• Informacje na temat:

    makrele w na blaszce

Przepisy na temat: makrele w na blaszce
  • Ryba rybie nierówna

    Lepsze morskie czy słodkowodne? Dla zdrowia ważny jest nie tylko wybór ryby, ale i sposób jej przygotowania.

  • Jak gotuje Murakami?

    Przepisy inspirowane twórczością Harukiego Murakamiego.

Artykuły na temat: makrele w na blaszce
  • Grillowane makrele z sosem

    Przygotowanie: 1. Na umytych makrelach zrób nacięcia co 2 centymetry.  2. Masło lekko podgrzej, np. w mikrofalówce. Gdy zmięknie dodaj do niego wszystkie sypkie przyprawy, a także cukier, ocet i musztardę. Wymieszaj, a następnie posmaruj ryby w środku i na zewnątrz.  3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C w funkcji grill. Nabij makrele na szpikulce i ułóż na blaszce. Wstaw do piekarnika na...

  • Pokarmy, które czyszczą naczynia krwionośne

    To, jak pracuje serce i mózg, w dużej mierze zależy od stanu tętnic i żył.

  • Ryby - warto je jeść

    Jakie wybrać Przede wszystkim kupuj ryby, które pochodzą ze sprawdzonych i zrównoważonych źródeł, np. z Norwegii. Warto jeść śledzie, dorsze, makrele, ponieważ oprócz cennych kwasów omega-3 dostarczają sporą dawkę jodu. Na stałe miejsce w jadłospisie zasługuje łosoś norweski, który dorasta w zimnych i czystych wodach fiordów. Ryba ta ma nie tylko wspaniały smak, ale także bardzo dużo...

  • Dieta śródziemnomorska wzmocni twoje serce

    Dieta korzystnie wpływa na układ krwionośny, poprawia kondycję żył i znacznie zmniejsza poziom trójglicerydów.

  • Pięć naturalnych sposobów na wysoki cholesterol

    Choć jego podwyższony poziom nie zawsze oznacza problemy zdrowotne, to powinien wzmóc naszą czujność, bo może zwiększać ryzyko chorób serca.

  • Ryba rybie nierówna

    Lepsze morskie czy słodkowodne? Dla zdrowia ważny jest nie tylko wybór ryby, ale i sposób jej przygotowania.

  • Dziesięć powodów, dla których warto włączyć ryby do swojej diety

    Odżywiaj się zdrowo.

  • Kwasy omega-3 jeszcze zdrowsze!

    Naukowcy nie poprzestali na odkryciu, że kwasy omega-3 są zdrowe dla serca i mózgu. Ciągle tropią ich kolejne właściwości. I z powodzeniem!

  • Kwasy omega-3 jeszcze zdrowsze!

    Naukowcy nie poprzestali na odkryciu, że kwasy omega-3 są zdrowe dla serca i mózgu. Ciągle tropią ich kolejne właściwości. I z powodzeniem!

  • Suplementy: Przewodnik od A do Z

    Niektórych braków substancji odżywczych nie uzupełnisz samą dietą. Wtedy potrzebne są suplementy. Jednak tylko do chwili, gdy organizm wróci do równowagi. Bo witaminy i minerały nie są obojętne dla zdrowia.