• Informacje na temat:

    makaron z tunczykiem i kukurydza

Przepisy na temat: makaron z tunczykiem i kukurydza
  • Sałatka z tuńczykiem

    Gdy nie masz pomysłu na sałatkę proponujemy przepis na taką, w której znajdzie się i tuńczyk, i makaron. Zjesz ją na drugie śniadanie albo kolację. Smacznego!

  • Szybko i smacznie.

  • Składniki: oliwa z oliwek, czosnek, cebula, tuńczyk, czarne oliwki, kukurydza, groszek, koncentrat pomidorowy, makaron.

  • łatwa i mało pracochłonna sałatka

  • ...2 puszki tuńczyka w sosie własnym, puszka kukurydzy, makaron, który wygląda jak ryż, posiekana zielona pietruszka, majonez, musztarda i zielony delikat do smaku.

  • na prawde szybkie danie i smaczne:) jeszcze lepisj smakuje na drugi dzień gdy makaron przegryzie sie sosem

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    .... Kolorowa tortilla Wystarczy proste nadzienie: tuńczyk w sosie własnym lub oleju, barwne warzywa, np. papryka, kukurydza, groszek, cebula oraz placki do tortilli, które opieczesz. To danie zrobisz(...), czosnkiem, tymiankiem. Sos gotuj, mieszając, aż zgęstnieje. Serwuj np. do warzyw, placków, pulpecików. Szybkie spaghetti Tuńczyka osącz, rozdrobnij. Ugotuj makaron spaghetti w osolonej wodzie...

  • tanie latwe i szybkie a do tego smaczne.dla wielbicieli makaronow

  • Pikantna sałatka - przysłała Belunia

    ...makaron świderki; papryka czerwona - surowa; orzeszki ziemne; czarne oliwki; zielony ogórek; tuńczyk w oleju; pomidor świeży; kukurydza konserwowa; bazylia; oregano; chily; słodka papryka; oliwa z oliwek; sól; pieprz...

  • dobre i szybkie

Artykuły na temat: makaron z tunczykiem i kukurydza
  • Otwórz puszkę tuńczyka

    Makaron z suszonymi pomidorami Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu tagliatelle, 1 puszka tuńczyka w oleju, 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie, 2 ząbki czosnku, 2 dymki ze szczypiorem(...), delikatnie obracając (chodzi o to, żeby się zagrzał, a nie rozpadł). Bazylię posiekać, dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Posypać...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Co jeść, żeby mieć zdrową trzustkę?

    ...z bananem, truskawkami i cynamonem, herbata zielona lub 5 biszkoptów i 2 suchary niesłodzone, kompot. Kolacja: Makaron pszenny z gotowanym łososiem i koprem woda z limonką lub ryż z jabłkiem i cynamonem...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Co należy jeść, żeby poprawić metabolizm

    Makaron razowy z pesto, woda z cytryną albo indyk pieczony ze śliwkami i czosnkiem, buraczki z sosem balsamico, herbata.

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Dieta bez glutenu

    ...naturalnie bezglutenowe (ryż, gryka, proso, komosa ryżowa, kukurydza, ziemniaki, soja, soczewica, fasola, mięso, ryby, jaja, warzywa, owoce, orzechy) oraz na takie, które uznaje się za bezglutenowe(...)? Pieczywa, ciast, kaszy manny, makaronów, piwa, produktów instant (np. kisiel, budyń, sosy, kostki rosołowe), płatków kukurydzianych, niektórych jogurtów, majonezu i wędlin.  Jajecznica Składniki...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Gotowe w pół godziny

    Spaghetti z zielonym pesto Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu spaghetti, 1 pęczek bazylii, 1/2 opakowania rukoli, 20 dag świeżego szpinaku, 5 dag orzeszków pinii, 2-4 średnie ząbki czosnku, 10 dag parmezanu lub innego twardego sera, 100 ml oliwy, sól, pieprz. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Oderwać listki bazylii, opłukać. Rukolę i szpinak również opłukać i osączyć...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...