• Informacje na temat:

    makaron mozzarella i kurczakiem na cieplo

Przepisy na temat: makaron mozzarella i kurczakiem na cieplo
  • Kurczak i makaron: trzy pomysły na szybki i pyszny obiad

    Rurki z czosnkowymi kąskami Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotuj w posolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu. Filet z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Ząbki czosnku obierz(...) szpinak i pomidory, smaż dalej 2-3 minuty. Danie oprósz solą i pieprzem. Domieszaj makaron. Podawaj od razu po przyrządzeniu. Dobre rady kucharza Choć gotowanie pasty w małej ilości wody skraca czas...

  • Pyszne i sycące sałatki

    ...posyp natką i ew. granatem. Schłodź przed podaniem.   Spaghetti z drobiem Sposób przygotowania 1. Szpinak rozmroź na sitku. Makaron ugotuj w posolonej wodzie według wskazówek podanych na(...) z czosnkiem, zeszklij, dodaj szpinak. Przypraw solą, pieprzem i chili, smaż 3 minuty. Dołóż mięso i odcedzony makaron. Mieszając, smaż 3 minuty, przełóż do salaterki.  3. Sos: ser rozetrzyj z sokiem...

  • szybkie i proste

  • Makaronowe sałatki pełne warzyw

    ..., ciągle mieszając. Odstaw (nie do lodówki).  2. W garnku zagotuj posoloną wodę. Wrzuć makaron, ugotuj na półtwardo. Przelej go zimną wodą i zostaw na sitku, by dobrze ociekł. Listki botwinki i natkę umyj, delikatnie osusz.  3. Ugotowany makaron, osącz, wsyp do dużej miski, dodaj osączonego z zalewy tuńczyka, oliwki i porwaną natkę. Przemieszaj, nałóż do miseczek, posyp listkami botwinki.  4. Ugotuj...

  • znakomita przekaska

  • Ciasto francuskie z mozzarella i pomidorami - Przekąski na ciepło

  • Zapiekanki makaronowe za pewne każdy lubi a z dodatkiem warzyw i sera wychodzą pyszne.

  • Makarony mogę jeść zawsze i wszędzie, w każdej postaci :-), tym razem w wersji smacznej zapiekanki z przyjemnie ciągnącą się mozzarellą i jak to bywa z zapiekankami, lepiej smakuje niż wygląda :-)

  • Ciekawy i smaczny pomysl na danie z ziemniakow, dobry z kazda surowka

Artykuły na temat: makaron mozzarella i kurczakiem na cieplo
  • Prosta kuchnia włoska

    Bolońskie lasagne Składniki na 3-4 porcje: 1 opakowanie makaronu lasagne, 60 dag mielonej wołowiny, 4 cebule, 4 ząbki czosnku, 1 puszka pomidorów, 2 średnie marchewki, 40 dag sera mozzarella, 10(...). Udekorować resztą ziół.  Cannelloni w sosie śmietanowym Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie makaronu cannelloni, 1 duży brokuł, 400 ml śmietany 30%, 1-2 średnie cebule, 4 łyżki oliwy, 2-3 ząbki...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...- kromkę pełnoziarnistego chleba, łyżkę kaszy lub razowego makaronu np. do sałatki. Proste i działa: Herbatka z suszonych czerwonych owoców, np. malin, to dobry pomysł na słodkie zakończenie dnia...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Mała główka, a ileż smaku!

    ...danie przełóż do miseczek. Udekoruj świeżymi listkami bazylii. Podawaj na ciepło lub jako zimną przekąskę ze świeżym pieczywem. Zapiekanka makaronowa Składniki na 4 porcje: 40 dag makaronu świderki, 20 dag brukselki, 20 dag pieczarek, 15 dag zielonej fasolki szparagowej, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 20 dag śmietanki 30 proc., 1 ser mozzarella lub 12 dag startego żółtego sera, olej do...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • W ostatnich dniach Polacy zaczęli masowo zaopatrywać się w różnego rodzaju makarony. Jeśli i ty jesteś w tej grupie, sprawdź co pysznego możesz z niego ugotować. Fot 123RF/Picsel Makaron jest jednym z tych produktów, które najłatwiej jest przechowywać, gdyż nie psuje się i nie wymaga szczególnych warunków. O ile nie dostaną się do niego mole spożywcze, nadaje się do jedzenia przez bardzo długi czas. Nic więc dziwnego, że tak wielu z nas goromadzi go na tzw. "czarną godzinę". Tylko jakie...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...