• Informacje na temat:

    magiczne desery

Przepisy na temat: magiczne desery
  • Kuchnia na pokuszenie, czyli magiczna moc afrodyzjaków

    O tym, że droga do serca ukochanej osoby wiedzie przez żołądek, nikogo nie trzeba przekonywać. Stare porzekadło nie traci na aktualności, co więcej jeszcze zyskuje, gdy zastosujemy kilka naturalnych patentów.

  • Przepis pochodzi z książki "Zauberkuchen", czyli magiczne ciasto. Proste w wykonaniu, a efekt przeszedł moje oczekiwania. Podczas pieczenia z jednego ciasta robią się trzy warstwy: biszkopt, krem i budyń. Genialne, a smak powala. Miałam za dużą formę i wyszło trochę płaskie, ale wypiek w pełni udany.

  • Magiczny świat rodzynek

    Zbiory winogron rozpoczynają się zwykle na przełomie sierpnia i września, to z nich pochodzą znane i niezwykle wartościowe, a jednocześnie smaczne rodzynki. Nie każdy wie, że zanim trafią do naszych rąk, dojrzewają w odległych zakątkach świata, a ich owoce skrywają cenne właściwości odżywcze.

  • Serek i pieczarki sprawiają że mięso nabiera walorów smakowych.

  • Wigilia i Boże Narodzenie dla dzieci

    ...– można pozwolić im na nieco więcej w tej kwestii. Tam, gdzie to możliwe, staraj się dosładzać wypieki czy desery miodem, suszonymi owocami (daktyle, figi) lub ksylitolem niż białym cukrem, ale nie bój...

  • Zapraszam na ciekawe ciacho ,które od dłuższego czasu fascynuje wszystkich . Masa jest lejąca ,wręcz wodnista ,dopiero dodanie ubitych białek delikatnie ją zagęszcza , dlatego ciasto jest bardziej pieczonym budyniem ,niż ciastem z biszkoptową dokładką na górze.Mnie nie zachwyciło , męża bardzo .Warto choć raz spróbować.

  • Czujesz miętę?

    Nie jest wymysłem naszych czasów. Była znana i ceniona już w starożytności - gloryfikowana i posądzana niemal o magiczne działanie. Obecnie bywa niestety często bagatelizowana, zwłaszcza w tej najczystszej i najprostsza postaci, czyli świeżych listków. Człowiek XXI wieku, tak bardzo przyzwyczajony do produktów typu instant, często nie zauważa tego, co stanowi ich bazę i wartość, a szkoda. Już...

  • Przepis na to “magiczne” ciasto mam od kolegi z pracy. Nigdy o nim nie słyszałam, a okazuje się, że jest bardzo popularne. W internecie jest na wielu blogach kulinarnych – ale wszędzie ten sam przepis i proporcje. Dlaczego magiczne? Bo podczas pieczenia w cieście rozdzielają się warstwy – dwie lub trzy. Główna część to część budyniowa. Ciasto jest bardzo szybkie w przyrządzeniu ale trzeba uzbroić się w cierpliwość bo ciasto długo stygnie i musi przeleżakować kilka godzin w lodówce. Ale warto...

  • Wszystkie smaki Salzburga

    ...wysłuchać arii i duetów z "Don Giovanniego", "Wesela figara" i "Magicznego fletu". Niezwykłe kolacje odbywają się w St. Peter Stiftskeller najstarszej restauracji w mieście (pierwsze wzmianki o niej...

  • Magic cake bardzo proste w wykonaniu ciasto a magiczne ponieważ do formy wlewamy jednolite ciasto a podczas pieczenia a raczej studzenia powstają trzy różne warstwy. Dolna warstwa tego ciasta jest zwarta, nieco zakalcowata. Środkowa warstwa to jakby delikatny krem budyniowy; a górna warstwa ciasta, to ciasto sufletowe. Moje ciasto jest dość niskie bo piekłam w formie 20x25cm następnym razem upiekę w mniejszym naczyniu żaroodpornym. W tortownicy nie radzę piec bo ciasto jest rzadkie i jest...

Artykuły na temat: magiczne desery
  • Magiczne czekoladowe desery

    To prawdziwy kulinarny hit! Piękna czekoladowa kula pod wpływem gorącego sosu otwiera się jak kwiat. W środku ukryte są lody, ciasteczka, owoce ale to także świetny sposób na... wręczenie pierścionka zaręczynowego. Idealne na walentynki!

  • Każdy z nas, kto oglądał Harrego Pottera zazdrościł bohaterowi, że je fasolki o smaku kawy, kokosa czy wątróbki. Dziś ciasto o smaku najdroższych perfum czy lodowe chipsy można sobie zrobić... w domu. Wszystko to dzięki budzącej ogromne zainteresowanie na świecie kuchni molekularnej. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia molekularna nieprzypadkowo zwana jest magiczną. Magiczne są zarówno potrawy - jak wspomniana fasola o smaku wątróbki - jak i sposób ich przyrządzania. No bo czy gotowanie potraw w...

  • Parmezan dobry na wszystko

    Kawałek zawiniętego w len parmezanu ma właściwości magiczne.

  • Dorota Świątkowska, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, mojewypieki.com, przygotowała wybór babeczek, muffinów, rozmaitych ciasteczek, mrożonych deserów, a także tart, ciast kruchych, nie zabrakło też tortów, serników i innych smakowitych wypieków. Wszystkie kulinarne propozycje zawarte w książce to wynik długoletniej pracy autorki na swoim blogu kulinarnym. Każda receptura została wielokrotnie sprawdzona, co gwarantuje kulinarny sukces następnym adeptom domowego...

  • Najlepsza kawa w Twoim domu

    Zamknięte kawiarnie nie oznaczają, że na ulubioną kawę będzie trzeba poczekać. Nawet jeśli bardziej niż aromatyczne espresso pociąga Cię wyszukany deser na bazie kawy, wciąż możesz przygotować go w domu. Wystarczy chwila, kilka składników, dobry ekspres i sprawdzony przepis, by rozpieścić siebie i bliskich kawą w niezwykłym, słodkim wydaniu.

  • Ta książeczka z serii "Małe Kulinaria" powinna nosić podtytuł: o sztuce stawiania kropki nad "i", a Wydawca oddaje w niej do Państwa rąk pięć smakowitych rozdziałów poświęconych: ulubionym deserom, lodom i deserom lodowym, galaretkom, budyniom i musom, ciastkom oraz kisielom, leguminom i kremom. Deser jest prawdziwymi niekwestionowanym ukoronowaniem nie tylko wykwintnego posiłku. To lekka i zwiewna kropka nad "i", dopełnienie smaków oraz "ostatniej przegródki" w otchłaniach ludzkiego...

  • Kotlet schabowy – delicja mięsożerców

    Ma nawet swoje święto. Jest chyba ulubioną opcją wśród miłośników dań mięsnych. Co w nim takiego magicznego, że doczekał się swojego dnia w Kalendarzu Świąt Nietypowych?

  • Osoby, które chorują na cukrzycę nie mogą jeść słodyczy? To tylko stereotyp, a złamać go pomoże najnowsza książka Agaty Lewandowskiej "Desery dla diabetyków". Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru - zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo" znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Okazuje się bowiem, że osoby cierpiące na cukrzyce mogą pozwolić sobie nawet na desery. Wystarczy przygotować je w odpowiedni sposób. Jak?...

  • Zmrożone latem

    Lato jest zbyt krótkie, by na nie narzekać. Czasem dokuczają upały, lecz na myśl o tym, że za dwa miesiące o ciepłych wieczorach będzie można tylko pomarzyć, sięgam po matcha latte z mrożonymi bananami. Wyjątkowo upalne poranki rozpoczynam zwyczajem przywiezionym z Brazylii, to jest miską acai. Magiczne jagody prócz swoich boskich właściwości mają tę zaletę, że w naszym kraju można je kupić...

  • Koniec z gubiącymi się kartkami i nieporęcznymi podręcznikami gotowania – jedyna książka kucharska jakiej potrzebujesz, znajduje się teraz w twoim telefonie. Bezpłatna aplikacja Ciasta i desery, jest dokładnie tym, czego szukasz. Z dumą prezentujemy wam najnowszą aplikację Smakera, w całości poświęconą wyłącznie ciastom i deserom. To najsłodsza aplikacja w sieci, którą możecie ściągnąć całkowicie za darmo. W aplikacji Ciasta i desery znajdziesz ponad 11 tysięcy prostych i sprawdzonych...