• Informacje na temat:

    łopatka wieprzowa zdjęcie

Przepisy na temat: łopatka wieprzowa zdjęcie
  • Gulasz wieprzowy

    Składniki na 4-5 porcji: 70 dag mięsa wieprzowego (szynka lub łopatka) 1 cebula 2 ząbki czosnku 15 dag pieczarek po ½ strąka papryki czerwonej, zielonej, żółtej ½-¾ l bulionu warzywnego 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki 2 listki laurowe po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu olej do smażenia 1 łyżka...

  • Zupa gulaszowa

    Pikantna i aromatyczna.

  • Zupa z wieprzowiną

    Zupa dla całej rodziny.

  • Wieprzowina w piwie

    Dla smakoszy - mięso w piwie.

  • Graj w zielone

    Dania z mięsa, których nie próbowałaś!

  • Pasztet z królika - Robert Sowa

    Sobieski. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., nakryj plastrami pomarańczy (przypnij goździkami), polej powstałym sosem i piecz 15 min.   Za 26 zł: Składniki:  ●łopatka wieprzowa (ok. 1 kg) ●łyżeczka soli ●2 łyżki majeranku ●łyżeczka tymianku...

Artykuły na temat: łopatka wieprzowa zdjęcie
  • Kluski i kluseczki

    W naszej kuchni znajdziemy mnóstwo dań mącznych i ziemniaczanych, często zapożyczonych z całej Europy. Przyrządza się je łatwo i są bardzo pożywne.

  • Smaki z Czech

    Smakołyki naszych południowych sąsiadów to nie tylko słynne knedliki, ale także pyszne pieczone kiełbaski, nadziewane placki oraz smażony żółty ser.

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie

  • Młoda kapusta

    Jest jednym z najbardziej wartościowych warzyw. Królowa witamin teraz ma ich najwięcej.

  • Grzybobranie

    Grzyby, zwłaszcza świeże, to specjalność polskiej kuchni. Nadają potrawom niepowtarzalny smak.