• Informacje na temat:

    maliny na szybko

Przepisy na temat: maliny na szybko
  • Szybki deser według Magdy Steczkowskiej

    Po truskawkowym sezonie przyszedł czas na maliny. Jak z tych owoców wyczarować pyszny deser, na swoim blogu zaprezentowała Magda Steczkowska.

  • Maliny na letnim stole

    ...; tłuszcz i mąka krupczatka do blachy; cukier puder do posypania; maliny i liście melisy do ozdoby. 1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do miski. Dodajemy cukier i jajka, powoli dolewamy mleko i olej. Mieszamy na rzadkie, gładkie ciasto. 2. Maliny płuczemy, odsączamy, posypujemy mąką, by przy pieczeniu owoce nie opadły na dno formy. 3. Do natłuszczonej i wysypanej mąką formy...

  • Torciki z owocami

    Najlepiej smakują latem! Owoce takie jak porzeczki, maliny czy borówki dodają ciastom wyśmienity, orzeźwiający smak.

  • Tarta malinowa

    Sezon na maliny w pełni - może tarta?

  • Galaretka z owocami

    Taki deser zrobisz szybko i bez wysiłku. Decyzja należy do ciebie, czy wolisz maliny, czy też słodkie poziomki. A może zdecydujesz się na porzeczki? Wykorzystaj owoce sezonowe. Smacznego!

  • Przepis na ciasto z malinami i kokosową bezą krok po kroku

    Sezonowe owoce to znakomita baza do wyjątkowo apetycznych ciast i deserów. Dojrzałe w słońcu maliny, kuszą wyjątkowym smakiem i aromatem, świetnie komponując się ze słodkimi łakociami. Z marką Gosia w prosty sposób przygotujesz ciasto z malinami, które jest doskonałą propozycją na letnią popołudniową przekąskę.

  • Tarta z masą malinową

    Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło, cukier i jajko. Szybko zagnieć ciasto.

  • Leśne smaki w chrupiącym kubeczku

    Lepiej niż prosto z krzaczka owoce leśne smakują tylko w towarzystwie serka mascarpone i musli. By jak najlepiej wykorzystać zdrowotny potencjał tych leśnych darów, warto przygotować z nich szybką, ale odżywczą przekąskę. Chrupiące musli BA! 5 owoców leśnych sprawi, że w zwykłej szklance stworzymy niepowtarzalną kompozycję smakową, wykorzystując maliny, żurawiny, jeżyny, jagody i porzeczki.

  • Torcik malinowo-śmietankowy

    ...jajeczno-serową. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. 3. Maliny przecieramy przez sitko. 35 g ciasteczek amaretti kruszymy. Krem przekładamy do 3 misek. Do jednej dodajemy mus malinowy, do drugiej...

  • Błyskawiczny tort czekoladowy

    ...się wodą. Mieszając, rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Możesz też rozpuścić ją w kuchence mikrofalowej z dodatkiem 1-2 łyżek mleka. 5Owoce (np. maliny, jagody, jeżyny, truskawki) przebierz, opłucz...

Artykuły na temat: maliny na szybko
  • Maliny na letnim stole

    ..., tłuszcz i mąka krupczatka do blachy, cukier puder do posypania, maliny i liście melisy do ozdoby 1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do miski. Dodajemy cukier i jajka, powoli dolewamy mleko i olej. Mieszamy na rzadkie, gładkie ciasto. 2. Maliny płuczemy, odsączamy, posypujemy mąką, by przy pieczeniu owoce nie opadły na dno formy. 3. Do natłuszczonej i wysypanej mąką formy wlewamy...

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę...

  • Jak szybko poprawić swój wygląd i odświeżyć się w biurze

    Rześki zapach doda ci energii. Flakonik perfum, np. Guess Girl, 167 zł/50 ml (nuty melona, malin, orchidei) czy Energizing woman, Mexx, 135 zł (nuty maliny, agawy, róży) lub Sync woman, Puma, 105 zł/60

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot. 123RF Sezon malinowy w pełni. W większości ogródków krzaczki już zaczerwieniły się dzięki tym słodkim owcom. Czas więc wykorzystać ten smakowity dar natury. W jaki sposób? To już podpowiedzą nam użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania potraw z malinami opanowali do...

  • Farmona Tutti Frutti Jeżyna & Malina Peeling cukrowy do ciała

    Cukrowy peeling do ciała o wyjątkowych właściwościach pielęgnacyjnych oraz rześkim zapachu jeżyny i słodyczy aksamitnej maliny.

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Maliny nie tylko kuszą zapachem, kształtem i smakiem, ale są też bardzo zdrowe. Na czym polega sekret malin - czy faktycznie ich sok leczy przeziębienie? Tak! Maliny to naturalna aspiryna, zawierają bowiem salicylany, które działają tak, jak aspiryna czy polopiryna. Herbata z sokiem malinowym lub sam sok malinowy, pomoże nam się rozgrzać, wypocić i zwalczyć...

  • Dlaczego warto jeść czerwone owoce? Sześć ważnych powodów!

    Maliny, truskawki, wiśnie, arbuz... Z niecierpliwością czekamy już na wysyp letnich owoców. Nic dziwnego, z powodzeniem zastępują słodycze, możesz dodać je do owsianki i koktajli, a lekki makaron z truskawkami to prosty i szybki obiad, któremu nie oprze się nikt.

  • Maliny to jedne z najbardziej lubianych owoców letnich. Są delikatne, soczyste i słodkie. Pasują zarówno do ciast, galaretek czy jogurtów, na bazie których można przygotować pyszne desery. Jednak co jeszcze, prócz znakomitego smaku kryją w sobie maliny? Fot.123RF/PICSEL Polska wraz Serbią i Chile jest jednym z najpotężniejszych producentów malin. Największe plantacje możemy zlokalizować na Lubelszczyźnie, gdzie najczęściej uprawia się następujące ich odmiany: Polka, Polana, Laszka i Glen...

  • Myć czy nie myć?

    Maliny to jedne z najdelikatniejszych owoców. Myć je przed spożyciem czy innym wykorzystaniem, czy nie? Porad udziela Hanna Szymkiewicz, doświadczona mistrzyni kulinarna.

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

Zdjęcia na temat: maliny na szybko
Wideo na temat: maliny na szybko