• Informacje na temat:

    lukier z piernikiem

Przepisy na temat: lukier z piernikiem
  • Pora upiec pierniki

    ..., 1,5 szklanki miodu, 3 łyżeczki sody oczyszczonej, 2-3 paczki przyprawy do pierników, 1 łyżka masła, 2 łyżki kakao; na biały lukier: cukier puder, 1 białko, sok z cytryny. Miód, cukier i masło(...) lukier przygotowujemy na zimno ze wszystkich składników, cukru pudru dodajemy tyle, by lukier był odpowiednio gęsty i dał się swobodnie wyciskać przez rękaw cukierniczy. Lukier można zabarwiać, np...

  • Do pączków

  • Świąteczne pierniki dla dzieci

    ...utrzyj z białkami oraz taką ilością soku z cytryny, by powstał gęsty lukier. Podziel go na porcje, połącz z kolorowymi barwnikami, ozdób ciastka. Przygotowane w ten sposób pierniki możesz zawiesić na...

  • najlepszy z najlepszych, przepis z programu "Między kuchnią a Salonem", do ciast, ciasteczek, babek, keksów itp.

  • Świąteczne pierniki

    To ulubione ciasteczka dzieci. Ich wspólne pieczenie i ozdabianie jest jednym z najbardziej wyczekiwanych przez maluchy momentów podczas przygotowań do Bożego Narodzenia.

  • prosty lukier do dekoracji ciastek czy pierników

  • Domek z piernika

    Składniki: Ciasto: 25 dag margaryny 60 dag mąki pszennej 20 dag brązowego cukru 7 łyżek płynnego miodu 2 łyżeczki sody 3 łyżki przyprawy do piernika Lukier: białko kilka kropli soku z cytryny 20 dag cukru pudru Przygotowanie: 1. Rozpuść margarynę z cukrem i miodem, ostudź. Dodaj sodę i przyprawę, wlej margarynę, zmiksuj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Masę...

  • prosty lukier do ciastek!!!!

  • Jeśli nie piernik to co?

    Jak urozmaicić świąteczny stół.

  • Jest to lukier, który najlepiej nadaje się do dekoracji pierniczków. Polecam go wszystkim, którzy poza walorami smakowymi, zwracają również uwagę na wygląd smakołyków.

Artykuły na temat: lukier z piernikiem
  • Pierniczki z lukrem

    Możesz udekorować nimi choinkę, abo po prostu schrupać!

  • Bajkowe pierniki

    Wyrobione ciasto należy umieścić w glinianym garnku i trzymać je w chłodnym miejscu.  O smaku piernika decyduje miód, jaki do niego dodano. Miody lipowe i wrzosowe są delikatne w smaku, gryczany zaś jest bardziej zdecydowany i wyrazisty.  Również lukier do pierników musi być naturalny, dlatego należy wykonać go we własnym zakresie. Zobacz także: 

  • Orzechowe pierniczki z lukrem

    C. włóż pierniczki i piecz przez około 10-12 minut. Ostudź. Wymieszaj dokładnie cukier puder z białkiem. Dodaj wybrane kolory barwników. Lukier powinien być gęsty, aby nie spływał z pierniczków...

  • Sposoby na świąteczny piernik

    Kruche pierniczki w kształcie choinek i gwiazdek najlepiej zrobić nawet kilkanaście dni przez świętami. Tradycyjne ciasto piernikowe - z powidłami lub marcepanem - też będzie najsmaczniejsze, jeśli poleżakuje kilka dni.

  • Piernik wigilijny

    Tani, pyszny piernik który zawsze się udaje.

  • Katarzynka na święta

    Dekorując przed Bożym Narodzeniem pierniki z dziećmi, warto opowiedzieć im historię, która liczy co najmniej 700 lat!

  • Korzenne ciastka w lukrowych czapeczkach

    .... Lukier: cukier puder i 1/4 łyżeczki przyprawy do piernika dokładnie wymieszaj z 3 łyżkami (ok. 50 ml) gorącej wody. Każde ciastko polej małą porcją lukru, zostaw do zastygnięcia. Zobacz także:

  • Bożonarodzeniowe słodkości krok po kroku

    Dżem czy marmolada? Masło ogrzane czy z lodówki? Lukier czy polewa? Oto kilka prostych rad, które pozwolą uniknąć kulinarnej wpadki przy przygotowywaniu świątecznych wypieków.

  • ...padne :-). polezakuje sobie gdzies do niedzieli, a pozniej zrobie lukier pomaranczowy i taki "wjedzie" na wigilijny stol. mam tylko nadzieje, ze wszystkim bedzie smakowal i "zablysne" przed tesciowa...

  • Świąteczne smakołyki

    Cynamonki z bakaliami przepis na 60 sztuk Składniki: 20 dag miodu gryczanego 3-4 łyżki cukru 5 dag margaryny po 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej i cytrynowej 1,5 szklanki mąki po 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu i goździków skórka starta z 1/2 cytryny łyżeczka sody 25 dag mielonych migdałów 18 całych migdałów bez skórki gotowy biały lukier. Cukier, miód i masło podgrzewaj mieszając...