• Informacje na temat:

    majeranek zupa grzybowa

Przepisy na temat: majeranek zupa grzybowa
  • ...1,5 l rosołu, 50 dag świeżych grzybów, 30 dag grubego makaronu, 3 łyżki śmietany, łyżka mąki, majeranek, pieprz, sól...

  • Sprawdzony przepis na "Zupa grzybowa"

  • Zupa z boczniaków

    Pyszna zupa grzybowa.

  • Przepis wart wypróbowania: "Gęsta zupa grzybowa"

  • Smak, jakość i wygoda – tego nam trzeba na Święta!

    Zupa grzybowa z karpiem w orzechach Sposób przygotowania 1. Karpia filetujemy, oczyszczamy go z łusek, odcinamy najcieńszą część płata i dzielimy go na 24 kawałki. 2. Solimy i pieprzymy karpia, obkładamy go plasterkami czosnku i odstawiamy w chłodne miejsce. 3. Gotujemy wywar warzywny w ok. 4 litrach wody: warzywa obieramy, myjemy, wrzucamy do garnka, dodajemy liście laurowe, ziele...

  • Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa"

  • Smaki Litwy

    ...grzybów w Oranach. Niektóre z potraw są dobrze znane w Polsce, np. chłodnik litewski, który jest chętnie jedzony podczas upałów. Podawana na zimno zupa przygotowywana jest na bazie botwinki z dodatkami(...) zioła, głównie majeranek, do smaku. Cepeliny to najbardziej litewska z litewskich potraw - syta i bazująca na podstawowych miejscowych produktach. Istnieje niezliczona ilość sposobów podania...

  • Propozycja na aromatyczną, smakowitą i pożywną zupę grzybową z dodatkiem ziemniaków oraz owoców jałowca. Zupa swym smakiem i aromatem rozpieści nasze kubki smakowe oraz pozwoli nam poczuć najwspanialsze zapachy lasu :)

  • Zupa z suszonych grzybów kojarzy się głównie z Wigilią. Tym razem jednak moją zupę grzybową ugotowałam bardziej treściwą bo na mięsie wieprzowym i z ziemniakami zabielaną śmietanką. W ten sposób miałam trochę takie danie 2w1. Zupka wyszła bardzo smaczna.

  • bardzo aromatyczna i rozgrzewajaca na zimowe dni;)

Artykuły na temat: majeranek zupa grzybowa
  • Leśna zupa grzybowa

    Przygotowanie: Grzyby oczyścić, umyć, pokroić. Marchewkę i selera obrać i pokroić w słupki. Cebulę posiekać, przesmażyć na rozgrzanych 2-3 łyżkach masła, dodać warzywa oraz grzyby i dalej smażyć, aż wszystko ładnie się zrumieni. Zalać wodą (około 1 litra), dodać majeranek i listki laurowe, doprawić solą i pieprzem. Gotować wszystko pół godziny. Dodać opłukaną kaszę i gotować jeszcze około...

  • Prosto z lasu

    Leśna zupa grzybowa Składniki na 5-6 porcji: 1/2 kg grzybów leśnych, 1 marchewka, 1/4 selera, 1 cebula, 1/2 kostki masła, 1 łyżka mąki pszennej, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 1/2 szklanki kaszy(...) rozgrzanych 2-3 łyżkach masła, dodać warzywa oraz grzyby i dalej smażyć, aż wszystko ładnie się zrumieni. Zalać wodą (około 1 litra), dodać majeranek i listki laurowe, doprawić solą i pieprzem...

  • Świąteczne S.O.S.

    Goście niedługo przyjdą, a tu się coś przypaliło, dziecko rozlało herbatę na dopiero co położony obrus, a twój kot zostawił kłębek kłaczków na sofie... Jest na to sposób!

  • Smakołyki z lasu

    Zupa z grzybów leśnych Składniki na 4 porcje: 1/2 kg dowolnych grzybów leśnych, 1 marchewka, 1/3 selera, 1 duża cebula, listek laurowy, sól,  pieprz, szczypta majeranku, 1/2 kostki masła(...) przyprawy. Gotuj na wolnym ogniu około 30 min. Po tym czasie dodaj opłukaną kaszę i wymieszaj. Zupę gotuj kolejne 30 minut. Na koniec zapraw zupę śmietaną połączoną z 1 łyżką mąki, dodaj majeranek, sól...

  • Już czas na grzybobranie!

    Zupa grzybowa Składniki na 4-6 porcji: 60 dag grzybów leśnych, 1 pęczek włoszczyzny, 6 szkl. bulionu, 6-10 łyżek drobnego makaronu, 3 listki laurowe, po 3-5 ziarenek pieprzu i ziela angielskiego(...). Usmażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące. Zapiekanka z ziemniakami Składniki na 4-6 porcji: 1,5 kg ziemniaków, 50 dag cebuli, olej,  majeranek, 50 dag grzybów, sól...

  • Uszka na trzy sposoby

    ...zakwasu lub koncentratu buraczanego, pieprz, sól, cukier, sok z cytryny, majeranek. Na uszka: 15 dag suszonych grzybów leśnych, sól, 18 dag zimnego masła, 2 łyżki gęstej śmietany, 2 szklanki mąki(...) na wolnym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Dodaj sól, pieprz, cukier, sok z cytryny i majeranek. Przygotuj farsz. Grzyby mocz w wodzie całą noc, a następnego dnia ugotuj je w tej samej wodzie...