• Informacje na temat:

    łopatka z pieczarkami i papryką

Przepisy na temat: łopatka z pieczarkami i papryką
  • Rolada rzymska z pieczarkami

    W naszym przepisie rolada rzymska z nadzieniem pieczarkowym. Pieczeń możesz też faszerować szpinakiem, cukinią, suszonymi pomidorami, oliwkami lub papryką.

  • smaczne połączenia mięska w sosie własnym z warzywami:)

  • Patelnia z sadzonymi jajkami

    ...2 łyżki oleju. Wrzuć pieczarki oraz wędlinę. Smaż 3 minuty. Następnie dodaj cebulki  dymek oraz pokrojoną paprykę. 3. Zalej bulionem. Przypraw solą, pieprzem, cząbrem oraz słodką i ostrą papryką. Duś...

  • Wypróbowany przepis na "Łopatka z pieczarkami"

  • Szaszłyki mięsno-warzywne z sosem czosnkowym

    Składniki: 300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek) lub drobiowego 3 średnie cebule 2 papryki       10 średnich pieczarek       150g boczku wędzonego        1/4 szklanki oleju      3-4 łyżki sosu sojowego       sól, pieprz, papryka słodka i ostra w proszku majeranek, czosnek granulowany sos czosnkowy np. Premium Tarsmak 1. Mięso, boczek i paprykę pokroić na...

  • Sprawdzony przepis na "Łopatka z pieczarkami"

  • Pyszne omlety na zdrowy obiad

    ...2 łyżki oleju. Na gorący tłuszcz włóż paprykę i smaż ją przez 1-2 minuty, mieszając. Potem dołóż ziemniaki oraz cukinię i dymki.  Warzywa posyp solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką (do smaku...

  • Ten gulasz nie jest ekstra szybki w przygotowaniu, ale praktycznie robi się sam, bo po pokrojeniu warzyw i przesmażeniu mięsa pozostaje tylko dusić go na małym ogniu przez około 1,5h. Świetny z kaszą lub ziemniakami, zwłaszcza na chłodne, jesienno-zimowe dni:).

  • Gulasz wieprzowy

    Składniki na 4-5 porcji: 70 dag mięsa wieprzowego (szynka lub łopatka) 1 cebula 2 ząbki czosnku 15 dag pieczarek po ½ strąka papryki czerwonej, zielonej, żółtej ½-¾ l bulionu warzywnego 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki 2 listki laurowe po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu olej do smażenia 1 łyżka...

  • pomysł na coś innego niż niedzielne kotlety..

Artykuły na temat: łopatka z pieczarkami i papryką
  • Zimowe grzybobranie

    Pieczarkowa z ziołami Składniki na 6 porcji: pęczek włoszczyzny (bez kapusty), 1-2 kostki bulionu grzybowego, 40 dag wołowiny (np. szponder lub łopatka), 30 dag pieczarek, 10 dag makaronu (kokardki(...) oleju, włóż do żaroodpornego naczynia. 4. Piecz w temperaturze 200° C około 45 minut. Od czasu do czasu możesz mięso skropić wodą. 10 min przed końcem posmaruj pieczeń miodem wymieszanym z papryką...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Pyszne z pieca

    ..., 200 g żółtego sera. Mielone mięso włożyć do miski. Dodać jajka i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić mieloną papryką, solą i pieprzem. Wyrobić masę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Na(...). Pieczona łopatka wieprzowa Mięso opłukać, osuszyć, skórę lekko ponacinać w kratkę. Łopatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Posmarować musztardą. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do macerowania na...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    Jakie mięso wybrać na gulasz? Z wieprzowiny na gulasz nadają się: mięso od szynki, łopatka, biodrówka i karkówka, która jednak zawiera sporo tłuszczu i dlatego nie jest polecana osobom na diecie. Z mięsa wołowego najlepsze będą: goleń, łopatka, pręga, karkówka albo udziec. Natomiast wszystkim, którzy ze względów zdrowotnych lub dla szczupłej figury unikają tłuszczu, polecamy mięso drobiowe, np...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Kluski i kluseczki

    ...smalcu stopionym w rondlu. Dodaj mięso, podsmaż ze wszystkich stron. Wlej bulion wymieszany z przecierem pomidorowym. Dodaj liść laurowy, oprósz papryką, solą i pieprzem. Duś przez około 45 min na(...) muszkatołową. Marchewkę i seler obierz, paprykę oczyść z pestek. Wszystko pokrój w kostkę. Dymki pokrój na plasterki i z resztą warzyw podsmaż na oliwie. Gnocchi z pieczarkami Składniki na 4 porcje: 500

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Kurczak po włosku

    ...z papryką i oliwkami Składniki: kurczak, cytryna, kilka gałązek rozmarynu, 3 pory, 2 czerwone papryki, żółta papryka, 20 dag drylowanych czarnych oliwek, 10 dag pieczarek, krojone pomidory z puszki(...), posyp solą i pieprzem. Warzywa wymieszaj delikatnie drewnianymi łopatkami, tak żeby równomiernie pokryły się oliwą i przyprawami. Kurczaka wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...