• Informacje na temat:

    makaron muszle faszerowane serem

Przepisy na temat: makaron muszle faszerowane serem
  • Conchiglioni faszerowane pieczarkami z sosem

    Składniki: - 18 sztuk makaronu conchiglioni (bardzo duże muszle), - po 25 dag sera ricotta (ew. zmielony tłusty twaróg) i pieczarek, - 6 dag szynki, - 2 małe cebule, - po 1/2 czerwonej i żółtej(...), - 3 ząbki czosnku, - 3 łyżki oliwy, - 1 łyżka masła, - sól, cukier, chilli Przygotowanie: 1. Makaron ugotować z odrobiną oleju. Odcedzić i ułożyć na ściereczce. 2. Cebulę posiekać, zeszklić na...

  • Święta po włosku

    Co warto wiedzieć o włoskim makaronie.

  • Pora na pomidora! Zobacz przepisy

    Można przygotować z nich aromatyczny chłodnik, wypełnić je kaszą lub po prostu podać z makaronem. Cieszmy się trwającym sezonem na pomidory, które właśnie teraz zachwycają głębią smaku. I świetnie spisują się w każdej postaci, nie tylko na klasycznej kanapce.

  • Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

    ...mięsa. Przykryj 4 płatami makaronu, posmaruj 1/2 sosu serowego, ułóż warstwy cukinii (1/2), mięsa, resztę cukinii i 4 płaty. Posmaruj resztą sosu. Piecz 35-40 minut w 170°C. Faszerowane rurki(...) i bakłażanami. Dołóż pokrojone pomidory.  3. Całość zalej zalewą z pomidorów doprawioną pieprzem. Piecz ok. 40 minut w 170°C.  Nadziewane muszle Sposób przygotowania Makaron ugotuj w osolonej...

  • Włoskie przysmaki - szybkie i proste!

    Nadziewane muszle makaronowe Składniki: 20 muszli makaronowych (conchiglioni), 500 g mielonego mięsa wołowego, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 500 ml passaty pomidorowej, sól, pieprz(...), a po chwili mielone mięso. Smaż 10 minut, następnie dodaj połowę passaty i gotuj kolejne 10. Muszle ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie (ok. 5 minut). Podgotowany makaron faszeruj sosem...

Artykuły na temat: makaron muszle faszerowane serem
  • Makaron na stół!

    Czy rodzaj makaronu ma znaczenie dla potrawy?

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Makaron na ostro

    Trzy pomysły na szybkie obiady z makaronem.

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    Faszerowane muszelki Składniki: •18 sztuk makaronu conchiglioni (duże muszle), Farsz: • 25 dag sera ricotta • 25 dag pieczarek • 6 dag szynki • 2 małe cebule czerwona i żółta papryka • pół(...), solą i cukrem. Sos wlej do naczynia żaroodpornego. Makaronowe muszle nadziej farszem i ułóż w naczyniu. Obficie posyp startym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stop...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Biały ser w roli głównej

    Faszerowane conchiglioni z sosem Składniki na 4 porcje: 16 sztuk makaronu conchiglioni (bardzo duże muszle), 25 dag sera ricotta (ew. mielony tłusty twaróg), 20 dag pieczarek, 6 dag szynki, 2 małe(...) dag) lub 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego rozrobionego 1/2 szklanki wody, cebula, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, sól, cukier, chili Przygotowanie: 1. Makaron ugotuj, odcedź i ułóż na ściereczce...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść przetwory z pomidorów

    .... Gdy fasolka będzie prawie miękka, dodaj keczup, posiekaną natkę i przyprawy. Duś jeszcze kilka minut, często mieszając. Makaronowe muszle faszerowane mięsem Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą, dodaj mięso, a gdy się zrumieni - przyprawy, pomidory i przecier. Duś, aż sos zgęstnieje (ok. 10 min). Ugotuj makaron, napełnij farszem. Włóż do formy, posyp...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...