• Informacje na temat:

    losos po azjatycku

Przepisy na temat: losos po azjatycku
  • Ryby. Recepta na długie życie?

    Wielu z nas szuka recepty na długowieczność. Nie mamy wątpliwości co do skuteczności regularnych kontroli u lekarza, dużej ilości aktywności fizycznej, unikania stresu, jednak podstawowym czynnikiem, który ma niebagatelny wpływ na nasze zdrowie jest dieta. Od tego co jemy uzależnione jest nie tylko nasze zdrowie, ale także wygląd i samopoczucie. Co powinniśmy jeść, żeby zachować długie życie?

  • głębia smaków...

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    Pomidory jemy z bazylią, a ziemniaki z koperkiem. Oczywiste? To dopiero początek! Przedstawiamy zasady łączenia smaków, które ułatwią pracę w kuchni i nadadzą daniom wyjątkowego aromatu.

  • Wypróbowany przepis na "Szaszłyki po azjatycku"

  • Ryby w diecie dziecka. Jakie najlepsze?

    Kiedyś zalecano, by podawać je dziecku w 2. roku życia. Teraz można je wprowadzić niemowlęciu już po 7. miesiącu. Skąd ta zmiana i jakie ryby są odpowiednie dla malca? Wątpliwości rodziców rozwiewa nasz ekspert.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pulpeciki po azjatycku"

  • Ryby w diecie brzdąca

    Kiedyś zalecano, by podawać je dziecku w 2. roku życia. Teraz można je wprowadzić niemowlęciu już po 7. miesiącu. Skąd ta zmiana i jakie ryby są odpowiednie dla malca? Wątpliwości rodziców rozwiewa nasz ekspert.

  • Sprawdzony przepis na "Boczek po azjatycku"

  • Sprawdzony przepis na "Kurczak po azjatycku"

  • Wypróbowany przepis na "Pulpeciki po azjatycku"

Artykuły na temat: losos po azjatycku
  • Schudnąć jak Adele

    .... W ciągu dnia możemy zjeść jeden stały posiłek, ale nie może to być schabowy ani pizza! Dozwolony jest na przykład omlet na boczku z czerwoną cykorią na oliwie z oliwek, krewetki po azjatycku z warzywami...

  • W Japonii istnieje wiele technik grillowania, które zasadniczo nosi nazwę teriyaki. Teriyaki jest tak popularne w Japonii, że kanapki z grillowanym mięsem można kupić nawet w fast foodach. Fot. 123RF/Picsel Mięso marynowane jest w sosie zwanym tare, na który składają się: sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz dodatki w postaci cukru lub miodu, a niekiedy również imbiru. Grilluje się głównie ryby: marliny, tuńczyki, łososie i pstrągi, czasem też owoce morza, a także krewetki czy kalmary. W...

  • Ryby mają głos

    Kucharze zachwalają ich zdrowotne właściwości. Ale ryba rybie nierówna. Które najlepiej jeść? Specjaliści nie są zgodni: dietetycy mówią jedno, ekolodzy drugie. Sprzeczne zalecenia ekspertów sprawiają, że łatwo się pogubić. Jak wyplątać się z tej sieci? Oto nasz przewodnik, dzięki któremu dowiesz się, co lepsze: szprotka czy płotka.

  • Ryby coraz częściej goszczą na naszych stołach, a jedną z chętniej wybieranych jest łosoś. Jak go przyrządzić, aby smakował naprawdę dobrze? Oto pomysły naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel W ostatnim czasie w naszym kraju rekordy popularności bije łosoś. Jest prosty w przygotowaniu, smaczny i niezbyt drogi, co sprawia, że Polacy bardzo chętnie po niego sięgają. Specjaliści ds. żywienia zalecają spożywanie dużej ilości tłustych ryb, takich jak łosoś, głównie ze względu na zawartość...

  • Dietetyczne dylematy ciężarnych

    Co robić, gdy trudno ci zrezygnować z pewnych potraw, a do innych czujesz niechęć? Dla dobra maluszka warto znaleźć jakiś zdrowy kompromis.

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Fot. 123RF/Picsel Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi....

  • Każdy z nas słyszał zapewne, że to, co jemy ma wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Naukowcy dodają także, że styl życia, w tym dieta, mają wpływ na prawdopodobieństwo zachorowania na raka.

  • Ryż, cały czas popularny w Polsce, jest składnikiem większości posiłków w Japonii. Czy spożywanie go w dużych ilościach w Kraju Kwitnącej Wiśni, gdzie ludzie słyną z długowieczności i dobrego zdrowia, jest przypadkiem ? Fot.123rf Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Odchudza i... Ryż jest świetnym składnikiem diety,...

  • Dieta antyrakowa

    Każdy z nas słyszał zapewne, że to, co jemy ma wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Naukowcy dodają także, że styl życia, w tym dieta, mają wpływ na prawdopodobieństwo zachorowania na raka.

  • Kuchnia afrykańska to prawdziwy tygiel smaków i zwyczajów kulinarnych. Na przestrzeni wieków kolejni przybysze osiedlający się na Czarnym Lądzie przywozili ze sobą własne tradycje i produkty spożywcze, które przyrządzane w warunkach lokalnych dały efekt w postaci różnorodnych i egzotycznych potraw. Dziś kuchnie marokańska, tunezyjska czy kenijska cieszą podniebienia podróżników i inspirują kucharzy z całego świata. Fot. 123RF/Picsel Chcąc poznać tajniki kuchni afrykańskiej należy pamiętać, że...