dla mnie zbyt tłustym mięsem, ale w tym wydaniu nie jestem w stanie się jej oprzeć- gyros z karkówki.

  • bardzo łatwe

  • Szukacie mięsnych dań z piekarnika na jednorazowe szamanie?!? Wbijajcie i delektujcie się!

  • Prawdziwy i prosty przepis na gulasz wieprzowy z karkówki. Korzystajcie z przepisu i oczywiście ulepszajcie go :) Polecam!

  • Zawijasy z karkówki z ogórkiem kiszonym, boczkiem, chlebem i cebulą podane z ziemniakami i surówką.

  • Moje ulubione rolady to te z wieprzowiny a dokładniej z karkówki. Odrobina tłuszczyku doskonale komponuje się z ostrą musztardą, którą smaruję rolady od środka a składniki farszu: ogórek kiszony, chleb, wędzony boczek i cebula wspaniale dopełniają całości. Przygotowanie rolad jest trochę pracochłonne ale efekt finalny to prawdziwy raj dla podniebienia:)

  • Ulubione kotlety mojego męża. Aromatyczne i soczyste, moczone w mleku z cebulą.

  • Ostatnio mamy kryzys, ale nie w gotowaniu. Po prostu mamy teraz okres jedzenia rodzimych, tradycyjnych dań. Tradycja rosół w niedzielę, kotlet schabowy…w poniedziałek pomidorowa. U nas to rzadkość. I nawet nie wiecie, jak bardzo zazdrościmy Wam takiego jedzenia, lookając foty z rosołem

  • Pieczeń z karkówki to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na kanapki.

Artykuły na temat: marnowanie karkówki
  • ...mocy i skoncentrowanej formule, użyjesz mniej płynu, a zmyjesz większą ilość naczyń. Wielkanocna pieczeń Składniki: - 200 g schabu - 200 g karkówki - 200 g cielęciny - 0,75 l bulionu...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Jesteśmy w Unii, nareszcie. Wiem, wielu z Was się boi, wielu oburza, wielu pomstuje, ale wszyscy wiemy, że było to nieuniknione, poza naszą kontrolą, więc...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Sklepowe półki uginają się pod ciężarem różnych produktów spożywczych. Hipermarkety i małe osiedlowe sklepiki kuszą przeróżnymi promocjami, a producenci żywności prześcigają się w uatrakcyjnianiu swojej oferty. Wszystko po to, abyśmy chcieli kupować jeszcze więcej. Fot. 123RF/Picsel Marnowanie jedzenia stanowi problem globalny. Badania Federacji Polskich Banków Żywności wykazały, że co roku na świecie marnuje się aż 1/3 wyprodukowanej żywności! W Europie wyrzuca się około 100 mln ton...

  • Co zrobić, aby nie marnować jedzenia i w pełni wykorzystać zakupione produkty? Na te pytania pomoże ci odpowiedzieć książka, którą możesz wygrać w naszym konkursie. "Gotuję, nie marnuję" to książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Autorka jest mistrzynią kuchennej improwizacji i ze światła w lodówce gotuje trzydaniowy...

  • To książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Postanowiłam odczarować resztki. Pokazać, jak bardzo wartościowe produkty wyrzucamy do śmietnika. (...) Bo podróż przez historię kulinarną udowadnia, że najlepsze dania, którymi kuchnie świata dziś się chwalą, gotowane były z odpadków. Zatem resztki na stół. Sylwia Majcher...

  • Zmiana codziennych nawyków może być prosta i przyjemna! Rozpocznij pozytywne dla siebie i środowiska zmiany w swoim życiu z EKOplanerem! Znajdziesz w nim cotygodniowe ekowyzwania na cały rok, dzięki którym metodą małych kroków systematycznie i efektywnie wprowadzisz dobre zmiany w duchu zero waste w swoim życiu. Sylwia Majcher, autorka bestsellerowej książki „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku" pomoże stworzyć indywidualny i dopasowany do subiektywnych potrzeb projekt zmian. W...

  • Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy nasze stoły uginają się od potraw przyrządzanych dla naszych rodzin. Jak sprawić, aby jedzenie nie wylądowało w koszu? Poznaj łatwe sposoby na ograniczenie marnowania żywności. Fot. 123RF/PicselW dzisiejszym świecie, w dobie ruchu zero waste, który kultywuje utrzymywanie czystości i wykorzystania wszystkich zakupionych produktów, bardzo ważnym aspektem w naszym codziennym życiu jest umiejętność sprytnego i przemyślanego przechowywania żywności....

  • Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na naszych stołach. Fot. 123RF/Picsel By tradycji stało się za dość musi być wzbogacony odpowiednimi dodatkami - suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony smak śliwek i aromat grzybów dodadzą mu iście wykwintnej nuty. Składniki: · 1 kg kapusty kiszonej · 400 g karkówki lub łopatki wieprzowej · 200 g karkówki, antrykotu lub łopatki wołowej · 150 g boczku wędzonego · 100 g śliwek Kresto · 2 łyżki oleju Rapso · 50 g suszonych...