• Informacje na temat:

    łosoś norweski filet grill

Przepisy na temat: łosoś norweski filet grill
  • Łosoś norweski w masełku - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: - 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości). Marynata: - 100 g masła; - 40 ml winiaku; - 2 łyżki siekanej natki pietruszki, - 1 łyżka(...), uformować wałek i schodzić w lodówce. Filety z łososia posmarować oliwą, oprószyć solą i białym pieprzem. Rybę ułożyć na aluminiowej tacce. Pod koniec pieczenia na łososiu umieścić po 2 - 3 plasterki...

  • Łosoś w drodze na stół

    Gotowany, przygotowywany na ruszcie, smażony, pieczony, marynowany albo spożywany na surowo - łososia norweskiego można podawać zarówno na eleganckich koktajlach, jak i na rodzinnych lub świątecznych obiadach, w restauracjach czy na piknikach.

  • Łosoś w marynacie pomidorowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą).

  • Łosoś w marynacie orzechowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości) Marynata: 1 ząbek czosnku (obrany i zmiażdżony nożem);

  • Łosoś w marynacie miodowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą). Marynata: 50 g musztardy gruboziarnistej (z całymi ziarnkami gorczycy); 2 łyżki miodu(...) łososia natrzeć olejem, oprószyć solą i białym pieprzem. Łososia grillować na aluminiowej tacce. Podczas grillowania należy obracać rybę. Piec rybę po 15 minut z każdej strony. Kiedy ryba będzie ułożona...