• Informacje na temat:

    makaron ryżowy i słonecznikiem

Przepisy na temat: makaron ryżowy i słonecznikiem
  • Dietetyczne tagliatelle z domowym pesto

    Nigdy nie przypuszczałabym, że makaron ryżowy odpowiednio przygotowany, będzie smakował niemalże tak samo, jak pszenny.

  • Składniki : paczka makaronu ryżowego, 250g brokułów, sos sojowy jasny, papryka czerwona, pestki słonecznika, suszony koperek.

  • Składniki: 600 g łososia surowego, cytryna, 500 g krewetek, świeży imbir, 4 - 5 świeżych mandarynek, opakowanie tartej papryczki chili, 2 świeże papryczki chili, sól, pieprz, kiełki słonecznika , makaron sojowy, sos sojowy, sos ostrygowy i ocet ryżowy, marchew, por, seler naciowy.

  • Pięć propozycji zdrowego lunchu

    ...i posypujemy czosnkiem niedźwiedziem lub inną ulubioną przyprawą. Dodajemy rukolę, pokrojoną w kostkę paprykę i ogórka. Wtorek - 45 gramów makaronu z mąki durum; - dwie łyżeczki pesto z bazylii; - dwa orzechy włoskie; - łyżka nasion słonecznika, - łyżeczka białego sezamu; - łyżeczka czarnuszki; - ser typu feta (1/4 opakowania) lub mozzarella; - bazylia. Ugotowany makaron...

  • Modne diety dla malucha

    ...jajka. ● Starszakowi w ramach łakoci można podawać żelki owocowe, lody sorbetowe czy desery na mleku sojowym lub ryżowym. Ważne wskazówki 1. Dieta alergika wymaga dużej czujności ze strony(...), pizzy ani makaronów. Nie jest to jednak pełna lista zakazanych produktów. Tak naprawdę gluten może kryć się w większości gotowych produktów spożywczych, jakie znajdziesz w zwykłym sklepie. ● Zanim...

  • Pyszne sałatki

    ...kuskus, ryżem, ugotowanym al dente makaronem (kokardki, rurki), także sojowym lub ryżowym czy pokrojonymi w plasterki ziemniakami. Po czwarte dressing Może to być podstawowy sos winegret lub inny...

Artykuły na temat: makaron ryżowy i słonecznikiem
  • Komosa ryżowa – produkt uniwersalny

    ...wskazane. Sprawdza się także jako alternatywa dla makaronów, na przykład w zupach lub sałatkach. Jeśli przejadła nam się poranna owsianka, komosa ryżowa może być jej wymiennikiem. Doskonale smakuje...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Za dużo bakterii w jelitach! Siedem nietypowych objawów

    ..., drób, jaja, tofu. Produkty zbożowe: pieczywo bezglutenowe, mąka orkiszowa i owsiana, chleb orkiszowy na zakwasie, płatki ryżowe i owsiane, makaron bezglutenowy, ryż, komosa ryżowa. Orzechy i nasiona...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Mamo, chcę słodki obiad!

    ...się znaleźć węglowodan złożony. To on daje poczucie sytości i zabezpiecza balans energetyczny w ciele. Kasze przewyższają zarówno ryż, makaron, jak i ziemniaki pod względem wartości odżywczych...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Gluten – dlaczego powinniśmy go unikać i w jakich produktach jest go najwięcej?

    ..., którzy po spożyciu makaronów, pieczywa bądź potraw mącznych odczuwają dyskomfort lub uskarżają się przykre dolegliwości żołądkowo-jelitowe. Nie oznacza to jednak, że z ukochanymi smakami muszą się żegnać właściwie z dnia na dzień. Na rynku dostępnych jest dziś przecież mnóstwo produktów bezglutenowych - kasz, makaronów, przekąsek i słodyczy - które z powodzeniem zdołają zastąpić tradycyjne wyroby...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Chleb powszedni jak zakazany owoc

    ...z nietolerancją glutenu - makaronów, ciastek, pieczywa. Żywność ta jest oznaczona przekreślonym kłoskiem. "Bezglutenowcy" nie są więc zupełnie bezradni. Wypieków w domu też nie muszą wybijać sobie z głów...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....