• Informacje na temat:

    makaron fusilli

Przepisy na temat: makaron fusilli
  • Fusilli Alla Rusticana

    Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory i chwilę dusimy. 3. Doprawiamy solą i pieprzem, a na końcu dodajemy grubo posiekane zioła. 4. Makaron mieszamy...

  • szybka pasta,tym razem z selerem naciowym,cebulką i szczypiorkiem

  • Fusilli Alla Rusticana

    Sposób przygotowania Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory i chwilę dusimy. Doprawiamy solą i pieprzem, a na końcu dodajemy grubo posiekane zioła. Makaron mieszamy z sosem i posypujemy tartym...

  • Szybkie i proste do przygotowania danie.

  • Jak robić perfekcyjne sałatki z makaronem?

    Za bazę do sałatek z powodzeniem posłużyć może nam ryż, ziemniaki lub makaron. Ten ostatni jest bardzo szybki w przygotowaniu oraz dobrze komponuje się z rozmaitymi składnikami i sosami. Sałatki z makaronem to doskonałe rozwiązanie zarówno na lekką przekąskę, drugie śniadanie czy kolację, jak i pełnowartościowe danie obiadowe. Oto garść przydatnych wskazówek na ten temat.

  • Lekkie i smaczne danie, w sam raz na upalne dni.

  • ​Prawdziwy włoski makaron z durum

    Makaron, to jeden z głównych przysmaków Włochów. W ich kraju jednak nie je się takich makaronów, jak w Polsce. Tam króluje makaron, który powstaje z pszenicy durum. Jest świeży, sprężysty i nie skleja się podczas gotowania.

  • Pełnia smaku :)

  • Święta po włosku

    Co warto wiedzieć o włoskim makaronie.

  • Czyż makaron nie lubi sera ? Ja twierdzę, że się doskonale komponują. PS : świeży tuńczyk powinien być użyty, u nas trudno dostępny, użyłem z puszki.

Artykuły na temat: makaron fusilli
  • Fusilli z cukiniowym pesto

    Włoski makaron na szybko w aksamitnym sosie – to szybkie i przepyszne danie, które zawsze się udaje.

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Ekspert radzi: Makaron

    Makaron to włoska specjalność, dlatego ma włoskie nazwy.

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Rodzaje makaronów

    Jaki wybrać makaron, by danie zachwyciło największych niejadków.

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Wiosenne fusilli

    Na dzisiejsza kolacje... szybko i smacznie. na 3 porcje 250 g makaronu fusilli czyli cos w rodzaju swiderek 250 g malutkich pomidorkow cherry 2...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Makaron makaronowi nierówny

    Jeśliby nauczyć się oryginalnych, włoskich nazw wszystkich rodzajów makaronów, postawy włoskiego słownictwa mielibyśmy opanowane. Wbrew pozorom jednak kształt i rozmiar makaronu ma znaczenie!

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....