• Informacje na temat:

    makaron wg magdy gessler

Przepisy na temat: makaron wg magdy gessler
  • Rewolucyjne Halloween

    ...dynię podawaj polaną syropem limonkowym, posypaną skórką z limonki i pestkami dyni. Na wierzch wyciśnij kleks ze śmietany. Tagliatelle dyniowe z pomidorami i ziołami Składniki: 1/2 kg makaronu typu(...) makaron, przelej go zimną wodą i odstaw. Paprykę posmaruj oliwą i piecz 25 minut w temperaturze 180°C. Ostudź, zdejmij skórę i pokrój w kostkę. Pomidory ponacinaj, sparz wrzątkiem, obierz ze skóry...

  • :) Inspirowany nową książką Magdy Gessler

  • Jak grzyby, to po deszczu

    ...). Ostudź. Maślakowo-ślimakowe penne z warzywami Składniki: 1/2 kg makaronu penne, 30 dag maślaków zwyczajnych, 1/2 bakłażana, 10 dag selera naciowego, 20 dag żółtych pomidorów, 10 dag pora(...) z wierzchniej skórki. Umyj je i osusz na ręczniku papierowym. Pokrój w kostkę grzyby, bakłażan, seler i pomidory. Czosnek, dymkę i pora pokrój w plastry. Ugotuj makaron: powinien być lekko sprężysty i twardawy...

  • Przepis dla mnie idealny, tak właśnie wg mnie powinna smakować fasolka po bretońsku. Z oryginalnego przepisu Magdy Gessler usunęłam 2 składniki, przez które sos pomidorowy nie byłby jedwabiście gładki, a taki właśnie lubię, no i dałam więcej mięsiwa:) W oryginalnym przepisie dodaje się jeszcze 2 cebule i pomidory z puszki, ja z nich jednak zrezygnowałam.

  • Każdy ma swój ulubiony przepis na placki. Jedni kochają chrupiące, inni delikatne i puszyste. Ja uwielbiam wszystkie! Tym razem postanowiłam przygotować je według przepisu Magdy Gessler, zaczerpniętego ze strony Smaki Życia i muszę przyznać, że są wyśmienite - prawdziwy smak ziemniaka, otulony chrupiącą koronką.

  • Pyszna drożdżowa babka pachnąca skórką cytrynową i bakaliami.

  • Być może dla wielu z Was będzie to kontrowersyjne połączenie. Gwarantujemy jednak satysfakcję smaku.

  • Te placuszki pancake podpatrzyłam w jednym z programów Kuchenne Rewolucje. Najlepsze są z syropem klonowym. Niebo w gębie.

  • Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także proste i najbardziej oczywiste. Ale nigdy w życiu nie ugotowałem fasolki po bretońsku! To jest mój pierwszy raz! Sięgnąłem po przepis Pani Magdy Gessler, ale ponieważ ja nic nie umiem wprost - więc przepis też jest nieco inny.

  • Świąteczny,domowy pasztet wiejski, jaki piekły kiedyś nasze babcie, a dziś w sklepie trudno już taki kupić. Pasztet, obok innych wyrobów mięsnych, jest w moich okolicach bardzo rozpowszechniony. Traktuje się go przede wszystkim jako potrawę świąteczną. Pieczemy go zawsze z okazji świąt Bożego Narodzenia, Wielkanocy, a także rodzinnych spotkań np.: chrzcin, komunii, odpustów. Przyrządza się go zazwyczaj z 3 rodzajów mięsa ( wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu) z dodatkiem wątróbki , słoniny,...

Artykuły na temat: makaron wg magdy gessler
  • Epizody Magdy G.

    ...nadzwyczajne. Nie jest to nie wiadomo co, ale po prostu restauracja correct. I ja jestem jej bardzo przychylna. Natomiast Michel nie był "U Fukiera" (w lokalu Magdy Gessler, przyp. red.). - No cóż, niscy(...)Co pani ostatnio ugotowała? Magda Gessler: Kotlety siekane z dzika, genialny krupnik, makowiec na kruchym drożdżowym cieście. A na przystawkę pulpety z dorsza marynowane w zaprawie octowo...

  • Magda Gessler, jak mało kto, wpłynęła na kształt polskiej gastronomii. Nic więc dziwnego, że nasi użytkownicy bardzo chętnie korzystają z jej przepisów. Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach to Magda Gessler w najwyższym stopniu kreuje kulinarne gusta naszych rodaków. Dzięki niej wielu z nas zaczęło zwracać zdecydowanie większą uwagę na to, co zjadamy. Co więcej, to właśnie Magda Gessler nauczyła Polaków doceniać tradycyjne, regionalne produkty i potrawy. Restauratorka ma ogromną rzeszę fanów...

  • Jej styl: Marta Gessler

    Restauratorka. Kwiaciarka. Samotna matka. W duszy aktorka. Do gotowania zmusiło ją życie, dziś to jej pasja. W tym roku mija 18 lat, odkąd stworzyła Qchnię Artystyczną, autorską restaurację w Warszawie. Czy przyszedł moment, gdy może zwolnić i cieszyć się z sukcesu? Wręcz przeciwnie! Bo Marcie Gessler wciąż za mało, więc w październiku zaczyna studia.

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • Polki mają w sobie szaleństwo – wywiad z Anią Starmach

    ...używać tego słowa w co drugim zdaniu. Ale spokojnie, podróż na pewno się odbędzie. Mariaż mody i kuchni na pierwszy rzut oka wydaje się nietypowy. Z drugiej strony Magda Gessler pokazała Polakom, że(...). Oszaleliśmy na punkcie awokado. Nagle wszyscy jedzą nasiona chia i goji. Bardzo lubimy trendy, ale, zarówno w kuchni, jak i w modzie, są rzeczy nieśmiertelne. Jak mała czarna czy rosół z makaronem. Od...

  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...

  • Mapa smaków mojego życia

    ..., przygotowuję sobie makaron bolognese. Pamiętam, jak moja mama robiła taką makaronową zapiekankę z mielonym mięsem. To dla mnie smak spokoju, poczucia bezpieczeństwa. "Makaron na chandrę" polecam jeść(...) odsłonach... Smak pracy to smak przejedzenia. Jestem pewna, że po pączki nie sięgnę przez długie miesiące. Ostatnio śmiałyśmy się z Magdą (Magda Gessler), że kobiety często ciągnie do słodyczy, a my mamy...

  • Co lubią jeść znane osoby? Jakich potraw w życiu nie wzięłyby do ust? Zobaczcie, jak odpowiadają na pytania Smakera! Dzisiaj swoje kulinarne sekrety zdradza Magda Steczkowska! fot. Bernard Hołdys Magda Steczkowska to piosenkarka popowa śpiewająca w zespole Indigo, muzyk studyjny, a prywatnie siostra Justyny Steczkowskiej. Nagrała ponad 50 płyt studyjnych! Oprócz śpiewania zajmuje się także pisaniem tekstów. Zobaczcie, jak odpowiada na nasze 11 kulinarnych pytań!   1. Moja ulubiona potrawa...

  • Bartek Kieżun: Polska to Włochy tylko na północy

    ...ostatnich dziesięciu lat. Z pierwszych wypraw do Włoch przywoziłem sobie np. ryż do risotto, bo jedyny dostępny w Polsce był bardzo drogi, a do tego kiepskiej jakości. Zdarzało mi się przywozić makarony(...) jesteśmy w stanie kupić burratę, dobrą włoską oliwę i dobry włoski makaron, to jesteśmy w stanie kulinarnie czarować. Prowadziłeś dzienniki lub sporządzałeś notatki podczas swoich włoskich podróży...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...