• Informacje na temat:

    majonez ser kielbasa

Przepisy na temat: majonez ser kielbasa
  • Zimowy obiad z piekarnika

    ...smaku solą i pieprzem. Odciśnij i poszatkuj kapustę, dopraw ją kminkiem.  Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z majonezem. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż boczkiem. Rozłóż połowę ziemniaków, posmaruj je częścią majonezu. Nałóż mięso i kapustę. Przykryj resztą ziemniaków z majonezem i pozostałym boczkiem. Piecz 90 min w 180ºC. Posyp ulubionymi ziołami. Kurczak z pieczarkami...

  • Przepis na majonez

  • Składniki: pół kostki masła, 4-5 dużych ziemniaków, pół małej kapusty, kiełbasa lub parówki, 2 jajka, 2 czubate łyżki majonezu lub śmietany, 10 dkg żółtego sera, vegeta.

  • Przygotowanie majonezu to żadna filozofia, nie wiem dlaczego tak rzadko sami go robimy.

  • ...serem. Zwijać w kopertki lub rulony. Zapiekać na margarynie. Podawać z ketchupem lub sosem tatarskim. Sos tatarski można zrobić samemu: 2-3 ogórki konserwowe, cebulka, majonez, sól i pieprz. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę dodać majonez ewentualnie odrobinę musztardy. Wymieszać. Całość najlepiej smakuje na gorąco. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Pyszne i szybkie w wykonaniu.

  • Menu na tradycyjną Wielkanoc: co podać na świąteczny stół?

    ...szynkę, ser żółty, paprykę i pieczarki marynowane. Majonez połącz z jogurtem i chrzanem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polej przygotowanym sosem i posyp uprażonym sezamem. Na wyłożoną na(...) i pieprzem oraz solą, jeśli jest taka konieczność. Gotujemy jeszcze chwilkę i serwujemy z ugotowanym i przekrojonym jajkiem oraz świeżym koperkiem.

  • Jakiś czas temu znalazłam ten przepis na majonez z kolendrą i tabasco autorstwa Grzegorza Łapanowskiego, użyłam go do sajgonek, ale i do kanapek i jako dip do warzyw jest bardzo dobry, Ma ostry i wyrazisty smak. Polecam spróbować

  • Wielkanocne dania – pysznie i z pomysłem

    ...paseczki. Ogóreczki odcedzamy, wysuszamy i kroimy na cienkie plasterki. Listki rzodkiewki dokładnie myjemy, wysuszamy, a następnie blendujemy w malakserze, przy czym pozostawiamy około 24 listki do wykończenia dania. Ser feta rozgniatamy dokładnie widelcem wraz z serkiem śmietankowym, aż do uzyskania masy o jednolitej konsystencji. Do masy serowej dodajemy zblendowane listki rzodkiewki...

  • Idealnie kremowy majonez bez jajek

Artykuły na temat: majonez ser kielbasa
  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    ...: pieczonych kiełbasek, karkówki, a nawet kaszanki. Majonez DELIkatny WINIARY  –  to doskonały dodatek do świeżych warzyw i wiosennych sałatek. Majonez nie dominuje nad warzywami, ale podkreśla ich(...) Czosnkowy WINIARY – ok. 4,20 zł Przyprawa ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY – cena ok. 3 zł Ketchup Łagodny WINIARY – cena ok. 2,79 zł Majonez DELIkatny WINIARY (250 ml) – ok. 3,80 zł Gdy za...

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Jakie barwniki spożywcze mogą powodować kłopoty ze zdrowiem?

    ...-8’karotenal (E160e) to czerwonopomarańczowe barwniki, które są źródłem witaminy A. Jednak w  nadmiarze mogą wywoływać żółte przebarwienia na skórze. Występują w margarynie, dżemach, serach, jogurtach, musztardzie i lodach.  Annato (160b) - brązowy barwnik, który może powodować alergię oraz kłopoty z sercem, jest uważany za rakotwórczy. Występuje w margarynach, serach, lodach i olejach. Barwniki...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Odchudzamy wielkanocne smakołyki

    Żurek, wędliny, pieczenie, faszerowane jajka... I oczywiście serniki, babki, mazurki... Choć bardzo smaczne, mogą być prawdziwym wyzwaniem dla naszego układu krążenia oraz wątroby. Wszystko przez(...). Dzięki takiej sztuczce będziesz po świętach cieszyć się nie tylko miłymi wspomnieniami, ale też dobrym samopoczuciem! Majonez... na cenzurowanym Pierwszym winowajcą, odpowiedzialnym za nadmiar...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Joanna Moro: Wielkanoc spędzam w Wilnie

    ...sałatkę, która jest znana w Polsce jako jarzynowa, a na Litwie jako biała. Pewnie dlatego, że dużo w niej majonezu. - A na deser mama robi wyborny sernik wiedeński. Jego tajemnica tkwi w serze, grubo(...) ciągnie ją serce. Lubisz Wielkanoc? Joanna Moro : - Spędzam te święta w rodzinnym domu, w Wilnie. Kocham ten czas, bo wtedy mogę spotkać się z rodziną, za którą tęsknię. Już kiedy pakujemy się do...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Wielkanoc według Roberta Skubisza

    ...m, czerwona cebula 5 g, roszponka 3 g, majonez 30 ml, kapary 5 g, szczypiorek 3 g, koperek 2 g, cebula biała 1 szt., czosnek 2 ząbki, mąka pszenna 2 łyżki, jaja 4 szt, posiekana czerwona cebula 10(...) jajeczną dodając majonez i doprawiając do smaku. Śmietanę ubijamy i na koniec zakwaszamy sokiem z cytryny. Na koniec przygotowujemy dressing winegret z soku z cytryny, soli, pieprzu i oliwy z oliwek...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...