• Informacje na temat:

    makaron z lososiem w sosie wlasnym

Artykuły na temat: makaron z lososiem w sosie wlasnym
  • Sens ostatków i Wielkiego Postu

    Powinno się pościć przede wszystkim od tego, co nas jakoś zniewala, co nam przeszkadza w spotkaniu ze sobą, i z innymi. I to będą różne rzeczy, dla niektórych to będzie telewizja, dla niektórych internet... - znane kucharki, Siostry Anastazja i Salomea tłumaczą sens ostatków i Wielkiego Postu. Zdradzają nam też swoje przepisy na serowe oponki, zalewajkę z ziemniakami i makaron z łososiem.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Co jeść na kolację, by schudnąć?

    .... Unikaj natomiast dużych ilości ziemniaków, białego pieczywa, makaronu, placków, słodyczy i owoców. Spożyte w nadmiarze sprawią, że będziesz przybierać na wadze. Te produkty cię odchudzą Chudy biały(...) tuńczyka w sosie własnym, 1 jajko, 1 mały pomidor, 1/2 ogórka Sos: 1 łyżeczka musztardy, 3 łyżeczki jogurtu, ząbek czosnku Sposób przygotowania: Składniki pokrój i wymieszaj. Polej sosem, zjedz z kromką...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Dieta liściasta

    ...czerwonych. JAK JADAĆ? Na ciepło, np. jako dodatek do ryb, mięs, makaronów; sprawdza się też jako składnik sałatek, koktajli, na kanapkach. Jarmuż Jest witaminowo-minerałową bombą (w 10 dag jarmużu...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Co jeść w pracy?

    ...dużą porcję węglowodanów dla energii i właściwej pracy mózgu. Nasyci na 3-4 godziny. 330 kcal Składniki: 1 pszenna lub kukurydziana tortilla, tuńczyk w sosie własnym (pół puszki), garść sałaty(...) potrzebnych Ci nienasyconych kwasów tłuszczowych, które m.in. poprawiają nastrój. A przede wszystkim nasyci, nie obciążając żołądka tak jak mięso. Składniki: małe opakowanie krewetek w sosie własnym...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...mieszka w miejscu, gdzie brak sklepów zaopatrzonych w nieco inny niż tradycyjny asortyment . Można zamówić sobie zestaw orientalnych przypraw, makaron ryżowy, liście limonki kaffir, które starczą nam na(...) rezygnować z gotowania. - W mojej książce są dania, które naprawdę można zrobić w 15 minut, np. soczewicowa grochówka czy kartoflanka z łososiem -  bardzo pożywne zupy, starczające za cały wartościowy...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...