• Informacje na temat:

    makaron z jogurtem naturalnym

Przepisy na temat: makaron z jogurtem naturalnym
  • Makaron z truskawkami

    Chcecie przypomnieć sobie smaki z dzieciństwa? Zróbcie makaron z truskawkami.

  • Makaron – odżywia czy tuczy?

    Wciąż funkcjonują mity, przekazywane również dzieciom, że makaronu trzeba unikać, bo rujnuje naszą sylwetkę. Skąd się biorą legendy o ponadprzeciętnej kaloryczności makaronu? Dlaczego robimy z niego produkt zakazany? Nie straszmy, przekazujmy najmłodszym fakty i uczmy mądrego odżywiania.

  • Dietetyczny makaron

    Zamiast mielonej wołowiny – łosoś, a w miejsce tłustego sosu – jogurt. Danie z makaronem wcale nie musi być bombą kaloryczną.

  • Jak robić perfekcyjne sałatki z makaronem?

    Za bazę do sałatek z powodzeniem posłużyć może nam ryż, ziemniaki lub makaron. Ten ostatni jest bardzo szybki w przygotowaniu oraz dobrze komponuje się z rozmaitymi składnikami i sosami. Sałatki z makaronem to doskonałe rozwiązanie zarówno na lekką przekąskę, drugie śniadanie czy kolację, jak i pełnowartościowe danie obiadowe. Oto garść przydatnych wskazówek na ten temat.

  • Makaron z fetą i brokułami

    Składniki: 250 g makaronu jedno opakowanie mrożonych różyczek brokułu 150g sera feta sól jogurt naturalny czosnek sól i pieprz do smaku szklanka zielonego groszku Przygotowanie: Brokuł i makaron ugotuj. Ser feta pokrój w kostkę lub rozdrobnij.  Czosnek przeciśnij przez praskę, zmieszaj z przyprawami i jogurtem. Makaron przełóż na talerze. Na każdej porcji rozłóż różyczki...

  • Multicooker: Makaron z brokułami i fetą

    Składniki 400 g różyczek brokuła 135 g sera feta ząbek czosnku 250 g makaronu rurki 630 ml wody 150 g gęstego jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania 1. Brokuły dokładnie umyć i ułożyć na tacce do gotowania na parze. 2. Do misy wsypać makaron, dolać wody, posolić do smaku. Na wierzch położyć tackę z brokułami. 3. Nacisnąć przycisk MENU...

  • Multicooker: Makaron ze szpinakiem i łososiem

    Składniki 400 g opakowanie szpinaku baby 100 g łososia wędzonego ząbek czosnku 250 g makaronu świderki 630 ml wody 150 g gęstego jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania 1. Do misy wsypać makaron, dolać wody, posolić do smaku. 2. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 20 minut. Zamknąć...

  • TEST – Takie gotowanie to ja rozumiem!

    Polacy pokochali gotowanie! Gotują w programach telewizyjnych i konkursach kulinarnych, babcie próbują swoich sił z wnukami, a gospodynie domowe z przedsiębiorcami. Przed tą sympatyczną skądinąd modą broniłam się długo, ale ile można jeść ryż z warzywami i makaron ze szpinakiem?

  • Wykonanie: Wstaw makaron do gotowania. Pokrój jedną cebul, utrzyj marchewkę, obierz ze skórki dwa-trzy duże pomidory. Cebule podsmaż, dodaj do niej marchewkę i jedną kostkę rosołową. Dolej odrobinę wody i dodaj pokrojone pomidory. Poczekaj aż się rozgorują i zabiel białym jogurtem albo śmietaną. Poczekaj aż się zagotuje i dodaj starty żółty ser. Dopraw do smaku bazylią, oregano, solą pieprzem...

  • Sześć pomysłów na dania z truskawkami

    ...i jogurtem naturalnym. Jaglanka z serem halloumi i truskawkami Do ugotowanej kaszy (jeszcze w garnku) dodajemy pokrojony w kostkę ser halloumi, całość nakrywamy pokrywką i zostawiamy na kilka minut na(...). Makaron z białym serem i truskawkami Danie mocno zakorzenione w polskiej tradycji, latem warto wzbogacić smakiem sezonowych owoców, a także listkami świeżej mięty lub natką pietruszki. Owsianka...

Artykuły na temat: makaron z jogurtem naturalnym
  • KREM Z CUKINII Z MAKARONEM RYŻOWYM

    Cukinię obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki, a następnie ugotować w małej ilości wody. Ugotowaną cukinię odcedzić z nadmiaru wody i zblendować z dodatkiem przypraw oraz ostropestu. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odstawić na 3 minuty pod przykryciem, odcedzić. Zupę podawać z dodatkiem jogurtu naturalnego i koperku.

  • OSM Piątnica proponuje ciekawe przepisy na puszyste naleśniki z nadzieniem jogurtowym oraz sernik na zimno z kremowego Jogurtu Milandia z mascarpone. Zdobywający coraz większą popularność Jogurt Piątnicy to doskonały wybór, gdy chcemy przygotować lżejsze i zdrowsze sosy, smaczne desery, dania główne czy też pożywne przekąski. Gęsta konsystencja, śmietankowy smak charakterystyczny dla sera mascarpone, który stanowi aż 17,5% produktu, oraz odpowiednia zawartość tłuszczu sprawiają, że z...

  • Makaron plus grzyby

    ...z parmezanem, pietruszką, ewentualnie z odrobiną jogurtu naturalnego lub śmietany.  Zapiekane łazanki z grzybami i boczkiem Skład na 4 porcje: 40 dag makaronu łazanki, 100 g surowego boczku(...) i wstawiamy do gorącego piekarnika na 20 minut, by łazanki się zapiekły. Tagliatelle z grzybami i ziołami Składniki: 40 dag makaronu typu wstążki, 60 dag leśnych grzybów, 1 duża cebula, 50 g masła...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Naturalne sposoby na sezonowe dolegliwości

    .... Skutki zbyt długiego opalania Zsiadłe mleko na zaczerwienioną skórę - Na opalone plecy i ramiona nakładamy grubą warstwę zsiadłego mleka. Spieczone miejsca możemy też smarować jogurtem naturalnym(...) przechodzi nam przez gardło, możemy dodać do oliwy sok wyciśnięty z cytryny. Zażywamy codziennie aż do skutku. Dodatkowo warto wzbogacić dietę w błonnik, np. chleb z pełnego przemiału, makaron razowy...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Co jeść, żeby dłużej czuć się młodym?

    ...i jogurtem naturalnym albo zupa krem z cukinii, makaron pełnoziarnisty z czarnymi oliwkami, pomidorami, bazylią, czosnkiem  oliwą z oliwek, kompot ze śliwek. Podwieczorek Naleśniki z sosem jagodowym...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Makaron ryżowy smaczny i zdrowy

    Co powiesz na makaron ryżowy? Jest naprawdę pyszny, zdrowy, lekki i łatwy w przygotowaniu.

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

Zdjęcia na temat: makaron z jogurtem naturalnym