• Informacje na temat:

    margaryna na surowo

Przepisy na temat: margaryna na surowo
  • Wielkanoce ciasteczka

    Składniki: 3 szklanki maki, margaryna, pół szklanki cukru,  łyżeczka proszku do pieczenia,  3 jaja, opcjonalnie - śmietana do zarobienia ciasta.   Sposób przygotowania: Wymieszaj wszystkie składniki. Jeśli ciasto będzie się źle wyrabiać, dodaj śmietanę (2, 3 łyżki). Wsadź ciasto na godzinę do lodówki. Następnie wyjmij je i rozwałkuj. Teraz wystarczy powycinać...

  • Jaki użyć tłuszcz do pieczenia.

  • Tartaletki łososiowe

    Idealne na przystawkę.

  • Poranny starter :) można zjeść w pracy na drugie śniadanie, a można schrupać po drodze w samochodzie jako pierwsze śniadanie :)

  • Czereśnie - smaczne i zdrowe

    ...dostarcza nam też wapnia, żelaza i dużej dawki jodu. Przekonani o dobroczynnym działaniu czereśni, pamiętajmy, że najlepsze są jedzone na surowo. Ale lubimy je też w przetworach i ciastach. Dlatego na...

  • Pyszna wielkanocna babka, dobre ciasto na baranka wielkanocnego.

  • Czym szkodzimy dzieciom podczas ich karmienia?

    Otwórz lodówkę i przeczytaj etykiety na produktach spożywczych. Znajdziesz tam konserwanty, barwniki, przeciwutleniacze... Czy wiesz, że rocznie zjadamy ich ponad 2 kilogramy?

  • od Beatki

  • Przepis na idealne placki ziemniaczane

    Idealne placuszki ziemniaczane są złociste, chrupiące zewnątrz, delikatne w środku, nienasiąknięte tłuszczem. W zależności od regionu i upodobań podaje się je np. z cukrem, kwaśną śmietaną, gulaszem lub sosem grzybowym.

  • Cóż zachwalać nie będę mimo,że jest pyszny,ale nie dla dbających o linię. Ja uważam ,że plasterek nie zaszkodzi ,więc polecam:)

Artykuły na temat: margaryna na surowo
  • Katarzyna Żak: Trzymano mnie krótko!

    Nie bała się łamać surowych zasad. Szczególnie buntowała się w liceum, nie zważając na to, że ojciec zamykał przed nią drzwi, gdy wracała do domu po dwudziestej...

  • Znakomity pomysł na przygotowanie surowego ciasta, oblanego polewą lustrzaną. Ciasto surowe2 szklanki mąki (ok. 250 g)1 szklanka brązowego cukru (ok. 220 g)225 g lekko rozpuszczonego masła2 łyżki mleka1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego1 łyżeczka soli Różowe monoporcje45 g białej czekolady45 g suszonej żurawiny Różowa polewa lustrzana10 g żelatyny w proszkuwoda do zalania żelatyny (ma ją przykryć)150 g malin75 ml wody100 g cukru100 g słodzonego skondensowanego mleka 100 g...

  • Pora na gruszki

    Gruszki warto jeść w każdej postaci - na surowo, w kompotach, dżemach. Aromatyczne wypieki z ich dodatkiem wprost rozpływają się w ustach.

  • Badania potwierdzają: miękka margaryna może pomóc w obniżeniu ryzyka wystąpienia zawału serca Fot. materiały prasowe W kontekście światowych zaleceń żywieniowych rekomendujących ograniczenie spożycia tłuszczów nasyconych w diecie, a także zastąpienia ich tłuszczami nienasyconymi, opublikowane zostały wyniki modelowego badania porównujące skutki wieloletniego spożycia masła i margaryny. Zgodnie z ich wynikami zauważono, że już tak niewielka zmiana nawyków żywieniowych, jak zastąpienie masła...

  • Rabarbar pod różową bezą

    Ciasto kruche: Do mąki dodać cukier, miękką margarynę, żółtka, proszek do pieczenia i aromat waniliowy. Wyrobić ciasto i włożyć do zamrażarki na ok....

  • Kuchnia kojarzy nam się przede wszystkim z pieczeniem i gotowaniem. Ale czy wiedzieliście, że niektóre produkty powinniśmy jeść na surowo, aby móc czerpać z nich to, co najlepsze? Niektóre składniki odżywcze zawarte w pożywieniu są na tyle delikatne, że jakakolwiek obróbka termiczna może im jedynie zaszkodzić. Wysoka temperatura podczas gotowania, może sprawić, iż z pozoru zdrowe produkty staną się zupełnie bezwartościowe, a nasz trud, włożony w przygotowanie zbilansowanego posiłku pełnego...

  • Baba ziemniaczana

    Ziemniaki obierz, opłucz i surowe zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Otrzymaną masę ziemniaczaną przerzuć na gęste, duże sito i odcedź z nadmiaru wody....

  • W kontekście światowych zaleceń żywieniowych rekomendujących ograniczenie spożycia tłuszczów nasyconych w diecie, a także zastąpienia ich tłuszczami nienasyconymi, opublikowane zostały najnowsze wyniki modelowego badania porównujące skutki wieloletniego spożycia masła i margaryny. Fot. materiały prasowe/ Program edukacyjny "Zdrowe Tłuszcze" Zgodnie z wynikami badań zauważono, że już tak niewielka zmiana nawyków żywieniowych, jak zastąpienie masła miękką margaryną, może przynieść więcej...

  • Wypieki z cytrusowym akcentem

    Owoce cytrusowe najczęściej jemy na surowo albo przetwarzamy na sok. Warto je też wykorzystać do słodkich wypieków. Dodadzą im soczystości i cudownego aromatu. No i pięknie je udekorują.

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

Zdjęcia na temat: margaryna na surowo