• Informacje na temat:

    losos oce

Przepisy na temat: losos oce
  • Przysmaki z ryb

    .... Umyj żurawinę i ją osusz. Owoce wrzuć na niewielką patelnię, dodaj cukier do smaku, cynamon i wodę. Duś całość przez kilka minut pod przykryciem (owoce możesz rozgnieść łyżką). Przetrzyj żurawinę...

  • zdrowe i sycace danie

  • Ryby w diecie

    ..., spowalniają procesy starzenia się, poprawiają jędrność skóry (ożywiają jej koloryt), wzmacniają paznokcie i włosy. Zdaniem naukowców kwasy Omega 3 mogą zapobiegać nowotworom (hamują rozwój guzów) przede...

  • Przepyszny i przedewszystkim zdrowy obiad z lososiem w roli glownej.

  • Jedzcie ryby

    ..., spowalniają procesy starzenia się, poprawiają jędrność skóry (ożywiają jej koloryt), wzmacniają paznokcie i włosy. Zdaniem naukowców kwasy Omega 3 mogą zapobiegać nowotworom (hamują rozwój guzów...

  • apetyczne,zawierajace duzo kwasow omega-3 polecam

  • Dzieci i ryby

    To bardzo dobrana para. Niestety, rzadko spotykana. Bo jak się okazuje, maluchy jedzą bardzo mało ryb. Pora to zmienić! Wakacyjny pobyt nad morzem to świetna okazja, by dziecko częściej je jadło.

  • zdrowe,szybkie do przygotowania

  • Losos karamelizowany z taliatele i warzywami smazonymi.....Kolacja lub obiad , w zaleznosci od dnia ...taliatele polecam bio, jesli ktos preferuje moga byc z maki ciemnej, a najlepiej pol na pol co stanowi ze i zdrowie i smak wspolgraja idealnie z potrawa!

  • Wszystkim Smakerowiczom życzę Szczęśliwego Nowego Roku, pogody ducha :-), smacznych wypieków, spokoju i radości.

Artykuły na temat: losos oce
  • 5 prostych sposobów na uniknięcie zespołu suchego oka

    ..., sardela) bogate w tłuszcze omega-3, a także czerwone owoce (żurawina, porzeczka, truskawka) bogate w antyoksydanty i pomarańczowe warzywa, jak marchewka, bataty czy dynia - źródła witaminy A czyli beta...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Wysoki cholesterol

    Jedną z przyczyn nieprawidłowego poziomu cholesterolu we krwi jest nadwaga. U otyłych osób często stwierdza się podwyższony poziom frakcji LDL. Szczególnie niebezpieczna jest otyłość brzuszna. Związki wydzielane przez tkankę tłuszczową uczestniczą w regulacji procesów metabolicznych, związanych z gospodarką węglowodanową, lipidową, a także regulują odczuwanie głodu i sytości na poziomie...

  • Ryby coraz częściej goszczą na naszych stołach, a jedną z chętniej wybieranych jest łosoś. Jak go przyrządzić, aby smakował naprawdę dobrze? Oto pomysły naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel W ostatnim czasie w naszym kraju rekordy popularności bije łosoś. Jest prosty w przygotowaniu, smaczny i niezbyt drogi, co sprawia, że Polacy bardzo chętnie po niego sięgają. Specjaliści ds. żywienia zalecają spożywanie dużej ilości tłustych ryb, takich jak łosoś, głównie ze względu na zawartość...

  • Drgająca powieka

    To częsty objaw, ale czy wiemy, kiedy powinien wzbudzić nasz niepokój i jak wtedy postępować?

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Zdrowe kwasy

    Kwasy Omega 3 wspomagają rozwój mózgu, jego sprawność oraz koncentrację. Są bardzo ważnym składnikiem błon komórkowych m.in. w mózgu oraz siatkówce oka.  Zmniejszają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera i stwardnienia rozsianego (SM). Zwiększają odporność organizmu na zakażenia, spowalniają procesy starzenia się, poprawiają jędrność skóry (ożywiają jej koloryt), wzmacniają paznokcie i włosy...

  • Ryby i owoce morza powinny być częścią zdrowej diety każdego – co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości. Problemy pojawiają się, kiedy próbujemy wybrać rybę. Chude gatunki nie zawsze są smaczne, a tłustych się obawiamy. Jednak okazuje się, że łosoś może być smakowitym kompromisem, który pomoże zatrzymać wakacyjną sylwetkę na dłużej. Fot. materiały prasowe Światowa Organizacja Zdrowia zaznacza, że człowiek powinien spożywać posiłki z rybą w roli głównej, co najmniej raz-dwa razy w tygodniu,...

  • Pięć sposobów, dzięki którym unikniesz łzawienia oczu

    Łzawienie oczu to dość powszechny problem, który bywa bardzo uciążliwy. Oto pięć rad jak temu zapobiec.

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...