• Informacje na temat:

    mąka do szarlotki

Przepisy na temat: mąka do szarlotki
  • Rozgrzewające szarlotki

    Słodycz tych ciast gwarantuje dobry humor, a dodatki: gorące sosy, kilka kropel likieru, korzenne przyprawy – przyjemne ciepło. Czy jest lepszy sposób na słotę i chłody?

  • Orzechowa szarlotka warstwowa

    Pyszna wersja tradycyjnej szarlotki, która nie tylko świetnie smakuje, ale i zachwyca wyglądem. Idealne ciasto na jesień!

  • Szarlotka na cieście migdałowym

    Składniki: 1 szkl. zmielonych migdałów 1 szkl. mąki pszennej razowej graham 5 łyżeczek cukru trzcinowego szczypta soli 2 łyżki masła 4 łyżki śmietany 12 proc. mąka do podsypania masło do(...) przestudzoną masę jabłkową. Resztę ciasta rozwałkuj. Placek połóż na wierzchu szarlotki. Dobrze zlep brzegi. Posyp migdałami (posiekanymi albo pokrojonymi w cienkie płatki). Ponownie wstaw do...

  • Szarlotka z jeżynami

    Puszysta i smaczna!

  • Jaglana szarlotka

    Na tę szarlotkę można zaprosić nawet największego jaglanego sceptyka.

  • Jabłka pod kruszonką, czyli inna wersja szarlotki

    Mistrz kuchni Aleksander Baron w książce "Suwała, Baron i inni - przepisy i opowieści" zdradza przepis na jabłka pod kruszonką, deser, który sporządzał w Szkocji. "Mam dosyć podawania jabłek pod kruszonką. Ale one mnie prześladują i wciąż wracają jak bumerang" - rozpoczyna swą opowieść.

  • Wyjątkowa szarlotka

    ...konfitury z pigwy Kilka kropel aromatu rumowego 2 opakowania budyniu waniliowego 3-4 łyżki bułki tartej 50 g migdałów w płatkach 150 g cukru pudru Tłuszcz i mąka do formy Przygotowanie: Mąka, 200 g cukru, cukier waniliowy, masło w płatkach, twarożek i dwa jajka umieścić w misce i wyrobić za pomocą robota kuchennego, a następnie ręcznie. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce (pod...

  • Szarlotka z kaszy jaglanej

    Przecież nie ma nic lepszego niż szarlotka, bez dodatku cukru, z odrobiną stevii lub fruktozy i kaszą jaglaną oraz wiórkami kokosowymi, zamiast mąki

  • Wyjątkowa szarlotka

    Składniki: 325 g maki Szczypta soli 125 g mielonych migdałów 2 opakowania cukru waniliowego 300 g cukru 1 jajko 150 g masła 25 g płatków migdałowych 1,25 kg jabłek 2 łyżki bułki tartej 125 g cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Mąka do podsypywania Tłuszcz i maka do formy Przygotowanie: Na ciasto: 300 g mąki, sól, 75 g mielonych migdałów, opakowanie cukru waniliowego i 175

  • Przyprawy korzenne warte i niewarte swojej ceny

    Nie wyobrażamy sobie szarlotki bez cynamonu, biszkoptu bez kurkumy czy piernika bez imbiru. Podpowiadamy, jak kupić dobrą przyprawę korzenną i czym ją zastąpić, jeśli nie chcemy przepłacać.

Artykuły na temat: mąka do szarlotki
  • Łatwa szarlotka

    Klasyczny, prosty przepis na najmodniejsze ciasto tego sezonu- szarlotkę.

  • Amerykańska szarlotka

    Przygotowanie: Owoce umyć, osuszyć. Śliwki wydrylować, pokroić w kostkę. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na talarki, skropić...

  • Szarlotka z karmelem

    Szarlotka z karmelizowanymi jabłkami.

  • Szarlotka amerykańska

    Na kruchym cieście.

  • Szarlotka z cynamonową posypką

    Przygotowanie: Do 1 i 3/4 szklanki przesianej mąki dodajemy cukier puder, szczyptę soli i 150 g masła w kawałkach, siekamy nożem, a następnie zagniatamy....

  • pyszna szarlotka

    ...składniki na ciasto: dwie szklanki mąki, dwa jajka, łyżeczka cukru waniliowego, dwie malutkie łyżeczki jogórtu naturalnego, pół szklanki cukru i pół kasi. jabłka do szarlotki Przepis: odmierzyć dwie szklanki mąki tak żeby szklanki były pełne mąki. A następnie wysypać dwie szklanki mąki na blat i zrobić wgłębienie w mące następnie wbić dwa jaja i dodać łyżeczkę malutką cukru waniliowego...

  • Szarlotka z cynamonową kruszonką

    1. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, miąższ pokroić na kawałeczki. Włożyć do garnka. Dodać sok z cytryny, 100 ml soku jabłkowego i 75 g cukru. Doprowadzić...

  • Szarlotka na cienkim cieście

    Ulubione ciasto Polaków.

  • Kokosowiec ucierany

    Można go podać na deser lub podwieczorek zamiast klasycznej szarlotki.

  • Sernik. Ulubione ciasto Polaków

    od lat konkuruje z szarlotką, ale w ostatnich rankingach kulinarnych wybija się na prowadzenie. Może dlatego, że wciąż stawiamy znak równości pomiędzy sernikiem, a innowacją. Tym razem zachęcamy do wykorzystania przepisu gdańskiego cukiernika.