• Informacje na temat:

    makaron tagiatelle

Przepisy na temat: makaron tagiatelle
  • Bulion z makaronem tagiatelle

    ...bulion. Do wrzącego wywaru włóż makaron, marchewkę i seler. Dopraw cukrem, solą, czarnym pieprzem i curry. Kiedy makaron i warzywa będą miękkie, dodaj posiekane mięso kurczaka i podgrzej je w zupie...

  • Pyszne danie dla miłośników grzybów:)

  • Tagiatelle z cieciorką

    Sposób przygotowania Makaron ugotuj al dente. Cebulę z czosnkiem zeszklij narozgrzanym maśle. Dodaj chili, słodką paprykę, tymianek, bazylię,oregano i pomidory. Posól, popieprz, dodaj cukier. Smaż kilkaminut. Dodaj cieciorkę i smaż kolejne 5 minut. Makaron rozłóżna talerze, polej sosem, posyp pokruszoną fetą. Danie możeszpodawać z łyżką jogurtu naturalnego.

  • bardzo dobre i zdrowe

  • Tagliatelle z bakłażanem

    Składniki: - 1 opakowanie makaronu tagiatelle, - 2 pomidory, - 1/2 bakłażana, - 2 ząbki czosnku, - 4 gałązki bazylii, - 4 łyżki płatków parmezanu, - 3 łyżki masła, - sól, pieprz(...) dekoracji, resztę posiekać. Makaron ugotować al dente. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek, dodać bakłażana i pod koniec smażenia pomidory. Krótko smażyć i połączyć z gorącym makaronem. Danie podawać...

  • Danie orientalne i nietypowe, jednak nie zawiera wielu składników!

  • Szybki w przygotowaniu przepis na makaron, idealna propozycja dania dla dwojga.

  • Makaron z mąki pełnoziarnistej. Prosto i smacznie. Z podanych składników otrzymałam makaron na 1-2 porcje.

  • łatwe w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne

Artykuły na temat: makaron tagiatelle
  • MAKARON TAGIATELLE Z WAKAME I WARZYWAMI

    Makaron wrzucić do wrzącej wody, gotować około 3- 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą. Cukinię pokroić na małe kawałki i obgotować (można następnie zeszklić na oliwie, ale niekoniecznie(...)). W połowie czasu pieczenia dyni do piekarnika włożyć również pomidory i zapiec. Gotowy makaron wymieszać z sosem cukiniowym oraz kawałkami dyni i podać z pomidorkami oraz posypać sezamem i skropić...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Domowe tagiatelle

    Zrób sama makaron i dodaj owoce morza. Poczujesz się jak we Włoszech.

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Pesto to kwintesencja włoskiej kuchni. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, jednak jakość składników ma tu znaczenie. Wybornie smakuje z każdym niemal rodzajem makaronu. Idealne danie na gorące dni, choć nie tylko...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Obiad czwartkowy

    ...na oleju. Zupę serwować z grzankami w małych miseczkach. Dorsz na makaronie Składniki na 4 porcje: 1 por, 2 dag masła, 5 dag mąki, pieprz,  400 ml bulionu warzywnego (z kostki), 250 ml mleka, 2 łyżki musztardy łagodnej i 1 łyżka francuskiej (z ziarnami gorczycy), 40 dag makaronu wstążki (tagiatelle), 80 dag filetów z dorsza, 3 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki oleju, sól 1. W garnku rozgrzać masło...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Bakłażan - warzywo delikatne i smaczne

    ...ciepło przybrane ziołami z ulubionym sosem. Tagiatelle z bakłażanem Składniki na 4 porcje: opakowanie makaronu, 2 pomidory, 1/2 bakłażana, 2 ząbki czosnku, 4 gałązki świeżej bazylii oraz kilka(...) cienkie plasterki lub przeciśnij przez praskę. Bazylię posiekaj, kilka listków zostaw do dekoracji. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku al dente (powinien po ugotowaniu być lekko twardy). Na patelni...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...