• Informacje na temat:

    łosoś wędzony z porem koperkiem

Przepisy na temat: łosoś wędzony z porem koperkiem
  • Przysmaki z ryb

    Łosoś czy sola powinny trafiać na talerzyk dziecka regularnie. Podpowiadamy, jak je przyrządzić, by smyk zajadał je z apetytem.

  • Wypróbowany przepis na "Łosoś wędzony z grejpfrutem"

  • Pożywne potrawy na każdy dzień tygodnia

    ...w naczyniu żaroodpornym. Na dno wlej wywar warzywny i wino. Dodaj masło i pokrojoną brzoskwinię. Piecz 35 minut w temp. 180°C.  Łosoś na szpinaku z pomidorami Sposób przygotowania(...) połóż kawałki łososia. Posyp koperkiem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.  Roladki z kapusty włoskiej Sposób przygotowania 1. Kapustę zagotuj, obierz z liści. Soczewicę ugotuj w osolonej wodzie...

  • Wypróbowany przepis na "Łosoś z koperkiem"

  • Dziś nie piątek ale tak mi się zachciało ryby że nie mogłam się oprzeć. Tak więc miałam łososia wędzonego surowego a że ja nie lubię surowej ryby to usmażyłam ją w jajku i bułce. Jeśli nie macie pomysłu na rybę polecam właśnie takie rozwiązanie zawsze to coś innego niż ryba smażona w mące a smak mega.

  • Łosoś najlepiej smakuje mi przygotowany z jak najmniejszą ilością dodatków. Do tej prostej wersji wracamy bardzo często.

  • Witajcie kochani podam wam przepis na szybki i ciekawy pomysł na obiad, rybę dostałam od przyjaciółki miałam ja zamrożoną myślałam że to ryba do smażenia, lecz okazała się wędzona. A że wczoraj planowałam obiad i jeszcze nie wiedziałam jaka jest więc na szybko pomyślałam że zrobię ją w jajku i bułce. Myślałam że będzie nie zjadliwe a okazała się przepyszna, zawsze to coś nowego i moim zdaniem ciekawego, ciekawa jestem waszych komentarzy i oczywiście smaku jeśli skorzystacie z przepisu.

  • Łosoś z koperkiem to wyjątkowa gratka dla smakoszy ryb. Danie jest bardzo popularne w Skandynawii, może być traktowane jako przystawka. Znakomicie smakuje też, jako prosty posiłek. Cieniutkie kawałki ryb można położyć na świeży chleb z masłem. Pyszne!

  • Bardzo szybkie danie obiadowe. Łosoś jest soczysty i aromatyczny.

Artykuły na temat: łosoś wędzony z porem koperkiem
  • Wielkanoc według Roberta Skubisza

    Parfait z wędzonego łososia, placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną Składniki: placki ziemniaczane 2 szt 50 g., rukola 5 g, łosoś wędzony 30, śmietana z sokiem z cytryny 10 ml, dressing winegret 15(...) i jajkami przepiórczymi Składniki: 1kg wędzonych kości wieprzowych, 2 litry wywaru drobiowo-cielęcego, 80 g wędzonego boczku, czosnek, 2 cebule, młoda marchewka, 1 por (białe części), 1 seler...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ..., kapusta kiszona Filet zawiń w folię aluminiową, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, estragonem, skrop oliwą i posyp koperkiem. Marynuj godzinę, piecz 20 minut. Zjedz z kapustą kiszoną. Sobota(...) suchej patelni. Zjedz z ryżem i tartą marchewką wymieszaną z jogurtem naturalnym. Niedziela: Pieczony łosoś w migdałach Składniki: 100 g filetu z łososia, sok z cytryny, sól i pieprz, płatki...

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...i posiekanym koperkiem. Posmaruj pastą pieczywo, zjedz z kiełkami i ogórkiem. OBIAD: Zupa fasolowa (porcja na dwa posiłki) Ugotuj bulion warzywny. Dodaj puszkę białej fasoli, zagotuj i zmiksuj zupę(...) koperek i ząbek czosnku. Wymieszaj wszystkie składniki, polej sosem winegret. OBIAD: Pieczony łosoś 200 g filetu obłóż plasterkami cytryny, zawiń w folię aluminiową i upiecz w piekarniku. Zjedz...

  • Ryby coraz częściej goszczą na naszych stołach, a jedną z chętniej wybieranych jest łosoś. Jak go przyrządzić, aby smakował naprawdę dobrze? Oto pomysły naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel W ostatnim czasie w naszym kraju rekordy popularności bije łosoś. Jest prosty w przygotowaniu, smaczny i niezbyt drogi, co sprawia, że Polacy bardzo chętnie po niego sięgają. Specjaliści ds. żywienia zalecają spożywanie dużej ilości tłustych ryb, takich jak łosoś, głównie ze względu na zawartość...

  • Sposoby na łososia

    ...odpowiedzialne m.in. za profilaktykę chorób serca, stawów oraz budowę i działanie mięśni. To właśnie łosoś ma najwięcej tych składników, spośród ryb dostępnych u nas. Ta morska ryba zawiera witaminy z grupy(...) zalet wykwintny smak, trzeba mu wybaczyć... cenę. Zasługuje więc na godne miejsce na naszych stołach.  Łosoś ma też, zaraz po śledziu i łupaczu, tendencję do uczulania. Jego białko jest niemal...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...

  • Smaki arktyczne

    ...przystawkę przegrzebki z przecieranymi buraczkami na ostro. Z początku uznałem to połączenie za dziwne, zwłaszcza że przegrzebki były przybrane koperkiem. Ale po kilku kęsach nabrałem do niego przekonania(...) z nieprzyjemnym, rybim akcentem, jak w mięsie krokodyla. Nieco lepszy był wędzony renifer, lecz zachwytu nie wzbudził). Oczywiście, o odtworzeniu takich potraw w innych warunkach klimatycznych nie ma...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...