• Informacje na temat:

    łosoś z ziołami gotowany na parze

Przepisy na temat: łosoś z ziołami gotowany na parze
  • Przysmaki z ryb

    Łosoś czy sola powinny trafiać na talerzyk dziecka regularnie. Podpowiadamy, jak je przyrządzić, by smyk zajadał je z apetytem.

  • Pyszny łosoś gotowany na parze z opiekanymi ziemniaczkami oraz sałatką z awokado. Pysznie i zdrowo :)

  • Obiad na cały tydzień

    ..., zalep, uformuj uszka. Gotuj w osolonej wodzie. Podawaj z usmażoną cebulką.   Łosoś z warzywami Sposób przygotowania 1. Umytą i osuszoną rybę podziel na mniejsze kawałki. Skrop sokiem(...), dokładnie mieszając. Fasolkę szparagową ugotuj na parze.  3. Do naczynia żaroodpornego wlej łyżkę oleju. Ułóż warzywa i łososia. Posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem, zapiekaj 25 minut w temp. 180

  • Pasztet z ryb słodkowodnych otulony kremowym awokado, z dodatkiem kolorowych warzyw - pięknie wygląda i pysznie smakuje.

  • Propozycje na smaczne śniadanie, obiad i kolację

    ...wymieszaj. Podawaj z miętą i bazylią. Łosoś w syropie klonowym Sposób przygotowania 1. Rybę umyj, osusz. W miseczce wymieszaj sok z cytryny, syrop klonowy, jasny sos sojowy i oliwę. Dodaj sól(...) patelni roztop masło i wrzuć pokrojone pieczarki. Dodaj posiekaną drobno cebulę, natkę, sól i pieprz. Smaż do miękkości i rozdrobnij widelcem. Różyczki kalafiora ugotuj na parze, rozgnieć widelcem...

  • Letni weekend chwile wolnego, gdy się chce po tygodniu w pracy, jak najwięcej czasu poświęcić dzieciom i innym domowym sprawom, a nie spędzać kilka godzin w kuchni. Polecam parowar. Moim zdaniem łosoś z parowaru jest jeszcze lepszy niż z piekarnika - bardziej soczysty i mięsisty. a do tego wszystko lekkie i dietetyczne

  • Pyszności na cały tydzień

    Omlet z krewetkami i warzywami Sposób przygotowania 1. Marchew ugotuj na parze. Wystudź, obierz ze skórki i pokrój drobno. Wymieszaj z groszkiem oraz posiekaną, sparzoną cebulą. Do garnuszka(...), usmaż na suchej patelni. Pomidory oblej wrzątkiem na 15 sekund, zalej zimną wodą. Gdy ostygną, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę. Brokuł podziel na różyczki, ugotuj na parze, ostudź.  2. Na talerzu...

  • Zdrowa i bardzo aromatyczna wariacja piersi z kurczaka. Gotowanie na parze zachowa wszystkie wartości odżywcze mięsa, a do tego sprawi, że danie będzie mało kaloryczne :) Czego chcieć więcej :)

  • Ryby w diecie dziecka. Jakie najlepsze?

    ...tylko w panierce Smażony filet jest ciężkostrawny i nieodpowiedni dla małych dzieci. Zaproponuj więc malcowi inne dania: ✔ pulpeciki rybne z ziołami – np. natką czy kolendrą, ugotowane na parze(...) (można je przyprawiać suszonymi lub świeżymi ziołami, np. oregano, majerankiem, tymiankiem, itp.). Dobrze, aby szkrab jadł rozmaite rodzaje ryb, ponieważ ich mięso różni się pomiędzy sobą zawartością...

  • Delikatny, soczysty o cytrusowej nucie łosoś, podany z sałatką z owoców tropikalnych i małymi gwiazdkami z purée ziemniaczanego.

Artykuły na temat: łosoś z ziołami gotowany na parze
  • Obniżamy cholesterol

    ...obiady na cały tydzień tak, żeby tylko 2 razy zjeść mięso, ale wyłącznie chude, jak drób bez skórki czy chudy schab. Natomiast 3 razy w tygodniu zaplanuj rybę morską (np. łosoś, dorsz, makrela), 2 razy bezmięsny obiad, np. jajecznicę na parze albo pulpet z ciecierzycy lub soczewicy. Zamiast tłustych serów pasta z awokado lub jajek. Sery żółte i pleśniowe mają sporo nasyconych kwasów tłuszczowych...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Przejmij kontrolę nad swoim przekwitaniem

    ...działania słońca na skórę. Ale znajdziesz ją też w pełnotłustych produktach mlecznych, jajkach i tłustych rybach, takich jak łosoś, makrela czy śledź.  Problemy z tyciem Nierównowadze hormonalnej , do...

  • Ryby coraz częściej goszczą na naszych stołach, a jedną z chętniej wybieranych jest łosoś. Jak go przyrządzić, aby smakował naprawdę dobrze? Oto pomysły naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel W ostatnim czasie w naszym kraju rekordy popularności bije łosoś. Jest prosty w przygotowaniu, smaczny i niezbyt drogi, co sprawia, że Polacy bardzo chętnie po niego sięgają. Specjaliści ds. żywienia zalecają spożywanie dużej ilości tłustych ryb, takich jak łosoś, głównie ze względu na zawartość...

  • Kolacja na dobry sen

    .... Przecedź, wypij do lub po kolacji.  Ryby  Morszczuk, mintaj czy dziko żyjący łosoś pacyficzny to bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Jak pokazują badania, wzbogacenie menu w te tłuszcze ułatwia zasypianie i poprawia jakość snu.  Jak jeść? Najlepsze na kolację są ryby pieczone, duszone lub przyrządzane na parze z warzywami. Mają delikatne mięso, które jest łatwiej trawione niż...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Niedoczynność tarczycy

    ...(ziemniaki, marchew, dynia, kabaczki). Ważne, aby warzywa nie były rozgotowane, najlepiej piecz je lub przyrządzaj na parze. Wypróbuj zioła  Dużo pij, ok. 2 litry płynów dziennie. Oprócz wody sięgaj po(...) zapotrzebowanie na ten składnik), łosoś, tuńczyk, jajka, ryż. Cynk znajdziesz w grzybach: boczniakach, shiitake, pieczarkach, kurkach oraz w nasionach dyni, zarodkach pszennych i sezamie. Tego unikaj...

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Odmładzający program na każdą kieszeń

    ...włoskimi. Obiad: Mięso lub ryby oraz warzywa to źródło białka i wit. wzmacniających skórę. Łosoś z grilla: Dzwonko łososia z grilla (150 g) doprawione ziołami i skropione sokiem z cytryny(...) ryby i chude mięso: Łosoś, makrela, śledź oraz owoce morza. Mięso kurczaka, indyka, królika. 4. Ziarna i orzechy: Pestki dyni, słonecznika, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, migdały. Dodawane do...

  • Czy zamierzacie zmienić sposób odżywiania? A może chcielibyście pozbyć się warstwy zimowego tłuszczyku lub wyeliminować niektóre zwyczaje żywieniowe? Natura ma sekretną broń przeciwdziałającą zbędnym kilogramom. To zioła, które są małe, zielone i wspaniale smakują. W połączeniu ze zrównoważoną dietą pomagają zgubić zbędne kilogramy, nie odbierając przy tym przyjemności z jedzenia, a wręcz przeciwnie dodają potrawom smaku. Kiedy odchudzanie staje się takie proste, to któż chciałby jeszcze...