• Informacje na temat:

    makaron muszle z warzywami

Przepisy na temat: makaron muszle z warzywami
  • Nadziewane muszle

    Makaronowe muszle nadziewane mięsem mielonym to wbrew pozorom bardzo konkretny, solidny i sycący posiłek. Można je zaserwować zamiast typowego drugiego dania, by nieco zaskoczyć domowników.

  • Sprawdzony przepis na "Muszle z warzywami"

  • Muszle z mięsem mielonym

    ...1. Makaron gotujemy al dente. 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, drobno pokrojoną cebulkę i smażymy do lekkiego zrumienienia. Uważamy, by warzywa(...) przykryciem ok. 20 minut, aż odparuje płyn, a zawartość patelni zgęstnieje, co jakiś czas mieszamy. 4. Pomidory kroimy w plasterki i wykładamy na dnie naczynia żaroodpornego.  5. Muszle nadziewamy...

  • Lekkie muszle z mięsno-warzywnym farszem.

  • Rodzinny obiad na szybko? Zapiekanka z makaronem!

    Mamo, co dziś na obiad?! Z pewnością nieraz słyszysz to zdanie. Zadowolić Twojego głodomora nie jest łatwo. Gorączkowo zastanawiasz się, co przygotujesz szybko, smacznie i zdrowo? Z opresji uratuje Cię nie kto inny jak bohaterka wszystkich rodzicielek – zapiekanka z makaronem!

  • Tym razem danie mojej mamy. Pychotka:-))

  • Jak dobrać makaron do potrawy?

    Rodzajów makaronów jest tak wiele, że bez trudu można dopasować je do każdego dania. Większość z nas jednak, w przeciwieństwie do Włochów, nie zastanawia się nad tym, jaki rodzaj makaronu użyć do przygotowywanego dania. Podpowiadamy!

  • Idealny sposób na podanie pysznych makaronowych muszli. Doskonałe na bankiety lub domowe imprezki

  • Święta po włosku

    Co warto wiedzieć o włoskim makaronie.

  • Bardzo smaczne muszle z nadzieniem mięsno- warzywnym. Świetnie nadają się zarówno na kolację, jak i na obiad.

Artykuły na temat: makaron muszle z warzywami
  • Makaron: Jaki dla kogo?

    ...  i zwiększa swą objętość, 100 g ugotowanego to już tylko 110-155 kcal. Dlatego osoby na diecie mogą jeść makaron bez obaw, pod warunkiem, że makaron ugotowany będzie al dente (półtwardo) i jedzony z warzywami(...) skrobi, która należy do węglowodanów złożonych, i jest trawiony powoli, stopniowo. Lepsze są grubsze makarony: rurki, świderki, muszle, bo trudniej je rozgotować. Drobne łatwiej się rozgotowują, mają...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Makaron na stół!

    Czy rodzaj makaronu ma znaczenie dla potrawy?

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    Faszerowane muszelki Składniki: •18 sztuk makaronu conchiglioni (duże muszle), Farsz: • 25 dag sera ricotta • 25 dag pieczarek • 6 dag szynki • 2 małe cebule czerwona i żółta papryka • pół(...) natki •3 ząbki czosnku • cebula • łyżka oliwy • łyżka masła • sól, cukier, chili. Zagotuj wodę z łyżeczką oleju, wrzuć makaron i ugotuj al dente, czyli na półtwardo. Odcedź, ułóż muszle na ściereczce...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Widelec w dłoń! Makaronową ucztę  z marką WINIARY czas zacząć

    ...25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji marka WINIARY podsuwa pomysły na makaronowe dania dla całej rodziny. Są one nie tylko pyszne i sycące, ale także bardzo proste w przygotowaniu. Dodatkowo możemy wybierać w wielu rodzajach: krótkie wstążki, grube penne, świderki, nitki czy muszle – na co tylko mamy ochotę. Ten włoski przysmak warto wpleść w codzienne menu, a marka...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Pomysł na szybki obiad

    Smaczne i szybkie dania z makaronami w roli głównej.

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...