• Informacje na temat:

    maka kasztanowa

Przepisy na temat: maka kasztanowa
  • Jesienne menu w nietypowym wydaniu

    ..., studzimy do temperatury pokojowej i mieszamy z masą. Całość wykładamy na wystudzoną tartę, prószymy cynamonem i wsadzamy do lodówki na 3 godziny, do stężenia. Pyszna, kasztanowa tarta gotowa...

  • Wielkanocna babka bez glutenu

    Święta Wielkanocne już coraz bliżej, powoli zastanawiamy się nad świątecznym menu. Wśród tradycyjnych potraw nie powinno zabraknąć babki. Co jednak, gdy jesteśmy na diecie bezglutenowej? Przyrządźmy babkę bezglutenową.

  • Jaglana szarlotka

    Na tę szarlotkę można zaprosić nawet największego jaglanego sceptyka.

  • To musisz wiedzieć o diecie bezglutenowej!

    ...: ryż dmuchany, pochodne kukurydzy, chrupki ziemniaczane, puree ziemniaczane - instant, mrożone, mąka kasztanowa, mąka gryczana, pop corn, skrobia i mąka kukurydziana, skrobia i mąka ryżowa(...): beszamel (sos), Ryzykowne: gotowe sosy do makaronu, gotowe sosy do mięs, ryb i sałatek, masło niskotłuszczowe, kostki, buliony mięsne, preparaty rosołowe, aromaty zapachowe, zioła aromatyczne...

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

Artykuły na temat: maka kasztanowa
  • Dieta SCD: Dieta Specyficznych Węglowodanów

    ..., najszybciej po trzech miesiącach, zminimalizowane przy aktywnej biegunce: migdały, orzechy brazylijskie, kokos, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy laskowe, orzechy makadamia, orzechy pekan, pistacje(...), kasza jęczmienna, kasza jaglana, makarony, komosa ryżowa, ryż biały, ryż brązowy, tapioka, kasza gryczana, orkisz, pszenżyto, pszenica. Produkty mleczne za wyjątkiem twardych serów i domowego jogurtu...

  • Gdy mamy pewność, że zaplanowane działanie się nie powiedzie lub coś się nie uda mówimy: "z tej mąki nie będzie chleba". A gdybyśmy chcieli użyć tego wyrażania w dosłownym jego znaczeniu? Czy zawsze potrafimy trafnie ocenić mąkę i jej jakość? Fot. materiały prasowe Cechy mąki dobrej jakości Gdy mamy do czynienia z sypkimi produktami, warto sprawdzić czy nie zalęgły się w nich szkodniki. Przekonamy się o tym otwierając opakowanie i przesypując mąkę na stolnicę lub do miseczki czy talerzyka....

  • Nowe szampony Mrs. POTTER's

    Nowa seria do pielęgnacji włosów Mrs. POTTER's została oparta na ekstraktach ziołowych w dużym stężeniu (ponad 2 %), dzięki czemu pozwala na utrzymanie koloru naturalnych i farbowanych włosów blond, brązowych, rudych, a włosom siwym nadaje ciekawszą barwę.

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • OPOWIESCI ASCOLANSKIE - popoludnie

    ...zabiera sie do jedzenia ... a ja robie mu zdjecie.     Polenta doskonala, slysze, jak wiele osob pyta skad maka na polente ... z Acquasanta ... ja tez teraz, kiedy bede kupowac make, poszukam...

  • Makowiec to jedno z najpopularniejszych ciast świątecznych. Warto jednak pamiętać, że potrzebna do jego zrobienia masa makowa może być wykorzystana także w innych potrawach. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej wykorzystywany w kuchni) jest bogatym źródłem wapnia, niezbędnego...

  • Wygraj z anemią i odzyskaj siły

    ...pierwiastka zawierają warzywa strączkowe i ciemnozielone oraz produkty pełnoziarniste (np. mąka razowa, makarony i pieczywo razowe). Dietetycy zalecają fasolę, soję, soczewicę, brokuły (są dobrym źródłem...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Święta Bożego Narodzenia są najbardziej rodzinnymi, dlatego wszystkie potrawy jakie serwujemy na wigilijnym stole przygotowujemy z wielką dbałością i zgodnie z tradycjami. Do dań wybieramy najlepszej jakości składniki, z zakamarków szaf wyciągamy najpiękniejsze...

  • Moje drogie ciało

    Patrzymy krytycznie w lustro, oceniamy swoje ciało, jakby od niego zależało nasze szczęście. Kremy, dieta, botoks, czasem skalpel – i wciąż niezadowolenie. Ciągła myśl „jestem za gruba, tu mi coś zwisa” odbiera radość życia i pewność siebie. Tak bardzo, że w badaniach na temat wyglądu przypadł nam tytuł najbardziej zakompleksionych Europejek. Co kryje się za tą obsesją? Jakie problemy chcemy ukryć? I czy naprawdę piękniejsza, szczuplejsza, młodsza znaczy lepsza?

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...