• Informacje na temat:

    łosoś smazony na patelni

Przepisy na temat: łosoś smazony na patelni
  • Łosoś chorizo z patelni

    Sposób przygotowania Połóż łososia skórą do góry na dużej zimnej nieprzywierającej patelni i postaw ją na dość dużym ogniu. Kiedy patelnia się rozgrzeje, a ryba zacznie skwierczeć (zajmie to ok(...) drobno posiekaj. Wymieszaj go z 1 łyżeczką oliwy z pierwszego tłoczenia i odrobiną wody. Pokrój chorizo w cienkie plasterki i dołóż je na patelnię z rybą 2 minuty przed końcem smażenia. Na ostatnie 30

  • Danie super szybkie, super łatwe i nie wymagające żadnych specjalnych zdolności kulinarnych.

  • Łosoś z ziemniakami

    .... Zamarynowane filety wyjmij, osącz z marynaty. Układaj na rozgrzanej patelni z 1-2 łyżkami oleju. Smaż na średnim ogniu, aż łosoś zacznie zmieniać kolor (zajmie to 4-5 minut). Przewróć kawałki ryby na drugą...

  • Wspanialy dodatek do ziemniaczkow lub tez z kroma chleba na kolacje. Kto nie jadl, niech sprobuje koniecznie. Super!!

  • Łosoś w miodzie

    ...równomiernie zamarynowały.  3. Zamarynowane filety wyjmij, delikatnie osącz z marynaty i układaj na rozgrzanej patelni z 1-2 łyżkami oleju. Smaż na średnim ogniu, aż łosoś zacznie zmieniać kolor (zajmie...

  • Antrykot wołowy,smażony na patelni ( najlepiej żeliwnej )

  • Łosoś w marynacie

    ...żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 20 minut. Cebulę obierz, posiekaj. Cukinie i pomidory umyj, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej resztę oliwy. Zeszklij na...

  • Łosoś w chińskim sosie

  • Łosoś na dwa pyszne sposoby

    ..., środek pokrój w plastry. Przed podaniem posyp pozostałym koperkiem. Łosoś z serem zapiekany w kruchym cieście Składniki: Ciasto: 25 dag mąki 15 dag masła łyżka zimnego mleka sól cukier(...) jajko sól pieprz Przygotowanie: 1. Masło posiekaj z mąką, dodaj mleko, szczyptę soli i cukru, jajko. Zagnieć ciasto. Odstaw na pół godziny do lodówki. 2. Filet umyj, osusz, przypraw. Na patelni...

  • Powiem szczerze, że nie przepadam za łososiem, ale mój mąż uwielbia tę rybkę, stąd moja propozycja. Lekkie danie rybne, z dodatkiem sosu kaparowego. Całość można przygotować w 20 minut, więc gorąco polecam wszystkim zabieganym.

Artykuły na temat: łosoś smazony na patelni
  • Łosoś z chorizo na patelni

    Przygotowanie: Połóż łososia skórą do góry na dużej zimnej nieprzywierającej patelni i postaw ją na dość dużym ogniu. Kiedy patelnia się rozgrzeje, a ryba zacznie skwierczeć (zajmie to ok. 3 minut(...). Wymieszaj go z 1 łyżeczką oliwy z pierwszego tłoczenia i odrobiną wody. Pokrój chorizo w cienkie plasterki i dołóż je na patelnię z rybą 2 minuty przed końcem smażenia. Na ostatnie 30 sekund dorzuć...

  • Ryby coraz częściej goszczą na naszych stołach, a jedną z chętniej wybieranych jest łosoś. Jak go przyrządzić, aby smakował naprawdę dobrze? Oto pomysły naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel W ostatnim czasie w naszym kraju rekordy popularności bije łosoś. Jest prosty w przygotowaniu, smaczny i niezbyt drogi, co sprawia, że Polacy bardzo chętnie po niego sięgają. Specjaliści ds. żywienia zalecają spożywanie dużej ilości tłustych ryb, takich jak łosoś, głównie ze względu na zawartość...

  • Łosoś z sezamem

    Lekkie, pyszne danie- łosoś smażony z sezamem i miodem.

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Łosoś w mleczku kokosowym

    Sposób przygotowania: 1. Umyj i osusz łososia. Podziel go na cztery kawałki. Każdy oprósz solą i pieprzem, a następnie natrzyj olejem.  2. Rozgrzej głęboką patelnię i połóż na niej kawałki ryby. Smaż po około cztery minuty z obu stron.  3. Oczyść i posiekaj papryczkę chili. Dodaj ją do ryby z wiórkami kokosowymi i posiekanym czosnkiem. Wlej mleczko kokosowe, sok z połowy limonki i passatę...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Łosoś w sosie holenderskim

    Sposób przygotowania: 1. Szparagom odetnij końce. Gotuj je "na baczność" przez 10-15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Osącz. Filety umyj i osusz. Natrzyj solą, pieprzem, imbirem i skórką cytrynową. Na patelni rozgrzej 50 g masła. Włóż łososia. Smaż po kilka minut z każdej strony. Zdejmij.  2. Żółtka ubij na parze z sokiem z cytryny. Pozostałe 100 g masła roztop. Gorące dodaj...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Łosoś, jakiego jeszcze nie było

    Tradycyjny łosoś w nowej odsłonie - w sosie pod pesto.

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...