• Informacje na temat:

    makaron penne nadziewany

Przepisy na temat: makaron penne nadziewany
Artykuły na temat: makaron penne nadziewany
  • Makaron makaronowi nierówny

    Jeśliby nauczyć się oryginalnych, włoskich nazw wszystkich rodzajów makaronów, postawy włoskiego słownictwa mielibyśmy opanowane. Wbrew pozorom jednak kształt i rozmiar makaronu ma znaczenie!

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Widelec w dłoń! Makaronową ucztę  z marką WINIARY czas zacząć

    ...25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji marka WINIARY podsuwa pomysły na makaronowe dania dla całej rodziny. Są one nie tylko pyszne i sycące, ale także bardzo proste w przygotowaniu. Dodatkowo możemy wybierać w wielu rodzajach: krótkie wstążki, grube penne, świderki, nitki czy muszle – na co tylko mamy ochotę. Ten włoski przysmak warto wpleść w codzienne menu, a marka...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Cielecina faszerowana i borowiki oraz Menu na nadchodzacy tydzien.

    ...oprocz cieleciny, purée i melona na przystawke... na kolacje penne z baklazanem sauté, pomidorami i mozarella di buffala. Jutro jemy w pracy, w szkolach.. na kolacje bedzie fasolka szparagowa(...): nalesniki bretonskie z maki gryczanej nadziewane kozim serem i pomidorami do tego cidr; omlet z kurkami i salata; julienne z warzyw, sos sojowy i chinski makaron z pewnoscia tez. Smacznego tygodnia.

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Letnie menu

    ...grillowania i grillować 10-15 minut. Podawać dekorowane bazylią.  Sałatka z makaronem i fasolą Składniki: 400 g makaronu np. penne Sól 2 puszki białej fasoli 100 g czarnych oliwek 3 małe pomidory 8 łyżek octu balsamicznego 1 łyżka średnio ostrej musztardy Pieprz, cukier 8 łyżek oleju Pół pęczka bazylii 300 g sera feta Makaron ugotować w osolonej wodzie...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Impreza ze smakiem!

    ...ilością składników otrzymuje się gratis, razem z sosem i makaronem: Penne Bolognese, Penne Carbonara, czy Biesiada serowa za jedyne 2zł. Warto sprawdzić wszystkie tego typu promocje ponieważ(...) oraz chorizzo, doprawiana papryką. Obie doskonale sprawdzą się pokrojone w grube plastry lub podane jako  koreczki udekorowane  marynowanymi, lub nadziewanymi czosnkiem, zielonymi bądź czarnymi...

  • Przeciętny Włoch zjada rocznie ponad 25 kilogramów makaronu, Polacy – pięć razy mniej, tylko 5 kilogramów. Nie da się jednak ukryć, że po makarony sięgamy chętnie i chętnie z nimi eksperymentujemy. Dlaczego? Bo są… Fot. www.barillastudio.it Szybkie, proste i tanie Makarony są szybkie w przygotowaniu. Dla porównania: porcja ziemniaków gotuje się ok. 20-25 minut, plus obieranie. Ugotowanie porcji ryżu czy kaszy zajmuje co najmniej kwadrans, a makaron jest gotowy w zaledwie 8 minut! W tym...