• Informacje na temat:

    makaron o smaku szpinaku

Przepisy na temat: makaron o smaku szpinaku
  • Kokardki w szpinaku z tymiankiem

    To wyjątkowo pyszne połączenie lekkiego białego mięsa i zielonych młodych listków. Smaku dodają mu też wonne przyprawy i delikatna mozzarella!

  • Delikatny, aksamitny sos z dodatkiem mięsa, o wyrazistym pieprzowym smaku.

  • Makaron "Wiosna"

    Składniki: 125g pełnoziarnistego makaronu świderki 40g marchewki 40g cukinii 40g pieczarek 50 ml Oliwa z oliwek Gallo Suave 40ml Oliwa z oliwek Gallo  Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Zagotuj makaron w wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek Gallo i soli. Pokrój , warzywa w cienkie paseczki  dopraw solą i pieprzem do smaku. Podsmaż  na mocno rozgrzanej patelni , z dodatkiem...

  • Proste i bardzo smaczne danie, które latem smakuje najlepiej. Obiad do zrobienia w 15 minut.

  • Jak robić perfekcyjne sałatki z makaronem?

    Za bazę do sałatek z powodzeniem posłużyć może nam ryż, ziemniaki lub makaron. Ten ostatni jest bardzo szybki w przygotowaniu oraz dobrze komponuje się z rozmaitymi składnikami i sosami. Sałatki z makaronem to doskonałe rozwiązanie zarówno na lekką przekąskę, drugie śniadanie czy kolację, jak i pełnowartościowe danie obiadowe. Oto garść przydatnych wskazówek na ten temat.

  • Makaronowa zapiekanka z brokułem, wędzonym kurczakiem, suszonymi pomidorami oraz sosem czosnkowym.

  • Grzyby w parze z makaronem

    ...masło, 1 łyżka czosnek, 1 ząbek  szpinak świeży młody, 3 garście sól, pieprz do smaku makaron wstążki, 200g oliwa truflowa, 1 łyżka Przygotowanie: 1. Pieczarki umyć i wyciąć(...) 200st.C 2. Ogonki pieczarek i czosnek drobno posiekać, poddusić na maśle do zrumienienia. Następnie dodać pokrojony w paseczki szpinak. Doprawić do smaku solą, pieprzem, całość wymieszać. Makaron...

  • Tarta, o jakiej marzysz.

  • Cztery sposoby na makaron

    ...do smaku solą, mielonym imbirem oraz kolendrą. Podawaj do grubszych makaronowych rurek albo szerokich wstążek. Sos szpinakowy z fetą 1. Rozmroź 1 op. (ok. 40 dag) szpinaku w listkach. Dobrze go osącz(...). 7 min. Następnie dodaj pomidory. Dosyp zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś jeszcze ok. 30 minuty. Podawaj np. ze świderkami albo...

  • Wyśmienita, ekskluzywna wersja znanego napoju. Warto spróbować!

Artykuły na temat: makaron o smaku szpinaku
  • Czarny makaron z krewetkami

    Wytwornie, a jednocześnie łatwo? Wypróbuj przepis na czarny makaron z owocami morza, który świetnie sprawdzi się w towarzystwie białego wina.

  • W liściach, siekany, w serduszkach, z sosem śmietanowym lub serowym - w szerokiej ofercie mrożonych szpinaków FRoSTY każdy znajdzie coś dla siebie. Postaw na zieleń i zaskocz ukochaną osobę wykwintnym szpinakowym daniem! fot. materiały prasowe Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. W kuchni znakomicie sprawdza się szpinak mrożony FRoSTA, który...

  • Czarny makaron z owocami morza

    Masz ochotę na wyjątkowy smak? To połączenie zachwyca nie tylko Włochów. Jak przygotować czarny makaron i z czym najlepiej smakuje?

  • Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. Fot 123RF/Picsel Na początku lat 30. XX wieku amerykańscy naukowcy ogłosili, że szpinak ma bardzo dużą zawartość żelaza w świeżych liściach (aż 35 mg na 100 gramów). Od tej pory przez wiele lat dzieci były zmuszane do jedzenia szpinaku. Pod koniec XX wieku rozeszła się wiadomość o rzekomej pomyłce w...

  • Cudeńka z makaronu

    Są proste do przygotowania, przepyszne i efektowne. Dania z makaronem nie mogą się nie udać.

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Lazania ze szpinakiem

    Przygotowanie: Płaty makaronu obgotuj w osolonej wodzie z odrobiną oleju (ok. 5 min). Szpinak dokładnie opłucz (większe listki możesz posiekać). Cebulę...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Sałatka z oliwkami i szpinakiem

    Ugotuj makaron w osolonej wodzie al dente (na półtwardo). Osącz, ostudź.  Liście szpinaku umyj, osusz. Przeduś je lekko na maśle, dopraw do smaku, na...

  • Ciemne, mocno kwaśne owoce aronii to doskonały przysmak dla wszelkiego ptactwa. Warto się spieszyć, by z owocujących krzewów uszczknąć coś dla siebie i swojego zdrowia. Fot. 123RF/Picsel W walce z różnymi chorobami, zarówno tymi dnia codziennego, jak prozaiczne przeziębienie, czy cywilizacyjnymi, jak nowotwory, natura może być dobrym sprzymierzeńcem. Ważne, aby naturalne środki, po które sięgamy były naprawdę naturalne, pochodzące z upraw ekologicznych, wolnych od sztucznych nawozów i...