• Informacje na temat:

    makaron tagliatelle z ziołami

Przepisy na temat: makaron tagliatelle z ziołami
  • Makaron w sosie cytrynowym w pół godziny (Tagliatelle al limone)

    ...z przepisem na opakowaniu. Mięso smażyć na oleju przez 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Makaron odcedzić. Sos, mięso i makaron wymieszać, nakładac na talerze, dekorować ziołami. Czas(...) bulionu sól, pieprz 400 g makaronu wstążki 1 łyżka oleju   Przygotowanie:   Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Odłozyc nieco ziół do dekoracji, resztę drobno pokroić. Mięso...

  • Rewolucyjne Halloween

    ...dynię podawaj polaną syropem limonkowym, posypaną skórką z limonki i pestkami dyni. Na wierzch wyciśnij kleks ze śmietany. Tagliatelle dyniowe z pomidorami i ziołami Składniki: 1/2 kg makaronu typu(...) makaron, przelej go zimną wodą i odstaw. Paprykę posmaruj oliwą i piecz 25 minut w temperaturze 180°C. Ostudź, zdejmij skórę i pokrój w kostkę. Pomidory ponacinaj, sparz wrzątkiem, obierz ze skóry...

Artykuły na temat: makaron tagliatelle z ziołami
  • Makaron plus grzyby

    ...i wstawiamy do gorącego piekarnika na 20 minut, by łazanki się zapiekły. Tagliatelle z grzybami i ziołami Składniki: 40 dag makaronu typu wstążki, 60 dag leśnych grzybów, 1 duża cebula, 50 g masła(...) miękkie. Wlej śmietanę i mieszając krótko podduś. Dopraw do smaku kminkiem, solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Zetrzyj ser w wiórki. Ugotowany makaron polej sosem grzybowym, posyp serem i ziołami...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...- My jemy dużo chleba i Włosi jedzą dużo chleba. Jemy dużo klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari i polskie(...) i bloger Krakowski Makaroniarz.

  • Makaronowa uczta

    Makaron poprawia nastrój, dodaje energii, a przy tym to z niego przygotujesz najszybszy obiad.

  • Letnie danie na lato!

    Letnie doslownie gdyz nie gorace, na upaly i ciepla pogode... przyjemne i niezwykle proste. Na 3 porcje 300 g swiezego makaronu tagliatelle czyli wstazki...

  • Pasta nasza powszednia

    Kiedy na świecie triumfy święci dieta białkowa, wykluczająca z jadłospisu niemalże wszystkie produkty na bazie mąki, z makaronem na czele, jest kraj, w którym kobiety za żadne skarby nie rezygnują z pasty - Włochy.

  • Wstążki, nitki i świderki

    Włoskie specjały, oryginalne sałatki, kotleciki, i pieczenie... Makaronowe!

  • Z serem pleśniowym

    Tagliatelle w sosie serowym Składniki na 4 porcje: 50 dag makaronu grube wstążki, np. tagliatelle, 15 dag sera gorgonzolaDD8 dag suszonych pomidorów w oliwie, 2 łyżki oleju, 5 dag orzeszków piniowych, 0,25 l bulionu warzywnego, 0,25 l mleka, 3-4 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej, biały pieprz, sól, pół pęczka natki pietruszki. Makaron wrzucić na posolony wrzątek...

  • We włoskim stylu

    ...słoiczka, 4 łyżki oleju, 1 cebula, 30 dag makaronu tagliatelle (szerokie wstążki), 1 ząbek czosnku, 50 dag pomidorów z puszki (kawałki), 1/4 szklanki bulionu warzywnego (z kostki), 1 łyżeczka przyprawy do(...), zrumienić je ze wszystkich stron na dużym płomieniu. Potem zmniejszyć płomień i smażyć jeszcze 10 minut. Makaron tagliatelle ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Cebulę obrać, posiekać...

  • Emilia Romania - zakochaj się we Włoszech!

    ...lasami, a od południa górami Toskanii. To stąd pochodzą najlepsze makarony, produkty mleczne, doskonałe mięsa, zioła oraz wina. Aby dobrze poznać tę część Półwyspu Apenińskiego, warto wiedzieć, do(...) ser, dobrej jakości mięso, ręcznie wyrabiany makaron, rewelacyjne wino i inne produkty reprezentujące włoską tradycję kulinarną. Wszyscy, którzy tu przybywają, mogą wybrać się w podróż Via Emilia, aby...

  • Sezon na szparagi

    ...piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec około 50 minut. Przed podaniem udekorować odłożonymi ziołami. Potrawka wieprzowa Składniki na 4 porcje: 50 dag zielonych szparagów, 20 dag makaronu grube wstążki(...) dekoracji). Twarożek utrzeć z mlekiem i śmietaną, potem wymieszać z jajkami, cebulą i ziołami. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. 3. Ugotowane do miękkości szparagi wyjąć, ułożyć na...