• Informacje na temat:

    mało kaloryczna mąka

Przepisy na temat: mało kaloryczna mąka
  • Czym zastąpić cukier?

    .... W Polsce wciąż mało popularny, czasem pojawia się przy okazji odpustów jako tatarczuch - ciemny, brązowy chleb.  Zamiast czekolady  W krajach muzułmańskich sproszkowane strąki powszechnie...

  • Wysmienite gdy mamy ochote na cos slodkiego, czekoladowego, budyniowego. Nie jest skomplikowany i naprawde dla kazdego.

  • Gęsi smalec warto mieć i w kuchni, i w apteczce

    ...pieczenia Wątróbki oczyść z błonek, umyj, zalej mlekiem, by były przykryte, włóż kapelusze grzybów i wstaw na noc do lodówki (jeśli mleka jest za mało, można dolać wody). Wątróbki i grzyby wyjmij...

  • Dla każdego coś pysznego i kalorycznego

  • Tarta migdałowa z letnimi owocami

    ...kruszonką i płatkami migdałowymi. Krok 8: Ciasto wkładamy na 15-20 minut do piekarnika. Krok 9: Po upieczeniu studzimy. Ponieważ jest mało słodkie, możemy posypać je cukrem pudrem.

  • Smaczna zupa na obiad.

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...owoców. Czas przygotowania: 50 minut. Wartość kaloryczna 1 porcji: 290 kcal.

  • Dzisiaj przepis na osłodę dnia. Pyszne, delikatne rogaliki z ciasta twarogowego. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Polecam zrobić je z podwójnej porcji, gdyż znikają w mgnieniu oka. Zapraszam również do obejrzenia filmu pod przepisem.

  • jeśli grzeszyć, to ze smakiem :) do zapiekanek, makaranów itd..

  • Pyszne danie z kaszą jęczmienną. Przez dodatek majonezu dość kaloryczne :) Można wziąć do pracy i odgrzać w mikrofali.

Artykuły na temat: mało kaloryczna mąka
  • Święta inaczej

    ...). Komentarz dietetyka: Śledzie w wersji light można jeść nawet do każdego świątecznego posiłku, tym bardziej że - jak pokazują statystyki - Polacy na co dzień ryb jedzą zbyt mało. Dobrym wyborem...

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Fot. 123RF/Picsel Jeść lubi każdy. Bez problemów znajdziemy również miłośników gotowania. Niestety, wydaje się, że entuzjastów zmywania naczyń mamy jak na lekarstwo. Jak więc zminimalizować liczbę garnków, które piętrzą się w zlewie po kulinarnych...

  • Chleb chlebowi nierówny...

    Zdaniem dietetyków jemy za mało pieczywa. A jest ono źródłem energii, minerałów i witamin.

  • Gdy mamy pewność, że zaplanowane działanie się nie powiedzie lub coś się nie uda mówimy: "z tej mąki nie będzie chleba". A gdybyśmy chcieli użyć tego wyrażania w dosłownym jego znaczeniu? Czy zawsze potrafimy trafnie ocenić mąkę i jej jakość? Fot. materiały prasowe Cechy mąki dobrej jakości Gdy mamy do czynienia z sypkimi produktami, warto sprawdzić czy nie zalęgły się w nich szkodniki. Przekonamy się o tym otwierając opakowanie i przesypując mąkę na stolnicę lub do miseczki czy talerzyka....

  • Czy tłuszcz może... odchudzać?

    ..., oranżady itp. • Warzywa - Zakazane są ziemniaki (także mąka ziemniaczana), warzywa strączkowe - groch, fasola, soja, bób, cieciorka. • Owoce - Nie jada się zwłaszcza świeżych i bardzo(...) wystąpienia miażdżycy. Niekorzystne w diecie optymalnej jest również to, że zawiera zbyt mało błonnika. Niepokojący jest też niedobór witamin z grupy B i C, a także potasu, wapnia i magnezu. Brak tych...

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...

  • Kuchnia polska

    Biedni i bogaci jedli co innego właściwie od zawsze. Od zawsze Polacy słynęli też z kuchni mało skomplikowanej, ale za to obfitej. Uważali to zresztą za powód do dumy.

  • Teoretycznie każdy z nas wie, że woda jest nam niezbędna do życia, jednak praktyka pokazuje, że mimo to pijemy jej zbyt mało. Czy wiecie czym tak naprawdę grozi nam odwodnienie? Pierwsze objawy odwodnienia bywają przez nas bardzo często ignorowane, tymczasem jest to bardzo niebezpieczny stan, który może zagrażać naszemu zdrowiu. Badania wskazują, że nawet jednoprocentowy spadek ilości wody w organizmie jest odczuwalny, alarmujące objawy pojawiają się, gdy wskaźnik ten przekroczy 3% masy...

  • Wybierz chleb najlepszy dla siebie

    ...powinno w nim być? Im mniej zawiera składników, tym lepiej. Zawsze muszą być: mąka, woda, zakwas lub drożdże oraz sól. Dodatkami podnoszącymi smak mogą być ziarna i pestki, zioła oraz suszone owoce. Z jakiej mąki? Wybieraj typ 1850 (graham), 2000 (razowa), 3000 (pełnoziarnista), bo zawierają najwięcej składników mineralnych. Mąka biała (typ 700-450) ma ich mało, bo jest pozbawiona zewnętrznych łusek...

  • Teoretycznie każdy z nas wie, że woda jest nam niezbędna do życia, jednak praktyka pokazuje, że mimo to pijemy jej zbyt mało. Czy wiecie czym tak naprawdę grozi nam odwodnienie? Pierwsze objawy odwodnienia bywają przez nas bardzo często ignorowane, tymczasem jest to bardzo niebezpieczny stan, który może zagrażać naszemu zdrowiu. Badania wskazują, że nawet jednoprocentowy spadek ilości wody w organizmie jest odczuwalny, alarmujące objawy pojawiają się, gdy wskaźnik ten przekroczy 3% masy...