• Informacje na temat:

    makaron duże muszle nadziewane mięsem

Przepisy na temat: makaron duże muszle nadziewane mięsem
  • Święta po włosku

    Co warto wiedzieć o włoskim makaronie.

  • Świetna propozycja na obiad lub przekąskę dla znajomych. Kolejny raz "sprzątanie" lodówki pomyślnie zaowocowało.

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    Dla Włochów to danie narodowe. Bez codziennej porcji pasty, jak nazywają makaron przyrządzany na różne sposoby, nie wyobrażają sobie życia. Warto się skusić!

  • łatwe i szybkie w przygotowaniu, dobrze smakuje i ładnie się prezentuje na stole...

  • Szyfr złamany

    Jeśli mnogość różnych kształtów i rodzajów makaronów przeraża cię i skutecznie odstrasza od próbowania nowości w restauracjach i we własnej kuchni, spróbujemy ci pomóc. Mniej znane i obco brzmiące nazwy przestaną być tajemnicą. Naukę czas rozpocząć!

  • danie szybkie i pomysłowe ,pasuje na każdą okazję.

  • Smaczne dania obiadowe

    ...miękkości. Dodaj dynię, posiekany szczypiorek i śmietanę. Przypraw solą i pieprzem. Podawaj do placków. Muszle nadziewane Sposób przygotowania 1. Makaron ugotuj. Czosnek pokrój, zrumień(...) przecierem i winem. Przypraw i duś pod przykryciem. Muszle napełnij mięsem i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej sosem pomidorowym i posyp startym na tarce parmezanem. Piecz 20 minut w temp. 200 st. C. Podawaj...

  • Smaczny pomysł na "Muszle nadziewane miesęm"

  • Włoskie przysmaki - szybkie i proste!

    Nadziewane muszle makaronowe Składniki: 20 muszli makaronowych (conchiglioni), 500 g mielonego mięsa wołowego, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 500 ml passaty pomidorowej, sól, pieprz(...), a po chwili mielone mięso. Smaż 10 minut, następnie dodaj połowę passaty i gotuj kolejne 10. Muszle ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie (ok. 5 minut). Podgotowany makaron faszeruj sosem...

  • Idealny sposób na podanie pysznych makaronowych muszli. Doskonałe na bankiety lub domowe imprezki

Artykuły na temat: makaron duże muszle nadziewane mięsem
  • Makaron na stół!

    Czy rodzaj makaronu ma znaczenie dla potrawy?

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Conchiglioni w maku

    Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 7 minut - odcedzamy. Nie wolno rozgotować makaronu! Mieszamy mięso, 0,1 l śmietany, drobno posiekany szczypiorek,...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Szyfr złamany

    Jeśli mnogość różnych kształtów i rodzajów makaronów przeraża cię i skutecznie odstrasza od próbowania nowości w restauracjach i we własnej kuchni, spróbujemy ci pomóc. Mniej znane i obco brzmiące nazwy przestaną być tajemnicą. Naukę czas rozpocząć!

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Odkrywamy smaki: Ricotta

    ...garnuszki" Składniki: 75 g masła 100 g cukru 250 g twarożku 500 g sera ricotta 4 jajka Opakowanie budyniu waniliowego 4 duże makaroniki (qpo 18 g) Masło i cukier do  formy Masło(...) z nadzieniem z ricotty i bazylii w sosie pomidorowym Składniki: 12 dużych muszli (makaron) Sól Cebula 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka koncentratu pomidorowego Puszka...

  • Kiedy temperatura rośnie, pokarmy szybciej psują się i stają się zagrożeniem dla zdrowia. Najbardziej narażone na niekorzystne zmiany jest mięso. Na nie uważaj najbardziej podczas upałów i sprawdź, jak radzić sobie z tym delikatnym produktem. Fot. 123RF/PICSEL W sklepie Zanim jeszcze dokonasz zakupu mięsa w czasie, kiedy na zewnątrz powietrze osiąga zawrotne temperatury, pamiętaj o tych trzech zasadach. 1. Sprawdzaj lodówki Jeśli wybierasz mięso ze sklepowych lodówek zwracaj uwagę na to, aby...

  • Dieta bez uczucia głodu, z ciągle pełnym brzuchem? Tak, to jest możliwe. Wystarczy tylko znać jedną prostą zasadę. Owsianka to dobry pomysł na dietetyczne i sycące śniadanie.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Jedz to, co cię najbardziej nasyci Odchudzanie polega na tym, że zjadamy mniej kalorii niż zużywamy i regularnie się ruszamy. Często jednak nie jest to takie proste. Stosowanie diety na dłuższą metę wymaga ogromnego samozaparcia, a to ze względu na głód, który utrudnia powstrzymanie się od...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...