• Informacje na temat:

    makaron mielone brukselka

Przepisy na temat: makaron mielone brukselka
  • Kuchnia na cały tydzień

    ...nasienne. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij posiekaną drobno jedną cebulę. Dodaj mięso mielone, przypraw solą i pieprzem. Smaż, dodaj koncentrat pomidorowy i przeciśnięty(...) ugotuj. Rozgrzej olej, zrumień posiekaną cebulę. Do mięsa mielonego dodaj sól, pieprz, jajko, odciśniętą kajzerkę, wystudzoną cebulę i musztardę. Dokładnie wymieszaj. Udziec umyj, osusz i natnij. Rozłożony...

  • Bulion kompostowy, czyli co zrobić z obierkami

    .... Można go wykorzystać od razu lub zamknąć w wyparzonych słoikach i zachować na później. Maia Sobczak podaje taki bulion z makaronem, zacierkami, pierożkami, poszatkowaną i lekko podsmażoną czerwoną...

  • Gdy maluch nie chce jeść warzyw, mięsa, nabiału

    ...możesz podawać ser żółty i topiony. Zamiast białego, pieczywo pełnoziarniste Istnieje przekonanie, że dzieciom najlepiej podawać białe pieczywo, ryż czy biały makaron, bo one najbardziej mu smakują. To(...) to zadziałało nazwa musi być atrakcyjna i pochodzić z jego świata np. księżniczka marchewka pomarańczowonosa albo brukselka z planety Z. Staraj się też dawać dziecku do spróbowania różne warzywa...

Artykuły na temat: makaron mielone brukselka
  • Mała główka, a ileż smaku!

    Brukselka nie musi być gorzka i brunatnozielona po ugotowaniu. Zobacz, jak łatwo ją przyrządzić i jaka może być smaczna.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Bulion kompostowy, czyli co zrobić z obierkami

    .... Można go wykorzystać od razu lub zamknąć w wyparzonych słoikach i zachować na później. Maia Sobczak podaje taki bulion z makaronem, zacierkami, pierożkami, poszatkowaną i lekko podsmażoną czerwoną...

  • Dla niektórych osób brukselka stanowi jedynie przykre wspomnienie z przedszkolnej stołówki. My jednak zdecydowaliśmy się odczarować to warzywo. Przedstawiamy wam listę najciekawszych propozycji naszych użytkowników na dania z brukselką w roli głównej. Fot. 123RF Wiele osób nie przepada za brukselką, twierdząc że jest gorzka, ma nieprzyjemny zapach i właściwie nie bardzo nadaje się do jedzenia. Oczywiście, jasnym jest, że o gustach się nie dyskutuje, czasem jednak warto zrewidować swoje...

  • Czego domaga się organizm, gdy masz ochotę na konkretne potrawy?

    ...makaron, bułeczki lub placki, jest to taki sam sygnał, jak potrzeba zjedzenia słodyczy.  Nasz organizm trawi bowiem białą mąkę tak samo jak cukier.  Jeśli kusi cię danie mączne na słono, to znaczy, że(...), otręby, pij więcej wody. Makaron, bułki, biały chleb Masz za mało azotu. Jedz orzechy, nasiona,  fasolę i zielone warzywa liściaste. Smażone Masz za mało tłuszczów albo wapnia. Jedz...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Dieta na problemy ze skórą

    ...posiekanego imbiru i szczyptę pieprzu cayenne lub mielonej kurkumy. Wrogowie urody na twoim talerzu Nadmiar słodyczy: Cukier powoduje, że glukoza (cukier), która wraz z krwią trafia do komórek skóry(...) zawsze powinna być więc porcja sałaty, kawałek brokułu, garść szpinaku czy fasolki szparagowej. Dobrym uzupełnieniem będzie makaron razowy, gruba kasza i ciemne pieczywo, bo kwas foliowy jest też...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...w talii, bo dieta reguluje poziom insuliny, a efektem tego jest znikanie tzw. tłuszczu trzewnego, tworzącego czyli oponki w pasie. Z czego zrezygnować Wyeliminuj pieczywo i ciasta, makarony, pizzę(...) czekolady z zawartością 90 proc. kakao Kolacja: Pieczony filet z łososia polany sosem wasabi. Aby go przygotować zmiksuj trzy łyżki majonezu, łyżeczkę wasabi, odrobinę suszonego, zmielonego imbiru...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...