• Informacje na temat:

    makaron rurki faszerowany

Przepisy na temat: makaron rurki faszerowany
  • Rurki faszerowane mięsem

    Składniki: 50 dag smażonego mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 24 rurki makaronu cannelloni cebula 2 ząbki czosnku 12 plastrów szynki parmeńskiej 1 łyżeczka masła 4 pomidory(...) na pół, owijaj nią makaron, układaj w naczyniu żaroodpornym. Wlej ćwierć szklanki wody. Przykryj. 2. Naczynie wstaw do piekarnika, piecz 20 minut w temp. 180°C. Pomidory sparz, wydrąż nasiona, miąsz...

  • Wypróbowany przepis na "Rurki faszerowane mięsem"

  • Święta po włosku

    Co warto wiedzieć o włoskim makaronie.

  • Przepis wart wypróbowania: "Makaron faszerowany. Przepis siostry Anastazji"

  • Cannelloni ze szpinakiem

    Sposób przygotowania 1. Makaron zanurz na 2 minuty we wrzątku, zalej zimną wodą. Na maśle podsmaż szpinak z przeciśniętym ząbkiem czosnku. Dodaj pokruszony ser, przyprawy, jogurt. Wymieszaj. Farsz nakładaj do rurek, układaj w naczyniu.  2. Pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę podsmaż, dodaj pomidory, duś, przypraw. Ułóż na faszerowanym makaronie. Zapiekaj 30 minut w temp. 180°C. Posyp startym...

  • Wypróbowany przepis na "Rurki faszerowane szpinakiem"

  • Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

    ...mięsa. Przykryj 4 płatami makaronu, posmaruj 1/2 sosu serowego, ułóż warstwy cukinii (1/2), mięsa, resztę cukinii i 4 płaty. Posmaruj resztą sosu. Piecz 35-40 minut w 170°C. Faszerowane rurki(...) posmaruj 1/4 sosu, rozłóż rurki. Polej je pozostałym sosem (tak, by je zakrywał). Naczynie przykryj, piecz 40 minut w 180°. Na ostatnie 5 minut naczynie odkryj. Zapiekankę podawaj posypaną serem...

  • Prosty przepis ktory zaspokoi tradycjonalistow i nie tylko.Zawarta w nim pasta pomidorowa nadaje prawdziwy smak Bolognese.Dzieki swiezej bazyli sam zapach potrawy jest niezywkle apetyczny.Naprawde pychota

  • Przepis jest banalny a dla miłośników szpinaku zawsze smaczny:)

  • Sycace, dobre na obiad lub obisdokolacje :)

Artykuły na temat: makaron rurki faszerowany
  • Makaron na stół!

    Czy rodzaj makaronu ma znaczenie dla potrawy?

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Cannelloni ze szpinakiem

    Przed przygotowaniem cannelloni sprawdź na opakowaniu, czy makaronu nie trzeba obgotować przed faszerowaniem. Przed polaniem sosem posyp rurki krojonymi pomidorami.

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Grecka uczta

    .... z chrupiącą bagietką pełnoziarnistą. Zapiekanka pasticcio Składniki na 4-6 porcji: 35 dag makaronu długie cienkie rurki, sól, 2 duże cebule, 3 ząbki czosnku, 60 dag mieszanego mielonego mięsa(...) ok. 7,5 dag startego sera gouda i parmezanu, oregano do dekoracji, tłuszcz do formy. Makaron włożyć do wrzącej, posolonej wody. Gdy woda znów zawrze, zmniejszyć płomień, gotować ok. 8 minut. Odcedzić...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Dieta pomidorowa reguluje ciśnienie!

    ...z dwóch pomidorów z selerem korzeniowym, siekanym koperkiem i pieprzem (warzywa zmiksuj w blenderze) Obiad: makaron razowy penne (rurki), z 8 pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, rukolą i plastrem...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...