• Informacje na temat:

    marmolada dyniowa

Przepisy na temat: marmolada dyniowa
  • Ciasto dyniowe

    Smaki jesieni.

  • Składniki na 12 porcji: 10 dag zimnego masła; 15 dag mąki; 5 dag cukru pudru; 1 kg dyni; 6 jajek; 20 dag cukru; 1 łyżeczka cynamonu; 10 dag mąki tortowej; 20 dag mielonych migdałów; 4 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 słoika marmolady pomarańczowej.

  • Dynia w jesiennych przepisach

    Dyniowo- mandarynkowa marmolada Sposób przygotowania Dynię, mandarynki, sok z cytryn, starty korzeń imbiru oraz przyprawy (kilka goździków oraz ½ łyżeczki cynamonu) łączymy w garnku. Zalewamy 0,5 l wody i gotujemy przez ok. 40 minut. W razie potrzeby dolewamy wody. Po tym czasie dodajemy cukier i gotujemy przez kolejną godzinę. Pilnujemy, aby cukier się nie skarmelizował, dodając w razie...

Artykuły na temat: marmolada dyniowa
  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    W swojej najnowszej książce "Pyszne obiady" jurorka Masterchefa, Anna Starmach, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami na tradycyjne i nowoczesne dania obiadowe. O tym, dlaczego warto przykładać wagę do tego posiłku, jak wyglądały tradycyjne obiady w jej rodzinnym domu i co jadła w podróży poślubnej opowiada w rozmowie ze Styl.pl.