• Informacje na temat:

    majonez migdalowy

Przepisy na temat: majonez migdalowy
  • Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem

    Może warto w te święta, zamiast tradycyjnych jaj z majonezem, chrzanem czy w tatarskim sosie, urozmaicić nieco menu?

  • Sałatka chińska - Sylwia

    ...1 średnia kapusta pekińska; 40 dkg piersi z kurczaka; 2 łagodne zupki chińskie; 20 dkg płatków migdałowych; szczypiorek; papryka czerwona i zielona; majonez; Vegeta; olej...

  • Trzy szybkie i łatwe sosy!

    ...migdałowych (ew. posiekanych migdałów albo orzechów laskowych). Wymieszaj je z sosem. Przypraw do smaku sokiem z cytryny, białym pieprzem i odrobiną soli. Majonezowy z keczupem na ostro Do dużego słoika wlej 200 ml majonezu. Dodaj 5-6 łyżek pikantnego keczupu. Dołóż łyżeczkę drobniutko startej cebuli oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Dodaj szczyptę cukru, kilka kropel sosu tabasco...

  • Uczulenie na nabiał? Sprawdź, czym zastąpić jaja, sery i mleko

    .... Oczywiście jaj, czy mleko znajdziemy również w wielu produktach, np. w jogurcie, majonezie, sosach. I tu kilka podpowiedzi jak je własnoręcznie zrobić, unikając jaj i nabiału. Majonez(...). Wszystkie składniki, z wyjątkiem oliwy, miksujemy. Oliwę dodajemy powoli, jednocześnie całość mieszając, aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Śmietana sojowa kwaśna: 1 kubek majonezu sojowego, 2 łyżki...

  • Przyjęcie w wersji mini

    ..., pół cebuli cukrowej, 10 żółtych ziemniaków, 3 łyżki majonezu, kapary, pieprz i sól Wybierz ziemniaki średniej wielkości o regularnych kształtach. Umyj je dokładnie i ugotuj w łupinach(...) tuńczyka z oliwą oraz posiekane kapary i cebulę. Na koniec wymieszaj wszystko z majonezem i przyprawami. Tak powstały farsz przełóż do ziemniaczanych "barek". Magda Gessler - słynna restauratorka...

Artykuły na temat: majonez migdalowy
  • Przepisy zwyciężczyni MasterChefa

    ...mikserem. Za każdym razem mieszać tak długo, aż olej nie będzie widoczny, dopiero wtedy dodawać następną porcję. Gotowy majonez doprawić pieprzem, solą, musztardą i ewentualnie sokiem z cytryny...

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • ​Co wzmocni słabe paznokcie?

    Maseczka majonezowa Po przyrządzaniu świątecznych potraw zostało Ci trochę własnoręcznie robionego majonezu? Wykorzystaj go jako maseczkę  do paznokci. Zanurz  w nim na kilka minut opuszki palców, a potem umyj je ciepłą wodą. Zabieg wzmocni, uelastyczni płytkę i zmiękczy skórki wokół macierzy. Masaż olejkiem migdałowym Olejek ze słodkich migdałów słynie z tego, że jest  cennym źródłem...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • 5 naturalnych sposobów na słabe paznokcie

    ..., a następnie ostudź i zanurz w nim paznokcie. Maseczka majonezowa Zanurzamy na kilka minut paznokcie w miseczce z majonezem. Następnie myjemy dłonie ciepłą wodą. Majonez to doskonały, domowy kosmetyk, który odżywia i natłuszcza płytkę paznokciową, a także zmiękcza oraz wygładza skórki. Regularne stosowanie majonezowej maseczki sprawi, że paznokcie będą bardziej elastyczne i odporne na...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Wielka księga smaków: Groszek cukrowy

    ...i jajko na twardo w misce, dodaj pokrojone w plasterki korniszony, cebulkę i majonez. Przemieszaj. W innej wersji połącz groszek, posiekaną rzodkiewkę i zieloną paprykę oraz pokrojone twarde jabłko i mały ogórek w plasterkach. Dosyp suszoną żurawinę, orzechy włoskie, ziarna słonecznika i nasiona dyni. Spryskaj sokiem z cytryny, dopraw i dołóż majonez.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Jesienne problemy z włosami

    ...majonezu: nakładaj go na lekko wilgotne włosy. Owiń głowę folią i zawiń w ręcznik. Po 30 min spłucz. Oczywiście lepiej zadziała domowy majonez: 1 żółtko 100 ml oliwy łyżka octu. Zmiksuj składniki...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...