• Informacje na temat:

    makrela z chili

Przepisy na temat: makrela z chili
Artykuły na temat: makrela z chili
  • Przegrzebki w tempurze. Ceviche z makreli hiszpańskiej

    ...zmiksuj w blenderze na gładką masę. Odstaw na bok i zajmij się przegrzebkami. 4. Aby przygotować przegrzebki, na głębokim tłuszczu usmaż papryczki chili i pora. Dzięki temu wydobędziesz z nich(...) w misce sól, pieprz, wodę sodową i mąkę.  Po raz kolejny obtocz przegrzebki w mące, a następnie zanurz w tempurze i posyp niewielką ilością mieszaniny z posiekanego pora i chili.  Na kilka sekund wrzuć...

  • Oryginalna, zabawna, pokrzepiająca opowieść o dziewczynie, która zostaje najlepszą kucharką świata. Szef kuchni Lars Thorvald ma w życiu trzy miłości - gotowanie, żonę Cynthię i córeczkę Evę. Kiedy Cynthia zakochuje się w winie i czarującym sommelierze, opieka nad córką całkowicie spada na Larsa, który dzieli się z nią swoimi kulinarnymi pasjami. Porzucona przez matkę Eva, dorastając znajduje ukojenie w smakach rodzimej Minnesoty, los pobłogosławił ją bowiem podniebieniem, jakie zdarza się...

  • Udany połów

    Na ryby - w każdziuteńki wolny dzień. Na ryby - nad leniwą rzeczkę w cień, śpiewali Starsi Panowie. Ale my wypływamy na szersze wody, by złowić doradę, makrelę, okonia morskiego albo sardynki. A później przyrządzić je prosto, ale oryginalnie. Bo nie tylko usmażone w panierce z bułki tartej są smaczne. Ryba w potrawce, z orzechami czy w kolendrze i chili to nęcąca alternatywa dla dorsza z patelni.

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Afrodyzjaki w sypialni

    Czekoladki, owoce morza, ananas, chili i marchewka... Są takie zwyczajne, a tak nadzwyczajną mają moc - są afrodyzjakami. Prowadzą przez żołądek do... seksu!

  • Wszystko, co chcesz wiedziec o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu.Pod wplywem listów czytelników zachwyconych "Gotuj z fantazja", ale majacych jeszcze kilka pytan, autorzy zdecydowali sie na napisanie "Gotuj z fantazja 2". Ta oryginalna ksiazka kucharska zawiera ponad 100 przepisów na "ulubione dania z przeszlosci, terazniejszosci i przyszlosci", od przekasek i salat, poprzez zupy, ryby i owoce morza, po cos slodkiego. Przepisy poprzedza tzw. wiedza podstawowa, która pomoze w nauczeniu sie...

  • Naukowcy stworzyli listę 100 najbardziej pożywnych produktów

    ..., pietruszka, rukiew wodna, zielony groszek, czerwona kapusta, różowy grejpfrut, szpinak, chili, bazylia, brokuły, jarmuż, sałata rzymska, kolendra, morele, orzechy włoskie, wiśnie, pomidory, makrela czy kiwi...

  • Walka z kilogramami wydaje się być trudna i nudna. Wcale nie musi tak być! Najważniejsza w odchudzaniu jest siła woli, ale także i pomysły na to, co jeść, żeby było zdrowo i niskokalorycznie. Pomidory to świetny sposób na linię, zdrowie i urodę. Fot. 123RF.COM/PICSEL Pomidory w diecie Pomidory są idealnym warzywem dla odchudzających się. Zawierają w sobie aż 93 proc. wody. Oprócz tego, są bogate w błonnik, witaminy C, E, A, B i K. Pomidory to idealne źródło kwasu foliowego,...

  • Co jeść przy skłonności  do opryszczek?

    Nie powinno zabraknąć jogurtów, zsiadłego mleka i kefiru, które zawierają żywe kultury bakterii wzmacniające odporność. Jedz 1-2 ząbki czosnku dziennie. Sięgaj też po cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, chili - poprawiają metabolizm i działanie układu immunologicznego. Śniadanie Ryż z jabłkiem i cynamonem, czarna kawa. Drugie śniadanie Kanapka z twarożkiem, wędzonym łososiem, ogórkiem...

  • Czym charakteryzują się Żelfixy i Cukry Żelujące Dr. Oetkera, dlaczego warto i jak powinniśmy ich używać? Tu znajdziecie odpowiedź! Z Żelfixem 3:1 możesz przygotować pyszne niskosłodzone konfitury używając tylko 0,35 kg cukru na 1 kg owoców. Do umytych i oczyszczonych owoców dodaj Żelfix 3:1, zagotuj, następnie dodaj cukier i gotuj 2-3 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie...