• Informacje na temat:

    makaron muszelki z serem i marchewką

Przepisy na temat: makaron muszelki z serem i marchewką
  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    Dla Włochów to danie narodowe. Bez codziennej porcji pasty, jak nazywają makaron przyrządzany na różne sposoby, nie wyobrażają sobie życia. Warto się skusić!

  • Przepisy na lekkie obiadki

    ...naleśniki przyozdób różyczkami z bitej śmietany i jagodami. Do popicia podaj dziecku np. kompot z truskawek. Odmieniony makaron Dzieciaki zwykle go lubią i warto to wykorzystać, ponieważ zawiera węglowodany, które dostarczają organizmowi energię. Latem najlepiej połączyć zabawne literki, muszelki, kokardki, sprężynki z lekkostrawnym mięsem, rybami, warzywami, ziołami, oliwą z oliwek. Ugotowany...

  • Przysmaki z ryb

    ...przez sitko o drobnych oczkach. Aby zagęścić sos, dodaj do niego masło i mąkę. Polaną nim rybę udekoruj natką. Morszczuk w muszlach (po 10. miesiącu) SKŁADNIKI: ● 150 g makaronu muszelki ● 100 g fileta z morszczuka ● 2 marchewki ● 3 łyżeczki oliwy ● suszone zioła: pietruszka i koperek ● świeża natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Ugotuj makaron, odcedź, przelej zimną wodą. Marchew...

  • Pomysły na lekkie obiadki

    ...przyozdób różyczkami z bitej śmietany i jagodami. Do popicia podaj dziecku np. kompot z truskawek. Odmieniony makaron Dzieciaki zwykle go lubią i warto to wykorzystać, ponieważ zawiera węglowodany, które dostarczają organizmowi energię. Latem najlepiej połączyć zabawne literki, muszelki, kokardki, sprężynki z lekkostrawnym mięsem, rybami, warzywami, ziołami, oliwą z oliwek. Ugotowany makaron możesz...

Artykuły na temat: makaron muszelki z serem i marchewką
  • Makaron to nie tylko spaghetti

    Faszerowane muszelki Składniki: •18 sztuk makaronu conchiglioni (duże muszle), Farsz: • 25 dag sera ricotta • 25 dag pieczarek • 6 dag szynki • 2 małe cebule czerwona i żółta papryka • pół(...), solą i cukrem. Sos wlej do naczynia żaroodpornego. Makaronowe muszle nadziej farszem i ułóż w naczyniu. Obficie posyp startym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stop...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Co powinno jeść dziecko?

    ...kokardki czy muszelki, które można łączyć np. z kurczakiem, chudą wędliną, żółtym serem oraz jajkiem na twardo. Dzieciom smakują również zapiekanki z makaronem, posypane żółtym serem i wstawione do(...) również makarony w różnych kształtach w wersjach na słodko, np. z cukrem, białym serem i śmietaną lub zmiksowanymi na gładki przecier truskawkami czy malinami. Żółty ser także jest OK Choć żółty ser jest...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...przyspieszy przemianę materii. Uwaga na ukryty cukier W pozornie lekkich śniadaniowych smakołykach jest go znacznie więcej, niż się spodziewamy. Płatki śniadaniowe (wszelkie kulki, muszelki(...) - kromkę pełnoziarnistego chleba, łyżkę kaszy lub razowego makaronu np. do sałatki. Proste i działa: Herbatka z suszonych czerwonych owoców, np. malin, to dobry pomysł na słodkie zakończenie dnia...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Pomysły na lekkie obiadki

    ...przyozdób różyczkami z bitej śmietany i jagodami. Do popicia podaj dziecku np. kompot z truskawek. Odmieniony makaron Dzieciaki zwykle go lubią i warto to wykorzystać, ponieważ zawiera węglowodany, które dostarczają organizmowi energię. Latem najlepiej połączyć zabawne literki, muszelki, kokardki, sprężynki z lekkostrawnym mięsem, rybami, warzywami, ziołami, oliwą z oliwek. Ugotowany makaron możesz...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...