• Informacje na temat:

    maliny z rumem

Przepisy na temat: maliny z rumem
  • Rumowy keks

    .... Możesz też wykorzystać do pieczenia keksu kandyzowane owoce w cukrze. 4. Przygotowane ciasto wymieszaj z rumem (lub kilkoma kroplami olejku rumowego). Wrzuć bakalie (możesz je lekko obtoczyć w mące(...) mrożone maliny czy wiśnie (koniecznie jednak bez pestek). Pamiętaj, że nie musisz ich rozmrażać. Podczas pieczenia owoce szybko zrobią się miękkie.

  • Autorka przepisu http://wmalinach.bloog.pl - nazwała to ciasto "Szarlotka galopka". Tak łatwo i szybko się robi.

  • Murzynek jagodowo - malinowy

    Składniki: po 20 dag jagód i malin 35 dag cukru 35 dag gorzkiej czekolady 25 dag masła l 20 dag mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek sól maliny oraz jagody do obłożenia Na sos i do dekoracji: 2 op. gotowej polewy czekoladowej 2 czubate łyżki masła 70 ml śmietany kremówki 3 łyżki rumu melisa albo mięta Przygotowanie: 1. Maliny...

  • W swoim ogrodzie mam sporo malin więc przetwarzam je na wiele różnych sposobów. Dzisiaj proponuję maliny tylko z cukrem. Będą świetnym dodatkiem do ciast i deserów.

  • Błyskawiczny tort czekoladowy

    ...się wodą. Mieszając, rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Możesz też rozpuścić ją w kuchence mikrofalowej z dodatkiem 1-2 łyżek mleka. 5Owoce (np. maliny, jagody, jeżyny, truskawki) przebierz, opłucz...

  • Sprawdzony przepis na "Dżem malinowy z rumem"

  • Ciasto „warzywniak”

    Składniki: 3 łyżki rodzynek 5 łyżek rumu 4 marchewki 1 mały burak 2 jabłka 4 jajka 100 g drobnego cukru 100 ml oleju 3 łyżki orzechów włoskich 400 g mąki gładkiej sól 1 torebka proszku do pieczenia 2 łyżki cynamonu 250 ml kwaśnej śmietany maliny do dekoracji tłuszcz i mąka do formy Sposób przygotowania: 1. Rodzynki namoczyć w rumie...

  • Tort dla dorosłych.Mocno alkoholowy i bardzo smaczny.Lekki ,pachnący pomarańczą ,miętą ,rozpływa się w ustach. Szybki do zrobienia i bez pieczenia. Serdecznie polecam:)

  • ​Uwodzicielski smak letnich sałatek

    ...kryształu do lekkiego oprószenia owoców i bitą śmietanę. Maliny przepłukujemy delikatnie zimną wodą i odsączamy na dużym sicie. Arbuza wykrajamy z łupiny i kroimy w drobną kostkę. Do misy wsypujemy(...). Wszystkie owoce wrzucamy do szklanej miski i zalewamy rumem, posypujemy przy tym przez sitko cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym i delikatnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 15 minut, aby...

  • Jeden ze sposobów podania orzeźwiającej herbaty. Na upalne dni jak znalazł.

Artykuły na temat: maliny z rumem
  • Ciasto Upadłego Anioła (Fallen Angel Cake)

    Oto ciasto, w obliczu którego nawet anioł by zgrzeszył. Unikalny i wyrafinowany smak sosu malinowego w połączeniu z niebiańskim smakiem i delikatną konsystencją biszkoptowego anielskiego ciasta, a wszystko to otulone chmurką przypieczonej bezy z rumem.

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Maliny nie tylko kuszą zapachem, kształtem i smakiem, ale są też bardzo zdrowe. Na czym polega sekret malin - czy faktycznie ich sok leczy przeziębienie? Tak! Maliny to naturalna aspiryna, zawierają bowiem salicylany, które działają tak, jak aspiryna czy polopiryna. Herbata z sokiem malinowym lub sam sok malinowy, pomoże nam się rozgrzać, wypocić i zwalczyć...

  • Zdrowotne napoje z jeżyn na poprawę krążenia

    Jeżyny, nazywane też ostrężynami lub ożynami, rosną w lasach, zagajnikach (należy je bezwzględnie myć). Przypominają maliny, są jednak twardsze, mają ciemny kolor, od fioletowego po czarny, i słodko-kwaśny smak. Surowcem leczniczym dzikiej jeżyny są liście, owoce oraz pędy i korzenie.

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę...

  • Gdzie czają się  salicylany?

    ...spośród owoców źródłem tych substancji są: rodzynki, śliwki, morele, maliny, jagody, borówki amerykańskie, wiśnie, ananasy, winogrona, mandarynki, truskawki. Wśród warzyw znajdziesz je w brokułach...

  • Maliny to jedne z najbardziej lubianych owoców letnich. Są delikatne, soczyste i słodkie. Pasują zarówno do ciast, galaretek czy jogurtów, na bazie których można przygotować pyszne desery. Jednak co jeszcze, prócz znakomitego smaku kryją w sobie maliny? Fot.123RF/PICSEL Polska wraz Serbią i Chile jest jednym z najpotężniejszych producentów malin. Największe plantacje możemy zlokalizować na Lubelszczyźnie, gdzie najczęściej uprawia się następujące ich odmiany: Polka, Polana, Laszka i Glen...

  • Zatrzymaj lato na dłużej

    Dżem malinowy z rumem Składniki na 3-4 słoiczki: 1 kg malin, 2 szklanki cukru, 1 cytryna, 2 łyżki rumu. Ponadto: 3-4 słoiczki o pojemności 200 ml. Maliny dokładnie opłucz, zanurzając je w miseczce z wodą. Następnie rozłóż na papierowym ręcznikiem, by osączyć je z nadmiaru wody. Owoce przełóż do garnka, zasyp cukrem i od-staw na 1-2 godziny, by puściły sok. Cytrynę wyszoruj pod bieżącą wodą...

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot. 123RF Sezon malinowy w pełni. W większości ogródków krzaczki już zaczerwieniły się dzięki tym słodkim owcom. Czas więc wykorzystać ten smakowity dar natury. W jaki sposób? To już podpowiedzą nam użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania potraw z malinami opanowali do...

  • Ciasta z kruszonką

    ...piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piec około 50 minut. Uwaga! Do ciasta zamiast jeżyn można wziąć maliny lub jagody (także mrożone).

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...