• Informacje na temat:

    marchewka z groszkiem z puszki

Przepisy na temat: marchewka z groszkiem z puszki
  • Pomidorowa z zielonym groszkiem

    Sposób przygotowania 1. Podgrzej bulion. Marchewkę obierz i umyj. Zetrzyj na grubych oczkach i wrzuć do bulionu. Zagotuj przez 5 minut. Zmniejsz gaz.  2. Odłóż 2-3 łyżki pomidorów. Resztę zmiksuj z zalewą z puszki i z sokiem, wlej do bulionu z marchewką. Dopraw słodką i ostrą papryką. Wrzuć cukier i szczyptę pieprzu. Z doprawianiem solą poczekaj, aż zupa będzie gotowa, bo sam bulion, jeśli...

  • szybka i pyszna :))

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    ...z zielonym groszkiem. Groszkowy farsz do tarty dobrze będzie komponował się z mnóstwem dowolnych, lubianych przez ciebie dodatków, np. z pomidorami, cebulą, łososiem itp. 10. Pasztet bez mięsa. Groszek (z puszki, mrożony lub świeży) może być świetną bazą do wegetariańskiego pasztetu. Można wzbogacić go marchewką, pieczarkami lub... czym tylko zechcesz!

  • Zupa oliwkowa z groszkiem i marchewką

    Gdy nie masz pomysłu na zupę, wypróbuj nasz przepis. Oliwkowa z groszkiem i marchewką będzie miłą odmianą w codziennym jadłospisie.

  • Marchewka z groszkiem

  • Kokilki z ryżem oraz groszkiem

    Pomysł na przystawkę.

  • Bardzo proste, zdrowe i smaczne !!

  • Marchewki z pastą groszkową

    Składniki: 8 marchewek 100 g ciecierzycy z puszki (lub namoczonej i ugotowanej) 100 g zielonego groszku (może być mrożony) Sok z 1/2 cytryny 1 ząbek czosnku 3 łyżki wody natka pietruszki Przygotowanie: Groszek zblanszuj, czyli wrzuć na wrzątek, gotuj kilka minut, a następnie odsącz i przelej zimną wodą. Umieść go w wysokim naczyniu, dodaj ciecierzycę, wodę, sok z cytryny, czosnek...

  • Tradycyjna polska przystawka do niedzielnego schaboszczaka, czy kotleta mielonego. U mnie zazwyczaj w towarzystwie ziemniaczanego puree.

Artykuły na temat: marchewka z groszkiem z puszki
  • Kurczak z marchwią i groszkiem

    Składniki na 6-8 porcji: 1 l bulionu (może być z kostki), 50 dag piersi z kurczaka, 8 płatów papryki konserwowej, 4 marchewki, 1/2 puszki groszku, 4 dag żelatyny, sól, pieprz Marchew umyć, obrać, wrzucić do bulionu, gotować ok. 15 minut, wyjąć, pokroić w plasterki. Do bulionu włożyć mięso, gotować ok. 1 godzinę na małym ogniu pod przykryciem, wyłączyć, ostudzić.  Mięso pokroić na mniejsze kawałki...

  • Groszek na twarz

    ...odżywiających skórę są domowe maseczki. 1. Najprostszą jest położenie na twarz i szyję świeżego żółtka. 2. Maseczka z miodu działa ujędrniajaco. 3. Zmiksowany zielony groszek z puszki położony na twarz i szyję wygładza zmarszczki i łagodzi podrażnienia skóry. 4. Utarte jabłko z twarożkiem i odrobiną miodu odmładza skórę. 5. Utarta pietruszka lub marchewka zmieszana z twarożkiem wygładza...

  • Minestrone z młodą kapustą

    Sposób przygotowania: 1. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i seler obierz, a następnie pokrój w kostkę podobnej wielkości. Kapustę poszatkuj. Cebulę i czosnek obierz i bardzo drobno pokrój.  2. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć na nią pokrojone warzywa, dodaj osączoną fasolkę z puszki oraz świeży groszek. Przesmaż na średnim ogniu przez około 5 minut. Po tym czasie zalej dwoma litrami wody...

  • Porąbane nóżki, opłukane mięso i rozdrobnione warzywa oraz przyprawy zalej zimną wodą. Powoli gotuj około 4 godzin, aż mięso będzie się oddzielać od kości. Pod koniec gotowania osól. Odcedź wywar. Obierz mięso z kości, pokrój w kostkę, włóż do wywaru, zagotuj. Wywar przypraw do smaku czosnkiem roztartym z solą. Dno formy udekoruj marchewką, zielonym groszkiem, jajem na twardo. Włóż pokrajane...

  • Porąbane nóżki, opłukane mięso i rozdrobnione warzywa oraz przyprawy zalej zimną wodą. Powoli gotuj około 4 godzin, aż mięso będzie się oddzielać od kości. Pod koniec gotowania osól. Odcedź wywar. Obierz mięso z kości, pokrój w kostkę, włóż do wywaru, zagotuj. Wywar przypraw do smaku czosnkiem roztartym z solą. Dno formy udekoruj marchewką, zielonym groszkiem, jajem na twardo. Włóż pokrajane...

  • Są lepsze od suplementów diety

    Ryby i jajka - witamina D Co dwa, trzy dni jedz 100-150 g ryb morskich (łososia, dorsza, śledzia lub tuńczyka z puszki) oraz żółtka jaj - to źródła wit. D wzmacniającej kości, odporność, zapobiegającej depresji. Wit. D jest wytwarzana w skórze pod wpływem promieni UV, dlatego jesienią i zimą może jej brakować. Przy dużych niedoborach wit. D konieczna jest suplementacja, ale powinien o tym...

  • Strączkowe na zdrowie

    ..., zaciągnąć zupę. Rozlać do miseczek, udekorować pozostawionym groszkiem. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Osobno podać śmietanę. Kurczak na purée groszkowym Składniki na 4 porcje...

  • Z Dalekiego Wschodu

    Zupa tajska z krewetkami Składniki na 4 porcje: 20 dag obgotowanych i obranych krewetek, 1 mała marchewka, 1/2 pietruszki, kawałek selera, 1 duża cebula, 1 puszka mleka kokosowego, 1/2 strąka(...). Połowę schabu przełożyć do garnka, przykryć uduszoną cebulą, groszkiem i fasolą (osączoną wcześniej z zalewy i opłukaną), a potem resztą mięsa. Dodać listek laurowy, doprawić solą, pieprzem oraz...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...parówki, kabanosy, pasztety. Zastąp je upieczonym w domu mięsem, które możesz zjeść na zimno. Dużo cukru (fruktozy) zawierają dojrzałe banany, winogrona, melony oraz owoce suszone i z puszki(...) szklanki ryżu, marchewka, cebula, 6 pieczarek, pół litra bulionu warzywnego, oliwa, sól, pieprz Ryż podsmaż na oliwie, zalej bulionem, dodaj startą marchewkę, duś 20 minut. Podsmaż cebulkę...

  • Dania dla jaroszy

    Zapiekanka ziemniaczano-ziołowa , Składniki na 4 porcje: 5  gałązek trybuli, 6 gałązek natki pietruszki, pół pęczka szczypiorku, pół obranego ząbka czosnku, 1,3 kg ziemniaków, 250 ml śmietany 12 proc., 250 ml mleka, sól, pieprz, starta gałka muszkatołowa, 5 dag żółtego sera np. gouda, 2 środki (tzw. serca) sałaty rzymskiej, 10 dag pomidorków koktajlowych, 1 marchewka, 4 łyżki białego...