• Informacje na temat:

    łososia w piekarniku w sosie

Przepisy na temat: łososia w piekarniku w sosie
  • Zapiekanka z łososiem i porem

    ...wysmarowanej masłem formy wyłóż łososia, zalej sosem z porami, a na wierzchu poukładaj plasterki ziemniaków na zakładkę. Posmaruj je roztopionym masłem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C, aż ziemniaki(...)Z łososia usuń skórę, wyjmij ości i lekko oprósz go solą. Do garnka wlej mleko, włóż łososia, zagotuj. Wyjmij rybę z mleka i pokrój na mniejsze kawałki. Mleko zachowaj. Ziemniaki obierz i pokrój...

  • Wyjątkowo smaczne ,mięsko aromatyczne rozpływa się w ustach.Serdecznie polecam:)

  • Pieczony łosoś na warzywach

    Do łososia możesz przygotować jasny sos, np. holenderski lub sos z zielonym pieprzem.

  • Oczywiście kaczka na świątecznym stole jest jednym z głównych dań, dlatego tak ważne jest, aby pysznie ją ugotować. Ten przepis ci w tym pomoże.

  • Z garnków świata: Szwecja

    Szwedzi dosypują cukier nawet do chleba, robią śledzie w słodkim sosie. Cukier i koperek to dwie podstawowe przyprawy.

  • Propozycja na przygotowanie kotlecików mielonych bez nadmiaru tłuszczu, który wsiąka w panierkę podczas smażenia na patelni. Kotleciki są smaczne, soczyste i dużo zdrowsze od tych smażonych.

  • Łosoś z Kanady - przysłała Inka

    Filet z łososia; na zalewę: 1/2 filiżanki sosu sojowego ciemnego; 4 łyżki brązowego cukru,1/2 łyżeczki pieprzu, 2-3 ząbki czosnku; odrobina soli.

  • Pikantna zupa mojej córki, z przepisu jej koleżanki. Świetne danie imprezowe.

  • Smaczne potrawy na cały tydzień

    ...czosnku. Całość zalej marynatą i pozostaw na kilka godzin w lodówce.  3. Patyczki wysmaruj oliwą. Zamarynowane warzywa nabijaj na patyczki, grilluj na patelni lub w piekarniku. Podawaj z surówką.  Terrina z łososiem 1. Świeżego łososia gotuj w osolonej wodzie kilka minut. Formę wyłóż folią spożywczą. Ułóż na niej plastry wędzonego łososia. Ugotowanego łososia zmiksuj z dodatkiem masła...

  • To moja wersja na leniwca, robiłam je w nocy jak syn już zasnął. Szybko zawinęłam w obgotowane liście kapusty mięso mielone z dodatkiem ryżu i przypraw, bez zawiązywania i obsmażania, ułożyłam od razu na dnie naczynia żaroodpornego, zalałam passatą pomidorową i sru do piekarnika. Takie gołąbki smakują najlepiej, zrobione z młodej kapusty, więc polecam serdecznie dla zapracowanych, dla nie mających czasu i dla tych, którzy nie przepadają za siedzeniem w kuchni.

Artykuły na temat: łososia w piekarniku w sosie
  • Burgery z łososiem

    Sposób przygotowania: 1. Obydwa rodzaje łososia zmiel w maszynce lub zmiksuj. Botwinę i dymkę drobno pokrój. Czosnek posiekaj.  2. Warzywa podsmaż na oleju. Odstaw, dopraw skórką cytryny, solą i pieprzem. Wymieszaj ze zmielonym łososiem i uformuj burgery. Rozgrzej olej na patelni i usmaż burgery z obu stron na złoty kolor. 3. Podawaj ciepłe ze świeżą, podgrzaną w tosterze lub piekarniku bułką...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Chrupiące łódeczki z cukinią i łososiem

    .... Cukinię oraz cebulę drobno pokrój i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie zdejmij z ognia, dodaj miąższ z ziemniaków, pokrojonego drobno łososia oraz starty ser. Farsz dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj. Przygotowanym farszem napełnij wcześniej podpieczone połówki ziemniaków i ułóż je na aluminiowej tacce do grilla. Łódeczki opiekaj w piekarniku z funkcją grill przez ok. 10 minut...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Sposoby na łososia

    Jest nie tylko jedną z najsmaczniejszych ryb, ale także przysmakiem, który bez wahania możesz podać na wykwintnej kolacji albo na zwykłe śniadanie. Twoje zdrowie też podziękuje ci za łososia w diecie.

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Miks sałat z łososiem

    Łososia pokrój w sporą kostkę, usmaż na łyżce oleju na złoto. Zdejmij z patelni, lekko przestudź. Paprykę opiecz w piekarniku (20 min), przestudź, zdejmij...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, która często gości na naszych stołach. Niestety, jej miłośnicy mogą mieć powody do zmartwień. Fot. 123RF/Picsel Hodowcy ryb z różnych zakątków globu alarmują, iż światowe zapasy łososi mogą być zagrożone. Wszystko to za sprawą tzw. „oceanicznych wszy", które dziesiątkują ich populację. Pasożyty, będące w rzeczywistości niewielkimi skorupiakami, przyczepiają się do ciała łososia, żerując na nim oraz sprawiając, iż nie nadaje się on do sprzedaży. Badania wskazują,...

  • ​Quiche na cieście francuskim

    Z łososiem i fenkułem.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...