• Informacje na temat:

    łosoś folii

Przepisy na temat: łosoś folii
  • Morelowy łosoś

    Przygotowanie 1. Włóż morele do kubka, zalej je wrzątkiem. Kiedy zmiękną, wyjmij je i osusz papierowym ręcznikiem. Filet umyj, skrop sokiem z cytryny, posyp ziołami. Pokrój kilka moreli i obłóż nimi rybę. Nagrzej piekarnik do temperatury około 170ºC. 2. Zapiekaj rybę w folii aluminiowej lub rękawie do pieczenia przez około 25 minut. W międzyczasie zmiksuj pozostałe morele i jogurt...

  • Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).

  • Łosoś grillowany

    Pyszna ryba w sam raz na obiad.

  • Przepis ten dostałam dawno temu od mojej przyjaciółki i muszę powiedzieć, że łosoś przygotowany w ten sposób bardzo smakuje mojej rodzince

  • Łosoś w morelach

    Nie masz pomysłu na obiad dla maluszka? Łosoś w morelach będzie idealnym daniem dla dziecka, które skończyło 12. miesięcy.

  • smaczne i zdrowe:) i przede wszystkim łatwe do zrobienia

  • Smażona, wędzona, z folii czy na parze?

    ...życia) nie zaleca się podawania ryb smażonych w głębokim tłuszczu, ani wędzonych.  Zatem dla nich lepsze będą ryby gotowane na parze czy pieczone w folii. Dlatego nadmorskie smażalnie i wędzarnie nie są miejscem, gdzie powinno się karmić malucha. Zalecane dla małych dzieci są łosoś, makrela atlantycka, dorsz, morszczuk, mintaj i sola. Spośród słodkowodnych zaleca się karpia, węgorza i pstrąga. Ryba...

  • Łosoś z ziemniakami

    .... Zamarynowane filety wyjmij, osącz z marynaty. Układaj na rozgrzanej patelni z 1-2 łyżkami oleju. Smaż na średnim ogniu, aż łosoś zacznie zmieniać kolor (zajmie to 4-5 minut). Przewróć kawałki ryby na drugą...

  • Przyznam się bez bicia, że jakoś tak nie jestem wielkim smakoszem ryb, ale łososia od czasu do czasu lubię zjeść, jeśli akurat kupię na promocji ;-) Dzisiejszy przepis jest prosty, a obiad robi się w niecałe pół godziny. Łosoś pieczony w folii jest soczysty i aromatyczny.

Artykuły na temat: łosoś folii
  • Pieczony łosoś serwowany na szpinakowej kołderce

    Ryba i mięso drobiowe pieczone w pergaminie lub aluminiowej folii są niezwykle smaczne i soczyste.

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Pieczony łosoś Siby

    ...folii. Natrzyj czosnkiem i połową masła, posyp przyprawą seafood rub. 3. Wyłóż cebulę, paprykę i pomidorki. Posmaruj resztą masła. Przypraw solą i pieprzem. 4. Zawiń ciasno każdą rybę w folię spożywcza. Umieść w piekarniku i piecz przez około 30 minut. Łosoś powinien być ciągle różowy w środku. 5. Podawaj ciągle zawiniętego w folię. Oglądaj ,,Świąteczne gotowanie z Polsat Food Network" (na...

  • Ryby coraz częściej goszczą na naszych stołach, a jedną z chętniej wybieranych jest łosoś. Jak go przyrządzić, aby smakował naprawdę dobrze? Oto pomysły naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel W ostatnim czasie w naszym kraju rekordy popularności bije łosoś. Jest prosty w przygotowaniu, smaczny i niezbyt drogi, co sprawia, że Polacy bardzo chętnie po niego sięgają. Specjaliści ds. żywienia zalecają spożywanie dużej ilości tłustych ryb, takich jak łosoś, głównie ze względu na zawartość...

  • Dania z grilla. Łosoś z dodatkami

    Łosoś z pieczoną rzodkiewką i młodą cebulką to doskonały wybór na wspólne grillowanie. Te dwa warzywa to dobre źródło siarki, która jest potrzebna do prawidłowej budowy włosów i paznokci oraz zdrowej skóry. Łosoś z kolei pełen jest wysokowartościowych tłuszczów, również niezmiernie ważnych dla utrzymania prawidłowej struktury skóry. Ułatwia zatrzymywanie wody w skórze, co jest szczególnie istotne...

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Łosoś cytrynowo-kaparowy

    Łosoś w stylu śródziemnomorskim.

  • Ryby i owoce morza powinny być częścią zdrowej diety każdego – co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości. Problemy pojawiają się, kiedy próbujemy wybrać rybę. Chude gatunki nie zawsze są smaczne, a tłustych się obawiamy. Jednak okazuje się, że łosoś może być smakowitym kompromisem, który pomoże zatrzymać wakacyjną sylwetkę na dłużej. Fot. materiały prasowe Światowa Organizacja Zdrowia zaznacza, że człowiek powinien spożywać posiłki z rybą w roli głównej, co najmniej raz-dwa razy w tygodniu,...

  • Łosoś w przyprawie garam masala

    Przygotowanie: 1. Przygotuj przyprawę: cynamon połóż na desce, przykryj ściereczką i rozgnieć przy pomocy tłuczka.  Liście laurowe pokrusz i z resztą...

  • Wyłoniliśmy pięciu laureatów, do których powędrują książki Sophii Loren. Zobaczcie, jakimi potrawami chcieli zaskoczyć gwiazdę Hollywood! Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia. Jesteśmy pod wrażeniem Waszej kreatywności, z pięciu prostych składników wyczarowaliście iście wykwintne dania. Nagrody postanowiliśmy przyznać: Panu Michałowi "W Awokado wydrążyć środek tak aby powstała łódeczka i miejsce na farsz. Łososia rozcinamy i wkładamy do środka cytrynę po czym przyprawiamy z wierchu...

Zdjęcia na temat: łosoś folii