• Informacje na temat:

    łosoś w mandarynkach

Przepisy na temat: łosoś w mandarynkach
  • Nowości od SEKO

    ...wybierać pomiędzy: - rybami w galarecie - do wyboru sum, makrela i łosoś z oryginalnymi dodatkami takimi jak pesto pietruszkowe czy połączenie mandarynki i mięty, - rybami do piekarnika - łosoś, dorsz...

  • Wypróbowany przepis na "Polędwiczki w mandarynkach"

  • Pyszne sałatki

    ...także coś pożywnego, np. pieczona, gotowana lub wędzona ryba (łosoś, makrela, pstrąg), jajko, sery lub wędlina. Jeśli sałatka ma być bardziej sycąca i kaloryczna, można ją przygotować z dodatkiem kaszy...

  • Łosoś w papilotach z mandarynkami, ziemniakami w mundurkach i blanszowanym szpinakiem

  • pieczony filet łososia...trochę inaczej ;-) zamiast soku z cytryny sok z mandarynki i zamiast koperku świeża bazylia...smakuje trochę słodko ale bardzo delikatnie zarazem ;-) bazylia zostawia wytrawny pazurek ;-) Smacznego :-)

  • Łosoś w chińskim sosie

  • Kuchnia amerykańska znana jest z łączenia kuchni świata i „ubieraniu” po swojemu. Tzw. kuchnia Fusion doskonale sprawdza się nie tylko w ambitnych restauracjach, również w domach. Daje nam to wielkie pole do popisu. Jednak podstawą jest, by nie przedobrzyć. Natłok smaków może zabić produkt, więc uważajmy z doborem przypraw. Dzisiaj proponujemy łososia w sosie orientalnym, na bazie soku ze świeżych mandarynek. Ryba lekko muśnięta owocem idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami.

  • taki łosoś po prostu rozpływa się w ustach

  • Proste i smaczne.

  • Wspaniały smak cytrynowego łososia, kruchego i delikatnego.

Artykuły na temat: łosoś w mandarynkach
  • Jak walczyć z bólem

    .... Takie działanie mają m.in. wiśnie, ciemne winogrona, żurawina, borówki, jagody. Działają one jak leki przeciwzapalne i przeciwbólowe. By efekty były wyczuwalne, należy je spożywać regularnie. Łosoś...

  • Zimą wszystkie cytrusy są najsmaczniejsze. Nie inaczej jest w przypadku mandarynek, po które chętnie sięgają zarówno dorośli, jak i dzieci. Fot. 123RF/Picsel Suszona skórka mandarynki jest wykorzystywana w tradycyjnej medycynie chińskiej do regulowania przepływu siły życiowej nazywanej qi. W medycynie współczesnej naukowcy coraz częściej odkrywają, że mandarynki rzeczywiście mają wiele zaskakujących właściwości oraz... że to najprawdopodobniej od mandarynek (i kilku innych...

  • Dieta dla osób z grupą krwi A

    ...produktami sojowymi, np. parówkami, smalcem, tofu. Jedz dużo ryb - zalecane są makrela, łosoś, dorsz, sardynki, szczupak, karp. 4. Bez pszenicy Odstaw produkty pszenne, pumpernikiel, chleb...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...suchej patelni. Zjedz z ryżem i tartą marchewką wymieszaną z jogurtem naturalnym. Niedziela: Pieczony łosoś w migdałach Składniki: 100 g filetu z łososia, sok z cytryny, sól i pieprz, płatki...

  • Ryby coraz częściej goszczą na naszych stołach, a jedną z chętniej wybieranych jest łosoś. Jak go przyrządzić, aby smakował naprawdę dobrze? Oto pomysły naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel W ostatnim czasie w naszym kraju rekordy popularności bije łosoś. Jest prosty w przygotowaniu, smaczny i niezbyt drogi, co sprawia, że Polacy bardzo chętnie po niego sięgają. Specjaliści ds. żywienia zalecają spożywanie dużej ilości tłustych ryb, takich jak łosoś, głównie ze względu na zawartość...

  • Kryształki, które niszczą stawy

    ...ilościach. Ryby: wędzone, sardynki, szproty, śledzie, łosoś, pstrąg, makrela. Napoje: alkoholowe, zwłaszcza piwo, ale też kakao, mocna herbata. Tłusty nabiał: żółte sery, twaróg, śmietana. Przysmaki...

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Zdrowe i smaczne święta

    ...- w diecie przyszłej mamy są one niezbędne. Kobietom w ciąży polecane są zwłaszcza tłuste ryby morskie, wolno żyjące (łosoś, śledź, sardynka, halibut ). Ryby powinny pojawić się w tygodniowym jadłospisie...

  • Za oknem zimno, wokół wszyscy kaszlą, kichają i zarażają wirusami. W tym czasie niezwykle ważna jest zbilansowana dieta, pełna witamin i składników odżywczych. To się naprawdę opłaci! Warto nie poddawać się i mimo, że półki w warzywniaku stają się coraz uboższe, włączać do diety produkty, które dostarczą nam witamin i składników mineralnych. Co więcej, okazuje się, jest co najmniej kilka sposobów na wprowadzenie do naszego menu produktów bogatych w składniki mineralne, a przyrządzone na ich...