• Informacje na temat:

    lukier z ricotty

Przepisy na temat: lukier z ricotty
  • Do pączków

  • najlepszy z najlepszych, przepis z programu "Między kuchnią a Salonem", do ciast, ciasteczek, babek, keksów itp.

  • prosty lukier do ciastek!!!!

  • Jest to lukier, który najlepiej nadaje się do dekoracji pierniczków. Polecam go wszystkim, którzy poza walorami smakowymi, zwracają również uwagę na wygląd smakołyków.

  • Żeby zrobić dobry lukier trzeba dobrze ubić białka.. - Ot cały sekret lukru. Dzisiaj rano znalazłam dosyć ciekawy filmik o tym Jak zrobić lukier królewski ? Po obejrzeniu rzeczywiście okazało się to banalnie proste, więc...

  • prosty lukier do dekoracji ciastek czy pierników

  • Delikatny, aksamitny krem o smaku cytrynowo-miodowym na bazie ricotty. Możemy go podać jako samodzielny deser lub w towarzystwie ulubionych owoców np. truskawek, jeżyn, malin lub poziomek.

  • Lekki sernik z ricotty na owsianym spodzie z owocami sezonowymi.

  • Proste, pulchniutkie i przepyszne! Zakochałem się i niech mi żona wybaczy ten skok w bok :P Placki z ricotty kto nie próbował? Kto spróbuje dzisiaj z mojego przepisu? :)

  • Zdrowo i smacznie

Artykuły na temat: lukier z ricotty
  • Baci di ricotta (Całusy z ricotty)

    Przygotowanie: Serek ricotta i jajka ubić mikserem na gładką masę. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i wanilię. Ubić wszystko mikserem....

  • Cassata siciliana czyli wielkanocne pyszności

    ...włoskiego rodowodu ciasto to jest wykonywalne pod każdą szerokością geograficzną jeśli ma się dostęp do ricotty.   Zastąpiło ono w mym świątecznym menu nasz tradycyjny sernik, który gości na moim(...) i królewska polewa czyli lukier.   Sycylijskie pochodzenie ciasta zapewnia mu  rozgłos i dziesiątki regionalnych wersji tego klasycznego przepisu. Najsłyniejjszą Cassatę robi się w Catane na dzień...

  • Święto smaku

    ...chleba. Pascha (dla 6-10 osób) Czas przygotowania: 30 minut + noc, by stężała Poziom trudności: 1 Składniki: 250 g sera serwatkowego capri z Sierpca lub włoskiej ricotty, 250 g kwaśnego...