• Informacje na temat:

    mak kokos białka

Przepisy na temat: mak kokos białka
  • Ciasto: 15 dkg kokosu, 15 dkg maku, 3/4 szkl. cukru, 6 białek, 1,5 łyżeczki proszku do piecz. Krem: 6 żółtek, 2 łyżki mąki, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 budyń śmietankowy, 1 p. margaryny lub masła, 1/2 l. mleka, 6 łyżek cukru.

  • pyszne i szybki ciacho do kawki:)

  • Racuchy z owocami

    .... Dodaj pozostały cukier i mleko oraz kokos i zaczyn. Wbij jajka. Dolewając masło, wymieszaj ciasto. Dodaj jabłka. Ciasto odstaw na ok. 1 godz. Owoce leśne przebierz, zmiksuj, włóż do garnka. Dodaj cukier(...), mak i mleko. Zmiksuj. Gruszki umyj, obierz, grubo zetrzyj i od razu dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj. Miseczkę z ciastem przykryj folią i odstaw do lodówki na około 30 minut.  2. Wiśnie włóż do...

  • Kruchy spód, kwaskowata marakuja i aromatyczny kokos doskonale się łączą :-)

  • Biszkopty z lekkim kremem

    ...z kokosem Sposób przygotowania 1. Spód: 1 szkl. płatków zmiel np. w młynku do kawy. Dodaj stopioną margarynę, zagnieć. Masą wylep dno tortownicy. Chłodź 30 minut. Piekarnik rozgrzej do 180(...). Pokrój w kostkę i udekoruj owocami. Krajanka z kaszką Sposób przygotowania 1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na pianę. Miksując, dołóż porcje ksylitolu na...

  • pyszne ciacho :) Zdjecie troszke zamazane ale ostatnio aparat mi szaleje :)

  • Wypróbowany przepis na "Ananasowiec z kokosem i makiem"

  • szybkie i niedrogie

  • Mocno czekoladowe ciacho z lekko chrupiącym kokosem.

  • Dobre na spotkanie ze znajomymi. Moje ulubione :-D

Artykuły na temat: mak kokos białka
  • Ciasta z kokosem

    Wiórki kokosa wzbogacają smak wypieków i nadają im cudowny aromat.

  • Czym zastąpić mąkę pszenną

    ...z prosa. Nadaje się do wszystkich wypieków, ciast, chleba, makaronów, pierogów i naleśników. Jako jedyna mąka ma właściwości zasadotwórcze.  Mąka kokosowa. To drobny proszek z miąższu orzecha(...) miałkie, ale dość dobrze sklejają ciasto. Można je mieszać z mąką ryżową i z amarantusa. Nadają się do wypieku deserów. To dobre źródło białka.  Mąka z amarantusa. Ma lekko orzechowy smak. Nadaje się do...

  • Ciasta z bananami

    Aksamitne w smaku banany wzbogacają kremy i masy do ciast.

  • Wykwintne torty

    Tortowe sekrety Gdy lukier jest rzadki Lukier do ozdobienia tortu wyszedł ci za rzadki? Rozmieszaj go z kilkoma kroplami białka. Aby lukier był słodki, ale też aromatyczny, dodaj do cukru pudru nieco soku z pomarańczy lub cytryny. Na boki Jeśli zabrakło nam siekanych orzechów czy migdałowych płatków do obsypania boków tortu, możemy wykorzystać wiórki kokosowe lub... okruszki biszkoptów...

  • Ciasta na niedzielę

    Pięknie się prezentują, równie dobrze smakują. Na pewno urzekną twoich domowników i zaproszonych gości.