• Informacje na temat:

    makaron pierożki z mięsem sałatki

Przepisy na temat: makaron pierożki z mięsem sałatki
  • Święta po włosku

    Co warto wiedzieć o włoskim makaronie.

  • Szyfr złamany

    Jeśli mnogość różnych kształtów i rodzajów makaronów przeraża cię i skutecznie odstrasza od próbowania nowości w restauracjach i we własnej kuchni, spróbujemy ci pomóc. Mniej znane i obco brzmiące nazwy przestaną być tajemnicą. Naukę czas rozpocząć!

  • Pożywne potrawy na każdy dzień tygodnia

    ...na pół. Cebulę pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj. Wszystkie warzywa i orzechy wymieszaj.  2. Boczek pokrój w drobną kostkę i zrumień na suchej patelni. Dodaj do sałatki. W szklance wymieszaj majonez(...) chwilę. Polej sałatkę.  Wieprzowina po chińsku Sposób przygotowania 1. Makaron ugotuj. Mięso pokrój, przypraw. W woku rozgrzej olej, dodaj starty na tarce imbir,przeciśnięty czosnek...

  • Wigilia po włosku

    ..., owoce morza i makarony z przeróżnymi sosami. Według włoskiej tradycji kolacja powinna być przede wszystkim „lekka”. Oprócz braku suto zastawionego stołu, bardzo wyraźną różnicą w stosunku do naszych(...) z kolei łączy wszystkie części tego kraju są przede wszystkim dania na bazie ryb. Na przystawkę najczęściej serwowane są sardele z chlebem i oliwą, finezyjne sałatki z owocami morza, wędzony łosoś...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...ilościach i dosłownie ze wszystkim - mięsem, makaronem, ryżem i ziemniakami. Na zakończenie posiłku, wycierają dokładnie talerz kawałkami chleb. Chętnie jadają go polany oliwą, albo zanurzany w niej - nie(...) w wodzie z solą warzywa, którymi chętnie zagryzają sączoną powoli szklaneczkę ouzo. Małe "co nieco" może być również na ciepło i w wersji bardziej wyrafinowanej, jak np. smażone pierożki...

Artykuły na temat: makaron pierożki z mięsem sałatki
  • Makaron makaronowi nierówny

    Jeśliby nauczyć się oryginalnych, włoskich nazw wszystkich rodzajów makaronów, postawy włoskiego słownictwa mielibyśmy opanowane. Wbrew pozorom jednak kształt i rozmiar makaronu ma znaczenie!

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Szyfr złamany

    Jeśli mnogość różnych kształtów i rodzajów makaronów przeraża cię i skutecznie odstrasza od próbowania nowości w restauracjach i we własnej kuchni, spróbujemy ci pomóc. Mniej znane i obco brzmiące nazwy przestaną być tajemnicą. Naukę czas rozpocząć!

  • Czy jest danie, które kojarzy się z Gruzją bardziej niż chaczapuri? Tak! To chinkali, czyli pyszne gruzińskie pierożki, które zachwycają nie tylko kształtem, ale przede wszystkim smakiem. Dzięki temu przepisowi odtworzysz smak kuchni kaukaskiej bez wychodzenia z domu! Fot. materiały prasowe Chinkali, od polskich pierogów różnią się nie tylko kształtem, ale też sposobem spożywania. Do skonsumowania tego gruzińskiego przysmaku nie będą nam potrzebne sztućce. Należy chwycić za wystającą...

  • Smok już bardziej usmiechnięty Chiny - część II

    ...zjadłam pół europejskie – pół chińskie. Wzięłam 2 pierożki – wyglądem przypominają nasze kluski na parze – też białe i pachną podobnie. Jeden z nadzieniem zielonym – nie mam pojęcia, co to było, a drugi z nadzieniem brązowo – pomarańczowym. Też nie wiem, co to było. Obydwa miały być wegetariańskie, ale śmiem w to wątpić. Dalej serwowano nam mleko sojowe, jakieś makarony, ale to sobie podarowałam...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Kasza gryczana to symbol polskiej kuchni. Nadaje się nie tylko do gołąbków i kotlecików. Świetnie sprawdza się również w roli sycącego dodatku do letnich sałatek. Fot. 123RF/Picsel Kasza gryczana, z powodu jej rozgrzewających właściwości, jest ceniona w medycynie ludowej. Odwar z kaszy gryczanej to naturalne lekarstwo, które pozwala uporać się z różnego rodzaju problemami układu trawiennego. Warto jeść kaszę gryczaną nie tylko dlatego, że świetnie komponuje się z sosami, mięsem czy surówkami....

  • Przygotowując menu na przyjęcie, nie można zapomnieć o sałatkach. Prezentujemy wam kilka prostych i szybkich przepisów, dzięki którym zrobicie wrażenie na gościach. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli dobrze sprawdzają się koreczki, paszteciki i wszystkie inne „drobnostki". Jeśli jednak nie macie czasu na mozolne nabijanie koreczków i przygotowywanie...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...