• Informacje na temat:

    magii z lubczyka

Przepisy na temat: magii z lubczyka
  • Przypraw sobie życie

    ...umiejętnie dobranymi ziołami. Proponuję lubczyk - często nazywany naturalnym magii. Sprawdzi się jako przyprawa do rosołu i innych zup. Mieszanka bazylii z rozmarynem dobrze zastępuje sól na przykład...

Artykuły na temat: magii z lubczyka
  • Lubczyk magiczna roślina miłości

    Z powodu intensywnego i wyrazistego smaku kobiety wprowadziły ją do swoich przydomowych ogródków. Gospodynie nazwały lubczyk tajemniczą rośliną magii, bardzo chętnie w małych ilościach używały do(...) zielarskim laikom kojarzą się z blaszkami selera. Kiedy dodamy je do pokarmu, spowoduje pobudzenie odczuć seksualnych, erotycznych, miłosnych. Wyciąg magii faktycznie działa na obie płcie. Pamiętajmy...

  • Lubczyk powszechnie rośnie w naszych ogródkach. Cenimy go ze względu na wyjątkowy aromat oraz smak. Mniej osób wie o tym, że ma on również zaskakujące właściwości lecznicze. Fot. 123RF/Picsel Dla naszych babć lubczyk był ziołem magicznym - przyciągał miłość i wzbudzał pożądanie u partnera. Jednak nie był to jedyny powód, dla którego można było go znaleźć w niemal każdym gospodarstwie. Doświadczone gospodynie wiedziały, że mało która przyprawa tak dobrze podkreśla smak przygotowywanych...

  • Tajemnice magicznych roślin

    Jedną z najczęściej stosowanych roślin w magii, jest bluszczyk kurdybanek, piękna, płożąca się roślinka o błękitnych kwiatkach. Noszenie wieńca z bluszczyku lub spożycie jego liści, znacznie(...) i złóż minerałów. Jednakże w arkana magii bywali wtajemniczeni także zwykli ludzie. Stosowano, więc powszechnie przeciwko złym czarownikom pospolitą roślinę o zimozielonych liściach - barwinek. Dawniej...

  • Jak co roku, z okazji Bożego Narodzenia przygotowaliśmy dla Was e-booka. Tym razem postanowiliśmy skupić się w nim na tradycyjnych potrawach, których nie powinno zabraknąć na żadnym wigilijnym stole. W e-booku oprócz klasycznych przepisów, których smak pamiętamy jeszcze z dzieciństwa, nie zabraknie praktycznych porad ułatwiających przygotowanie wybranych dań. Zadbaliśmy także o to, abyście przeszli bez stresu przez okres przedświątecznych przygotowań - w książce znajdziecie kalendarz, który...

  • Świętojańskie zioła

    ...czarami, Szałwia - ochrona przed śmiercią, Tymianek - dawanie siły rycerzom. Oczywiście nie będą aż tak skuteczne, jeśli zapomnimy o magicznym zaklęciu: "sioła magii, zioła mocy; korzeń i łodyga...

  • Jak co roku, z okazji Bożego Narodzenia przygotowaliśmy dla Was e-booka. Tym razem postanowiliśmy skupić się w nim na tradycyjnych potrawach, których nie powinno zabraknąć na żadnym wigilijnym stole. W e-booku oprócz klasycznych przepisów, których smak pamiętamy jeszcze z dzieciństwa, nie zabraknie praktycznych porad ułatwiających przygotowanie wybranych dań. Zadbaliśmy także o to, abyście przeszli bez stresu przez okres przedświątecznych przygotowań - w książce znajdziecie kalendarz, który...

  • Przez żołądek do łóżka

    Nie jest przesadą twierdzić, że niektóre potrawy zaostrzają apetyt na seks. Właściwie zestawione i wykwintnie podane rozbudzają w kochankach prawdziwy wulkan zmysłowości. W czym tkwi siła afrodyzjaków i gdzie można znaleźć ich moc?

  • W cukierni nasz wzrok niejednokrotnie pada w stronę oszklonej witryny, za którą rzędami układają się wypieki. W klimatycznej pizzerii czujemy się jak we włoskiej trattorii. Także w zaciszu domowej kuchni możemy otworzyć manufakturę słodyczy i produkcję ravioli. Jak? Wystarczy wziąć udział w konkursie. „Kuchnia włoska" i „Ciasta i desery" wydawnictwa RM czekają na Ciebie. Słodko czy wytrawnie? Uzasadnij swój wybór i napisz, którą z dwóch książek chcesz wygrać. Konkurs rozpoczyna się 30...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...